krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:235/352)

Tarta – świąteczny sernik z mascarpone o smaku chałwy 131

jajka, 100 g chałwy o smaku wanilinowym, 2 łyżki cukru trzcinowego , 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak  (60 g), 500 g serka mascarpone, ponadto: perełki dekoracyjne. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Wystające po za formę ciasto odcinamy(...)pieczemy ok. 15 min. Masa: W czasie pieczenia ciasta przygotowujemy masę. Jajka miksujemy z rozkruszona chałwą, cukrem, śmietaną i budyniem. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto, można od razu, na gorące. Zmniejszamy temp do 165°C i pieczemy ok. 25 min. Na gorące ciasto układamy ciasteczka

Moniki Smakołyki
Mascarpone i borówki – duet idealny 89

obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 szt herbatników kakaowych 125g borówek Wykonanie: Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem. Jak nie przebić śmietany przeczytaj tutaj Herbatniki układamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia

Słodki Blog
Dwukolorowe ciasto z truskawkami, bez pieczenia 166

sezonie truskawkowym. Delikatne, kremowe i mało pracochłonne ze względu na użycie gotowych biszkoptów ladyfingers, czyli tych podłużnych. Polecam serdecznie :) Składniki: biszkopty ladyfingers (ok 24 szt) Masa śmietankowa: 250 g mascarpone 500 g śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 70 ml wody Dodatkowo do masy truskawkowej: 300 g truskawek 1,5 łyżeczki żelatyny  50 ml wody(...)galaretka truskawkowa + 300 ml wody Przygotowanie: Masa śmietankowa: żelatynę zalać 70 ml wody i zostawić do napęcznienia. W misie miksera umieścić schłodzoną kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i ubić na wolnych obrotach na gęsty krem. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Na końcu dodać zahartowaną żelatynę (do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki ubitej masy śmietanowej, wymieszać) do kremu

Kocham..lubię..gotuję..
Beza cirtōłnowoł (Beza cytrynowa) 121

Beza je słodkoł, kryjm cirtōłnowy kawaskowaty, a razym smakujōm idealnie. Za wartko1 sie tego niy robi, ale tyn czas sie werci2 😉 Co potrza? Beza: [...] Artykuł Beza

Chop w kuchni
Masa orzechowa 355

Idealna i bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem

AniaGotuje.pl
Tarta na słodko z dyni, batata i mascarpone 180

cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Dodajemy śmietankę, budyń, krótko mieszamy. Następnie całość łączymy z puree warzywnym, na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto i wyrównujemy wierzch. Tarte pieczemy w temperaturze 170°C, ok. 1 godz. Po przestudzeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem. Tarte najlepiej schłodzić

Moniki Smakołyki
ciasto Michałek 979

upieczeniu dostawiamy do całkowitego wystudzenia i przekrawamy na dwa blaty. (Ja składniki podzieliłam na pół i upiekłam dwa osobne blaty) składniki na krem z michałkami: 250 g czekoladek Michałki 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka gorącej wody opcjonalnie: cukier puder do smaku wykonanie: Kawę rozpuszczamy w wodzie. Czekoladki ścieramy na tarce

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kakaowe z malinami w kremie 160

szklanki mąki pszennej  1 i 1/2 łyżki kakao  2 łyżki oleju  2 łyżki wody  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Krem: ok. 250 ml śmietany kremowej 36% 125 g serka mascarpone cukier puder wg uznania Poncz: ok. 300 ml naparu mocnej kawy  ewentualnie ok. 100 ml likieru kawowego  + kilka okrągłych biszkoptów  gorzkie kakao

Proste Potrawy
Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis 125

cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Stopniowo, cały czas miksując,   dodajemy śmietankę, lekko przestudzoną czekoladę, i budyń. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na podpieczone, na wierzchu, w odstępach układamy obrane owoce physalis . Tarte pieczemy w temperaturze 160°C, ok. 25 min. Po przestudzeniu wierzch posypujemy

Moniki Smakołyki
Kostka jagodowa 215

kremówki 125 g mascarpone 250 g zmiksowanych jagód 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny + woda Żelatynę rozpuścić w wodzie, odłożyć. Śmietankę i mascarpone ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Krem wylać na ciasto, schłodzić przez około 2-3 godziny w lodówce. Polewa czekoladowa: 100 g białej czekolady 40 g masła 1 łyżka mleka Czekoladę połamać, dodać

Domowa cukiernia Ewy
Sernik kapitański wg Aleex 2819

drewnianej łyżki między drzwiczki). 12. Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić w obręczy do całkowitego ostygnięcia. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. 13. Śmietankę, mascarpone i cukier umieścić w misie miksera. Miksować do konsystencji kremu. 14. Udekorować sernik. Oprószyć kakao. 15. Podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni
Przepisy na Andrzejki 148

Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Proziaki Mus czekoladowy z ricotty Sałatka z burakiem i kremem balsamicznym Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim Sałatka z burakiem i soczewicą Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą

Moja smaczna kuchnia
Tęczowy tort urodzinowy 175

posłodzony do smaku. Dzień wcześniej zróbcie galaretki według przepisu i wylejcie do okrągłych foremek wielkością podobnych, lub mniejszych od biszkoptu. W misie miksera umieśćcie mascarpone, śmietanę, wanilię i cukier puder, następnie zmiksujcie na stabilny krem. Wykonanie Na podstawce ułóżcie pierwszy blat biszkoptowy.  Nasączcie go delikatnie i posmarujcie cienko kremem waniliowo-śmietankowym.  Przełóżcie delikatnie galaretkę na tort

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto marchewkowe 190

ostygnięciu ciasta przekroić je w poziomie na pół. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie do ubitej śmietanki dodać  serek mascarpone, skórkę oraz sok z cytryny. Wymieszać. Ciasto przełożyć przygotowanym kremem. Budyń ugotować na soku z marchwi.Kiedy budyń będzie gotowy, zdjąć go z ognia. Następnie dodać do niego galaretkę w proszku i mieszać, aż galaretka się rozpuści

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zupa krem paprykowo-pomidorowa 99

aromatu. Wrzucam do garnka z wodą. Dodaję pokrojone pomidory sparzone, bez skórki, bez gniazd nasiennych. Dodaję sól, pieprz, wszystko blenduję. Dodaję śmietanę i mascarpone, znów blenduję. Podaję z grzankami i kleksem śmietany 18%.   Artykuł Zupa krem paprykowo-pomidorowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
domowy kopiec kreta 406

banany sok z cytryny wykonanie: Czekoladę siekamy. Serek mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem pudrem a następnie łączymy ją z mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki kremu, mieszamy i dodajemy do reszty kremu. Całość miksujemy. Dodajemy pokrojoną czekoladę i mieszamy. Banany obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż i skrapiamy je sokiem z cytryny. wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Sernik Kapitański 262

między drzwiczki). Następnie wyjąć z piekarnika, zdjąć folię i pozostawić w obręczy do całkowitego ostygnięcia  (fot.5) . Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Śmietankę, mascarpone i cukier umieścić w misie miksera. Miksować do konsystencji kremu  (fot.6) . Za pomocą szprycy dekoratorskiej udekorować sernik masą śmietanową  (fot.7) . Oprószyć kakao  (fot.8) . Żródło: zjemto.blox.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Piernikowe muffinki z kremem cynamonowym 152

masła 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki powideł śliwkowych 1 opakowanie przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody Krem cynamonowy: 350 ml. śmietany kremówki 30% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego 2 śmietan-fixy Dodatkowo: Papilotki do muffinek PapilArt Posypka cukrowa Sposób przygotowania: Białka oddzielamy

Bajeczna Kuchnia
Zemsta Teściowej 795

łyżki cukru pudru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa wiśniowa: 2 galaretki wiśniowe 400 g wydrylowanych wiśni 800 ml gorącej wody Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 szklanki płatków migdałowych. Ponieważ najwięcej czasu zajmuje tężenie galaretki

Świat Ciasta
Czekoladowy tort z owocami 110

stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Adwokatowe semifreddo 165

pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na gęsty kogel-mogel.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy mascarpone, a następnie wlewamy adwokat i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu.  W dużej misce delikatnie mieszamy ubite białka, ubite żółtka, krem adwokatowy, pokruszoną gorzką czekoladę, 50g uprażonych migdałów oraz beziki.  Foremkę wykładamy papierem

Gotowanie i blogowanie
Kakaowy torcik bezowy 177

frużelinę: 500 g mrożonych owoców ( ja użyłam jagód), 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 4 łyżkach wody,   Składniki na krem: 500 ml śmietany 30% do ubijania, 250 g serka mascarpone, 4 łyżki cukru pudru,   Dodatkowo: Wiórki startej gorzkiej czekolady   Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną masę. Następnie dodajemy partiami cukier oraz kakao.   Trzy płaskie

Passion of Cooking
Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 194

czym temp zmniejszyć do 160*c i piec kolejne 20 minut, studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Śniegowa czapa: Schłodzoną śmietanę połączyć z zimnym serkiem mascarpone i cukrem pudrem, miksować do uzyskania gładkiego gestego kremu-należy uważać i wyczuć śmietanę aby jej nie przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość

Wanilia i Kardamon
Zemsta Teściowej 218

proszku do pieczenia,   Warstwa wiśniowa: 3 galaretki wiśniowe, 500 g wiśni z kompotu (wydrylowanych), 300 ml gorącej wody, 700 ml soku z wiśni, Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g serka mascarpone, 5 łyżek cukru pudru, Beza: 5 białek, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanka płatków migdałowych   Wykonanie: Masło/margarynę kroimy w kostkę i zagniatamy

Passion of Cooking
Tarteletki ze śmietaną i owocami 199

dłoni i wylepiać nim przygotowane foremki. Nakłuć widelcem.  Piec około 15 minut w temp. 180st.  Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem:  300ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  250g serka mascarpone,  200g wafelków w białej polewie, np. "Princessa",  300g świeżych malin,  100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem

Z miłości do słodkości
Deser kokosowy z truskawkami 183

łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa 350 ml wrzątku truskawki kokos do posypania  Przygotowanie: Mascarpone, mleczko kokosowe, cukier puder i spirytus zmiksować na jednolity krem. Wlać rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Krem rozlać do szklanek i odłożyć do stężenia. Przygotować galaretkę w 350 ml wrzątku i odłożyć do schłodzenia. Na kremie

Ala piecze i gotuje
Deser czarownicy z ziemią i robalami 93

kamyczków) 180 g ciastek typu oreo żelki dżdżownice, gąsienice, robale ilość dowolna 4 gałązki ziół (np. mięta, melisa) Ciastka oreo drobno pokruszyć lub zmielić. Mascarpone, kajmak i serek dokładnie połączyć. Dodać draże, wymieszać. Połowę kremu rozłożyć do przygotowanych doniczek/miseczek. Posypać niewielką ilością pokruszonych ciastek. Rozłożyć resztę kremu, na kremie ułożyć po kilka robali. Posypać ciasteczkową ziemią. Na wierzchu ułożyć jeszcze

Pełny talerz
TORT MILKY WAY (KAKAOWY BISZKOPT PRZEKŁADANY KREMEM MILKY WAY) 1513

suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan. Wystudzić. Rozkroić wzdłuż na pół. Składniki na krem: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać śmietanę kremówkę, podgrzewać ją na małym ogniu. W między czasie batoniki pokroić na mniejsze kawałki, dodać je do kremówki, nadal podgrzewać(...)całą noc. Następnego dnia do zimnej kremówki z batonikami dodać serek mascarpone. Całość wymieszać mikserem na średnich obrotach nie dłużej niż 2-3 minuty, aby masa się nie zważyła. Na podkładce do tortu położyć pierwszy płat biszkoptu, nasączyć przegotowaną wodą wymieszaną z cukrem. Na wierzchu rozsmarować połowę kremu. Przykryć to drugim płatem biszkoptu, nasączyć. Wierzch i bok przykryć resztą kremu

Zrób to smacznie
Creme brulee w nowej odsłonie 212

imbirem komponuje się wybornie - całość jednak przetarłam przez sitko, żeby skórki żurawiny i imbirowe włókienka nie przeszkadzały w delektowaniu się tymi aksamitnymi pysznościami. Zmniejszyłam też ilość cukru - słodki krem rewelacyjnie kontrastuje z kwaskowatym musem. Skorupka z rozpuszczonej białej czekolady jest pyszna, jednak wolę wersję standardową, czyli z przypalonym cukrem. Ale tę decyzję pozostawiam Wam - bo że się skusicie(...)czekoladę. Wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Żółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Wąskim strumieniem wlać ciepłą kremówkę, cały czas miksując. Dodać mascarpone i ekstrakt, połączyć. Na dno kokilek równomiernie wyłożyć mus żurawinowy, zalać kremem. Kokilki ustawić w większej blaszce, najlepiej na ściereczce (nie będą się ruszać przy przenoszeniu). Zalać wrzącą wodą do mniej więcej połowy wysokości kokilek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada lawendowa 132

Ciasto 4 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru drobnego do wypieków 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem lawendowy 1 czubata łyżeczka świeżych kwiatków lawendy 200 g. śmietanki 36% 250 g. serka mascarpone 50 g. białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder 1 łyżka soku z cytryny odrobina fioletowego barwnika spożywczego (najlepiej(...)zdejmij go (odklej) od ciasta. W miejsce papieru rozłóż na cieście złożony na pół mały ręcznik frotte i szybko ale delikatnie zwiń ciasto w roladę tak, jakby ręcznik był kremem do ciasta. Odstaw tak zwinięty biszkopt, aż całkiem wystygnie. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia. Kwiatki lawendy (bez zielonych części) ugnieć w moździerzu wraz z cukrem waniliowym

Delicious Place
Ciasto truskawkowo-kokosowe z galaretką 135

papierem do pieczenia. Piec do lekkiego zrumienienia w temp. 160oC. Krem: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki cukru kryształu 3 budynie truskawkowe lub waniliowe z cukrem 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 150 dag masła 250 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 600 g mrożonych truskawek 2 galaretki(...)cukrem, budyniami i mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Zimny utrzeć z miękkim masłem i mascarpone, dodając do utartego masła i serka po łyżce budyniu oraz zmiksowane truskawki. Z ciasta zdjąć papier. Ciasto umieścić z powrotem na blasze Wyłożyć połowę kremu. Biszkopty krótko maczać w soku z truskawek, układać wzdłuż na kremie, przykryć pozostałym kremem i schłodzić. Galaretki rozpuścić

Czerwień i błękit
Ciasto limonkowe z jagodami i kremem 290

limonka (skórka i sok) 1 cytryna (skórka i sok) 260 g mąki szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jagód   Krem: 50 g masła 200 g kremowego serka (śmietankowego twarożku lub mascarpone) 150 g cukru pudru 1 limonka (skórka i sok) 50 g jagód 1. Rozgrzać piekarnik do 180°C, blaszkę posmarować masłem i wyłożyć papierem(...)czasie ubić masło z cukrem pudrem na puch, dodać serek, skórkę i sok z pozostałej limonki, ponownie dokładnie ubić. Wstawić do lodówki na 20 minut.  5. Rozsmarować krem na wystudzonym cieście, pospać resztą jagód, lekko wgniatając je w krem, posypać całość cukrem pudrem i wstawić do lodówki na 30 minut. Po schłodzeniu można kroić; ciasto nie wymaga dalszego przechowywania

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone 188

Składniki: 200 gram nutelli ½ paczki sucharów 0,25 litra śmietany kremówki 36% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 75 gram płatków migdałowych 2 garście

Przepisy Babci
Tort Marchewkowy 105

jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 200 ml. oleju łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody łyżeczka cynamonu pół łyżeczki soli SKŁADNIKI NA KREM : 125 g. serka kanapkowego, naturalnego np. Philadelphia 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru sok z 1/2 cytryny DO OZDOBY: cukrowe marchewki lub połówki orzechów włoskich Wykonanie Tortu: CIASTO MARCHEWKOWE: Marchewkę ścieramy na tarce(...)ciasto jest dobrze upieczone. Jeżeli jest wciąż wilgotne w środku, zostawiamy w piekarniku na kolejne 5 – 10 min. Upieczone ciasto, wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy, aż dobrze wystygnie. KREM: Wszystkie składniki kremu, dokładnie miksujemy, do momentu uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. PRZEKŁADANIE TORTU: Marchewkowe ciasto kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat układamy na paterze… …i smarujemy go kremem. Przykrywamy kolejnym

Domowe Torty
Mazurek z zieloną herbatą 170

Składniki na formę ok 19x28cm Ciasto: 175g mąki tortowej 1 żółtko 1 łyżka śmietany 80g masła 35g cukru pudru Szczypta soli Krem: 120ml słodkiej śmietanki 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka oryginalnej zielonej herbaty matcha 125g serka mascarpone 1 galaretka agrestowa Ewentualnie szczypta zielonego barwnika w proszku Dodatkowo: Świeże truskawki, pestki granatu i białe pokruszone bezy do dekoracji Sposób przygotowania(...)pieczemy kolejne 10-12 minut (do zrumienienia). Studzimy. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w 180ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do gorącej wkładamy białą czekoladę, łyżkę herbaty i przykrywamy. Po ok 3 minutach intensywnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i koloru. Studzimy, schłodzoną ubijamy z dodatkiem serka mascarpone, a następnie galaretkę. Wylewamy od razu na upieczony spód. Dekorujemy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania