krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:241/352)

BEZA Z WANILIOWYM KREMEM, IMBIROWĄ GRUSZKĄ i SOSEM TOFFEE 180

łyżka soku z cytryny 1 szklanka wody 2 łyżki cukru kawałek imbiru wielkości kciuka kawałek kory cynamonu 5 goździków 1 gwiazdka anyżu KREM WANILIOWY 350 ml śmietany 30% (schładzanej minimum 12 godzin) 250 ml mascarpone 1-2 łyżeczki cukru pudru ziarenka wyłuskane z 1/2 wanilii SOS TOFFEE 1 szklanka śmietany 30% 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki brązowego cukru(...)umieszczamy w rondelku i zagotowujemy. Redukujemy płomień do minimalnego i gotujemy bez przykrycia, 20 minut, aż sos zmieni kolor na brązowy i lekko się zagęści (dodatkowo zgęstnieje po ostudzeniu). KREM: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i ubijamy do otrzymania gęstego, gładkiego kremu.  Kawałki blatu bezowego układamy na paterze, łyżką nabieramy porcje kremu i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy

cool and minty
Tarteletki z kremem marchewkowym 132

łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżka śmietany 18% Krem marchewkowy: 100 g. obranej marchewki 3/4 szkl. świeżo tłoczonego soku z marchewki 1/4 szkl. soku wyciśniętego z pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny 3 łyżki cukru 2 żółtka 2 czubate łyżeczki mąki pszennej 125 g. mascarpone Mąkę wymieszaj na stolnicy z cukrem pudrem i szczyptą(...)gotującego się soku marchewkowego i mieszaj energicznie, aż utworzy się gęsty budyń. Gdy się zagotuje zdejmij z ognia i całkiem wystudź. Mascarpone zmiksuj krótko, dodawaj do niego po łyżce zimnego budyniu i wmiksuj go w serek. Gotowym kremem napełnij wystudzone tarteletki. Możesz schłodzić w lodówce

Delicious Place
TARTALETKI Z OWOCAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM 225

trzeba wysmarować   masłem) i dziurkujemy je widelcem tak przygotowane foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 15 minut , serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder wkładamy do miski i ubijamy na gładki   krem zimne tartaletki nadziewamy kremem śmietanowym i ozdabiamy owocami, jak ktoś chce można dodatkowo owoce posmarować galaretką, będę wtedy pięknie się błyszczały, babeczki przechowujemy

Słodkie zapomnienie
Tarta z borówkami i frużeliną z wiśni 212

dawna chodziła za mną tarta, więc ją po prostu zrobiłam:) Kruche kakaowe ciasto posmarowane frużeliną z wiśni, która nie jest mocno słodka i świetnie się sprawdziła! Do tego krem śmietanowy a w nim małe niespodzianki w postaci Ptasiego mleczka. Całość pokryta dużą ilością borówki amerykańskiej. Mówię Wam, pycha!!!   Kruche ciasto:   1 i 1/3 szklanki mąki pszennej(...)Zimne ciasto posmarować frużeliną z wiśni. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan -fixu. Stale ubijając dodawać po łyżce serka mascarpone. Połowę masy wyłożyć na tartę, powciskać posiekane Ptasie mleczko i posmarować resztą kremu. Wierzch posypać świeżymi borówkami. Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Truskawkowa Charlotte 166

wspaniale. Krem i mus jest bardzo delikatny, nie za słodki. Takie desery lubię najbardziej i dlatego właśnie przygotowałam takie proporcje, żeby ograniczyć ilość cukru. Do tego ciasto cieszy nie tylko podniebienie, ale także oczy dlatego z pewnością zrobi wrażenie na zaproszonych gościach. składniki: 300 g biszkoptów lady fingers 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa cukier puder 250 g mascarpone(...)się żelatyny, nie dopuszczamy do zagotowania. Łączymy ją z pozostałym musem. Międzyczasie ubijamy śmietankę kremówkę i serek mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru. Gdy żelatyna z musem przestygnie łączymy ją z ubitą śmietanką partiami, bardzo delikatnie, powoli mieszając.  Taki właśnie krem przekładamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami. Sprawdzamy w lodówce  czy mus na bazie galaretki i truskawek jest już

noteskulinarnyfiga
KOSTKA BRW-Black Red White 220

zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD

RAROSSA
Alpejka malinowa 1054

tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciemnego kakao 16 g cukru waniliowego Krem malinowy: 500 g śmietany kremówki 30- 36% 1 śmietan fiks 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki świeżych malin Poncz: 3/4 szklanki wody 1 łyżka cukru pudru trzcinowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka rumu(...)schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę ze śmietan fiksem i cukrem pudrem,mascarpone utrzeć ze świeżymi malinami,połączyć ze śmietaną wymieszać delikatnie. Galaretkę rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia 4. Przełożenie: Przekrojone ciasto czekoladowe nasączyć połową ponczu,posmarować konfiturą malinową,posmarować 3/4 kremu przykryć drugim ciastem,rozsmarować resztę kremu,powciskać świeże maliny zalać tężejącą galaretką

Wanilia i Kardamon
Tort karmelowo-czekoladowy 101

klik Nasączenie 80 ml kawy z ekspresu łyżka cukru łyżka rumu Kawę wymieszać z cukrem do rozpuszczenia, wystudzić. Dodać rum i wymieszać. Krem czekoladowy 100 g gorzkiej czekolady 250 g kremówki łyżka cukru pudru (opcjonalnie) 250 g mascarpone Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone. Dodawać rozpuszczoną czekoladę, ciągle miksując. Polewa(...)masy. Dodatkowo cukierasy - dowolne; u mnie wszystko, co zawierało w sobie karmel i czekoladę Biszkopt przekroić na pół. Ułożyć jedną połowę na paterze, nasączyć połową ponczu. Nałożyć kilka łyżek kremu, rozsmarować, przykryć drugim biszkoptem. Nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polać z wierzchu polewą karmelową i udekorować słodyczami

Słodkie inspiracje
Tiramisu - przepis tradycyjny 179

było to tiramisu z pływającymi w środku kawałkami ciasteczek.  Kiedy zapytaliśmy czy tak powinno wyglądać słynne tiramisu, usłyszeliśmy, że jest świeżo zrobione, dosłownie pół godziny temu. Ale heloł. Krem do tiramisu to nie galaretka. On nie ma zastygać powoli. On od razu ma być gęsty. Na odchodne dzieci dostały od firmy mini-prezenty. Bardzo miły gest i fajny marketingowy(...)dodajemy amaretto i mieszamy. Jajka parzymy wrzątkiem i oddzielamy białka od żółtek.  Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy mascarpone i miksujemy na najniższych obrotach albo mieszamy silikonową szpatułką. Jeżeli zmiksujemy zbyt szybko, krem może zrobić się rzadki. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową.  Biszkopty kolejno maczamy w kawie z alkoholem

bistro mama
Zupa krem z pora 65

Zupa krem z pora to odżywcza potrawa, którą bardzo Wam polecam na wzmocnienie, szczególnie w okresie przesilenia wiosennego. Ten czas wiele osób znosi raczej ciężko, czując osłabienie. W tej zupie znajduje się skondensowana dawka zielonych warzyw, z porem w roli głównej, która pokrzepi i odżywi wszystkich zmęczonych oczekiwaniem na wiosnę. Sezonowa akcja Kalendarz Smaków rozkręca się i wyraźnie zbliżamy się(...)koniec dodałam do zupy mascarpone, bo według mnie świetnie się tutaj komponuje. Jeśli jednak nie macie mascarpone, możecie użyć po prostu śmietany 18%. Zupę podałam z domowymi grzankami oraz świeżą, zieloną cebulką, którą zerwałam z doniczki w mojej kuchni. Wyszło pyszne, sycące danie, a jednocześnie bardzo odżywcze. Zapraszam Was zatem do stołu! ZUPA KREM Z PORÓW Składniki: 2 pory

Wiszniówka
Truskawkowe tiramisu (bez jajek) 177

dekoracji   Sposób przygotowania deseru: Śmietanę i mascarpone należy dobrze schłodzić w lodówce, najlepiej przez minimum 24 godziny. Zimną śmietanę i mascarpone umieścić razem w misce , zmiksować do uzyskania gęstego ale niezbyt bardzo sztywnego   kremu, pod koniec wsypać cukier puder i wymieszać.  Krem podzielić na trzy równe części. Truskawki umyć, obrać z szypułek pokroić na grubsze plastry. Składniki

Wanilia i Kardamon
Kruche babeczki z budyniem i czekoladą / Pudding and Chocolate Tartlets 104

zawsze dobrze smakują. Ja tym razem postawiłam na połączenie budyniu i polewy czekoladowej, ale nic nie stoi na przeszkodzie by wypełnić je dowolnym kremem i owocami (wypróbujcie na przykład moich kruchych babeczek z truskawkami i mascarpone ). Takie nadziewane ciasteczka pięknie się prezentują. Pysznie smakują z filiżanką kawy lub herbaty. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie kruche ciasta z budyniem, polecam też moją

Lekcje w kuchni
Truskawkowy deser 90

wystudzenia. Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić do dekoracji) i zalać galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Mascarpone ubić ze śmietanką, cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć krem na galaretkę. Na krem pokruszyć bezę, posypać migdałami i udekorować pozostałymi malinami. Deser podawać schłodzony. Artykuł Truskawkowy deser pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
IMIENINY ŚW. KRZYSZTOFA – KAWIARNIANY SMAK KRAKOWA / MOJE WARSZTATY KULINARNE W PAŁACU KRZYSZTOFORY – MUZEUM KRAKOWA 83

mleko, olej i żółtka – mieszamy dokładnie. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wylewamy na bardzo gorącą gofrownicę i pieczemy na złoto. Podajemy z mascarpone utartym z wanilią i cukrem oraz świeżymi owocami. GOFRY CZEKOLADOWE Z KREMEM CZEKOLADOWYM I BANANAMI – Mąka pszenna – 3 szkl / 400 g – Kakao – 4 pełne łyżki / 80 g – Czekolada mleczna – 2 tabliczki – Cukier

Ostra na Słodko
Zakręcona wuzetka 111

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków.

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche babeczki z kajmakowym środkiem 131

szklanki mąki pszennej  150 g masła lub margaryny maślanej 3 żółtka 5 łyżek cukru pudru (z czubkiem) 16 g cukru waniliowego Krem: 400 g masy kajmakowej 1 szklanka śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek. Całość zagniatamy

VioletoweKucharzenie
MALINOWA PIEGUSKA 97

sztywno. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny do smaku (nie przesładzając ponieważ do masy damy jeszcze ciasteczka). Do masy dodajemy serek mascarpone, a następnie pokrusone markizy, delikatnie mieszamy.  * Do pucharka wkładamy do połowy krem śmietanowy z ciasteczkami, na wierzch układamy świeże maliny, posypujemy pokruszonymi rureczkami czekoladowymi, dekorujemy połówkami markiz

Z Majeczką w kuchni
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 253

troszkę soli wszystkie składniki wyrobić i na 30 min do lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić

Moje Wyroby
Tiramisu z czereśniami 118

dodatkiem odrobiny soli. Odstawić na bok. W dużej misce zmiksować żółtka z cukrem do uzyskania gładkiej, puszystej i blado-kremowej masy. Dodać mascarpone i wymieszać lub krótko zmiksować, do połączenia się składników w gładki krem. Dodać białka i wmieszać je delikatnie, nie tracąc ich puszystości. W miseczce wymieszać zaparzoną kawę z likierem amaretto.   Biszkopty zanurzyć na krótko w płynie

olalacooking
Ciasto Malinowa chmurka-pyszne, z malinami, bezą-na dużą blaszkę 289

szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) GALARETKA Z MALINAMI -500g malin świeżych lub mrożonych -3 malinowe galaretki -3,5 szkl wody KREM -650ml śmietanki 30 lub 36% -250g serka kremowego  lub mascarpone -1,5   łyżki żelatyny -125ml wody  -3/4 szkl cukru pudru BEZA -5 białek -szczypta soli -2 łyżki mąki ziemniaczanej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort z czereśniami 133

formy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami

Coś z niczego
Malinowa chmurka na biszkopcie 278

Masa: Kremówk ę ubijamy na sztywno z usztywniaczami, mo ż na doda ć cukru pudru, ale nie ma takiej potrzeby, na koniec dodajemy mascarpone i mieszamy. Odk ł adamy ze dwie ł y ż ki kremu, reszt ę dzielimy na po ł ow ę . Galaretka: Galaretki  rozpuszczamy dok ł adnie w 800 ml gor ą cej wody, zalewamy

Takie tam pichcenie
Dyniowa kostka z cytrusami ( bez glutenu) 150

Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 175 C.  5. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy.  6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe

vaniliowoczekoladowa
Deser Snickers 861

schłodzoną śmietankę kremówkę (śmietana nie powinna być ubita na sztywno- ma być dosyć luźna). Dodać ją w kilku turach do mieszanki z serka mascarpone, masy krówkowej i czekolady. Całość krótko zmiksować do uzyskania puszystego słodkiego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) podgrzać uważając, by jej nie przypalić. Taką płynną masą- polewą krówkową polać od wewnątrz ścianki szklanek (z przepisu wychodzi

Nastoletnie Wypiekanie
Przepyszna beza z bitą śmietaną i owocami! 181

piekarnik ostygnie, a następnie wyciągamy bezę. MASA: (ubijamy ją przed podaniem lub ubitą wcześniej ale przechowaną w lodówce) Do miksera wrzucamy serek mascarpone, dodajemy cukier waniliowy i śmietanę i ubijamy na sztywną masę. Następnie krem przekładamy na wierzch bezy i posypujemy owocami i gotowe

Gotuj z Mąką
Ptysie ze śmietaną 168

duże kółeczka. Z porcji wychodzi 12-15 sztuk. Piec w 200stopniach 22-25minut. Po wystudzeniu przekroić każdego ptysia i przełożyć ulubionym kremem bądź śmietaną. U mnie tym razem śmietana 36% ubita (300ml) + serek mascarpone 400g + 2łyżki cukru pudru. Dla nieco zmiany smaku dodałam do śmietany dodatkowo 2 łyżeczki domowego syropu malinowego. Tak przygotowaną śmietaną przekładałam nasze ptysie. Jeśli ptysie

W garach u Gosi
Krem z zielonego groszku i mascarpone z czipsem z boczku 141

gotować z ziołami przez 15 minut. – Zupę zmiksować blenderem. Gęstość zupy można regulować ilością wody. – Wrzucić serek mascarpone i roztrzepać trzepaczką, zagotować. – Dodać śmietankę i wymieszać ponownie. – Podawać zupę krem z grzankami ziołowymi i czipsem z boczku

To co kocham
Deser truskawkowy z czekoladowym makaronem 173

pokrywą (u mnie szklane żaroodporne) i wyrównać górę. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo 2 łyżki cukru i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać mascarpone, krótko zmiksować, następnie wsypać śmietan-fix i ponownie zmiksować. Powstały krem wyłożyć równomiernie na makaronie, nałożyć pokrywę i włożyć na godzinę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem deseru udekorować go pokrojonymi w plasterki truskawkami i startą

Passions hobbies life
Tort czekoladowo- malinowy 152

wody. Odstawiamy na ostygnięcia. Stężały Wierzch masy jogurtowo -agrestowej  delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką.  6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta.  Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Tort Kraina Lodu (Frozen) – pomysł na dekorację IX 227

użyć do dekoracji tortu? To pytanie często sobie zadaję. Wiele zależy od Waszych preferencji i rodzaju dekoracji. Nie używam mas cukrowych, ani gotowych kremów, więc pozostają mi domowe metody. Bardzo łatwo wykonać masę z serkiem mascarpone i bitą śmietaną , jednak ma ona dwie wady. Po pierwsze szybko łapie temperaturę i podczas dekorowania zmienia konsystencję, więc trzeba działać dość szybko, żeby

Trzeci talerz
Tort z czereśniami 173

formy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami

Coś z niczego
Muffiny z kremem cytrynowym na Dzień Matki 200

Gdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Muffiny z kremem cytrynowym na Dzień Matki 200

Gdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
makowa wuzetka 133

wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C .         Krem   składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder . Następnie(...)dodać serek mascarpone .Miksować całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem jagodowy tutaj , lub z czarnej porzeczki tutaj orzechy do posypania po wierzchu... Składanie od dołu ciemne ciasto ,cienka warstwa dżemu ,na to krem i ciasto makowe,na to warstwa cienka dżemu i krem .Na to ciasto makowe. Ponownie dżem i warstwa kremu,oraz ciemne ciasto. Na wierzch krem obsypany posiekanymi

w mojej kuchni
RAINBOW CAKE 103

190ºC, do tzw. suchego patyczka.  Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy sok z cytryny i serek mascarpone, całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masło ucieramy na puszysty krem. Dodajemy 1 żółtko i miksujemy do połączenia się składników. Dosypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na gładką masę. To samo robimy z drugim żółtkiem

KuchcikoweLove
Tiramisu Truskawkowe 463

wymieszany z fixem do śmietany i jeszcze chwilkę miksujemy do połączenia składników. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone do momentu otrzymania puszystej masy. Do mascarpone dodajemy ubitą śmietanę i wszystko delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Krem dzielimy na ok. 5 części. Dno formy (ok. 20x30 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Każdy biszkopt przez 1-2 sekundy namaczamy w mleku

Słodka Strona
Truskawkowe Tiramisu bez jajek 180

kawie 3. Nasączone biszkopty wyłożyć na dno kokilek, tak by zakryły dno, resztę nasączonych biszkoptów odłożyć do następnych warstw. 4. Połączyć serek mascarpone, śmietanę kremówkę, cukier puder i 2 łyżeczki kawy z whisky. 5. Krem położyć na biszkoptach 6. Pokroić truskawki w plasterki i położyc na warstwę kremu. 7. Znów położyć warstwę nasączonych biszkoptów, Kłaść następne warstwy jak poprzednio

KreatywnePiny
Pucharek stracciatella z karmelizowanymi morelami - słodki bez cukru 212

patelni z rozpuszczonym ksylitolem. Posmażyć kilka minut mieszając, aż całe obtoczą się w syropie i zmiękną, ale się nie rozpadną. Odstawić do ostudzenia mascarpone ubić z jogurtem greckim, ksylitolem i amaretto. Ubijać kilka minut, aż krem stanie się puszysty i podwoi objętość. Wmieszac drobinki czekolady na dnie pucharków rozłożyć ciasteczka, warstwę kremu, następnie owoce przykryć kremem. Udekorować ciasteczkami, morelami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 187

dodatku sos bananowy uwydatnia ich finezyjny charakter. Musicie spróbować! Wychodzi ok. 4-5 porcji. Składniki na placki: - 220g mąki orkiszowej - 125g sera mascarpone - 125ml mleka - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: - 2 łyżki pasty kokosowej lub kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki)   - 2 banany   *jeżeli nie mamy pasty

Be Fit Be Strong