Przepyszne naleśniki czekoladowe, wypełnione po brzegi prawdziwym kremem kokosowym. Przypominają w smaku ciastka Oreo i batonik Bounty. Wyszły mi fenomenalne, a jak to zwykle bywa, były następstwem pustej lodówki. Przeszukałam szafki, zobaczyłam co mam i tak zrobiłam najlepsze ever naleśniki. Naleśniki są elastyczne, nie pękają, nie zsychają się i są pyszne. Krem kokosowy jest z prawdziwym kokosem, jest gęsty pyszny(...)aromatyczny. Polecam każdemu! przepis na: CZEKOLADOWE NALEŚNIKI: - 290 g mąki pszennej typ 480 - 1 jajko - 35 g skrobi ziemniaczanej - 35 g kakao - 260 g mleka - 550 ml wody gazowanej - 40 g oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: W/w składniki umieść w misie i wymieszaj dokładnie rózgą, ciasto może wydawać Ci się luźne, ale ciasto zgęstnieje. Ciasto odstaw
SMYKWKUCHNIPozostały krem znów dzielimy na 2 porcje - pierwszą smarujemy wierzch i boki tortu, a druga posłuży do dekoracji, którą możecie wykonać według własnej fantazji. Przed dekoracją tortu kremem wyciągamy z lodówki czekoladową podobiznę bohatera, delikatnie odrywamy od papieru i umieszczamy na torcie. Następnie wykańczamy zdobienia i na wierzchu tortu układamy niebieskie kryształki. Tak przygotowany tort potrzebuje 2-3 godzin
W poszukiwaniu inspiracjipomysł rodził się dalej… Po krótkiej burzy mózgów postawiłam na ciemny dla kontrastu z bezami i biszkopcikami kolor ciasta, przełożony mocno kawowym, delikatnym kremem, obłożony biszkopcikami i przyozdobiony pastelowymi bezikami. Ciemne czekoladowe biszkopty o średnicy 20 cm, stąd też torcik miał być nie za duży, skromniutki i kameralny. Po przełożeniu, udekorowaniu uzyskałam piękny, pokaźny torcik, który z przyjemnością zaszczyciłby(...)krem układamy bezy, kilka możemy pokruszyć. Obwiązujemy kokardą do dekoracji. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Źródło na biszkopt i lekko zmodyfikowany krem: bbcgoodfood.com Dekoracja : pomysł własny The post Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej appeared first on Made
Made By Mom And SonNasz tort czekoladowy jest jednym z ulubionych dziecięcych tortów – dlaczego?! Jego podstawa to dwa ociekające czekoladą blaty- mocno czekoladowego ‘murzynkowego’ ciasta – przełożone kremem z białej czekolady. Na wierzchu dalsza część pyszności – kremowe zdobienia i cała gromadka uwielbianych przez dzieci misiów żelków. Takie połączenie smaków uwielbiają nie tylko najmłodsi…jesteśmy pewni,że starsi smakosze tortów
Domowe Tortywieczorem i mam pyszny deser do porannej kawki;) Składniki: ciasto: 3 jajka 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 13 tabletek stewi 1 łyżeczka proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy na najmocniejszych obrotach przez około 5 minut ciasto wylewamy(...)dosładzamy stewią wg. smaku gotowy budyń miksujemy z serem i ewentualnie znów dosładzamy po 15 minutach wyciągamy placek czekamy z minutę, a następnie odklejamy papier do pieczenia rozsmarowujemy krem na cieście i zwijamy najlepiej jak podczas zwijania ciasto będzie w blaszce bo krem może wypływać gotową roladę wkładamy na kilka godzin do lodówki, ja zostawiłam na całą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćirlandzki w typie Baileys. Podstawowa wersja likieru, Baileys Original produkowany od 1974 roku, to nie jest likier ani kawowy (jak Sheridan’s, którego swoją drogą szczerze nie cierpię), ani czekoladowy. To 17% likier wyprodukowany na bazie trzykrotnie destylowanej whiskey (z destylarni Bushmills) z dodatkiem śmietanki, emulsyfikowany przy użyciu rafinowanego tłuszczu który zapobiega odseparowywaniu alkoholu od nabiału(...)boju kubki smakowe i węch rozpoznają delikatne, towarzyszące nutom whiskey aromaty kawy, kakao, wanilii i odrobiny migdałów. Firma wprowadziła do sprzedaży likiery Baileys o smaku kawowym, kremu karmelowego, miętowo-czekoladowy, orzechowy z orzechami laskowymi, biszkoptowy i o smaku trufli pomarańczowej. Każdy z nich jest bardzo wyraźny, każdy bazuje na oryginalnej recepturze – whiskey, śmietanka i smak. Podobnie do Baileys
Karo in the Kitchenkakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietankowy: 750 ml śmietanki 30% Mlekoma 500 g mascarpone Mlekoma 4 łyżki cukru pudru Poncz: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 3 galaretki cytrynowe 1,2 l wrzątku 7-8 dużych bananów dżem brzoskwiniowy posypka czekoladowa* Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać(...)Krem śmietankowy: Śmietanę, mascarpone i cukier puder umieścić w misie miksera i zmiksować na sztywno. 3/4 części kremu rozsmarować na galaretce, przykryć biszkoptem, napączować biszkopt, rozsmarować resztę kremu i obficie posypać czekoladową posypką. Gotowe ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. *Zamiast posypki można zetrzeć czekoladę
Ala piecze i gotujemasę cukrową Po upieczeniu babeczki odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Kiedy są już zimne nakładamy warstwę kremu na tyle grubą, żeby dało się przyczepić do niej czekoladową kulkę. Nie trzeba specjalnie wygładzać kremu, bo i tak nie będzie go widać. Masę cukrową ugniatamy chwilę w dłoniach aż stanie się miękka i plastyczna. Rozwałkowujemy na stole na cienki placek podsypując w razie(...)wyciąć je zwykłym nożem lub nożem do pizzy - nie muszą być idealnie równe, kiedy "ubierzemy" w nie duszki brzegi i tak będą pofalowane. Kółka z masy cukrowej nakładamy na czekoladowe kulki i dociskamy lekko palcami formując fale. Z czarnej masy cukrowej formujemy trzy kuleczki - na oczy i buzie. Można też namalować je pisakiem spożywczym lub barwnikiem (trochę czarnego barwnika nakładamy
Ciastkozercychałwę i dobrze miksujemy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w metalowej miseczce w kąpieli wodnej. Odstawiamy na chwilę żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie obkrawamy boki (są cienkie i lekko spieczone) Ścinamy brzuszek ciasta, przekrawamy na pół. Na 1 blat ciasta smarujemy masę czekoladową i wyrównujemy. Bezy
Pani na deserMamy dzisiaj dla Was deserową propozycję - puszyste czekoladowe muffinki obtoczone w czekoladzie z siekanymi migdałami i kremem kawowym. Szybkie, proste i efektowne! Składniki: (10 sztuk) 120 g mąki pszennej, 25 g kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g cukru, 30 g rozpuszczonego masła, 75 ml maślanki, 1 jajko, 100 g konfitury truskawkowej
Plate of JoyTarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego 2 jaja łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g czarnej porzeczki Przygotowanie: Herbatniki mielimy w malakserze, dodajemy
Kuchnia ŁukaszaPyszne, bezglutenowe ciasto z kremem. Połączenie wilgotnego, mocno czekoladowego spodu i delikatnej, puszystej bitej śmietany, przełamane świeżymi, sezonowymi owocami. Nic tylko rozkoszować się chwilą przy jedzeniu tego smakołyku. Przekonajcie się sami :) Składniki: 300 g czekolady (ja dałam 2 mleczne i 1 gorzką) 150 g masła 6 jajek 100 g cukru Dodatkowo: 250 ml śmietanki 30 % ( zimnej(...)sztywna a cukier rozpuszczony. Piane dodać w dwóch partiach do masy czekoladowej i wymieszać delikatnie łyżką do połączenia się składników. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie ostudzić. Podczas studzenia środek ciasta zapadnie się tworząc miejsce na krem. Przygotowanie kremu: Mocno schłodzoną śmietankę wlać do misy miksera, dodać mascarpone
Słodka Strefacudem nie znają tego ciasta – Upieczcie je, bo jest po prostu RE-WE-LA-CYJ-NE! Kruchy spód, warstwa świeżych owoców w galaretce, na to krem śmietanowo-waniliowy, a całość przykryta czekoladową bezą. Polecam!!! Ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g 150 g mąki pszennej(...)kremówkę oraz mascarpone ubijamy wraz z cukrem pudrem i nasionkami wanilii na sztywno. Całość możemy utrwalić zagęszczaczem (śmietan-fix), choć nie jest to konieczne. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką. Wierzch ciasta przykrywamy czekoladową bezą. Uwagi: Ciasto najlepiej składać w blaszce, w której piekliśmy kruchy spód. Przygotowując bezę białka najlepiej ubijać w szklanej lub metalowej misce. Cukier zaczynamy dodawać
Smaki Na Talerzubatonikami, takimi jak Kinder Bueno czy Rafaello . Natomiast ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia nawiązuje smakiem do cukierków o tej samej nazwie. Do przygotowania ciasta czekoladowa krówka możemy użyć kajmaku o dowolnym smaku: czekoladowym, orzechowym lub krówkowym, tak jak w moim przypadku. Ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia jest w smaku mocno czekoladowe i niezbyt słodkie, ponieważ słone krakersy idealnie komponują się(...)słodką masą krówkową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na naczynie o wymiarach 28×24 cm. Składniki na Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia: herbatniki (100 g) krakersy (180 g) Krem budyniowy: 750 ml mleka 1/2 kostki (100 g) masła 3 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 1/2 litra mleka) 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 1 płaska łyżka
Danka Pichci