Bycie kawoszem zobowiązuje. Nie mniej jednak niż przygotowanie tortu dla kawosza. A ten nie zadowoli się jakimś jej byle substytutem, nawet w wypieku. Kawosz chce w torcie PRAWDZIWEJ kawy. Wyzwanie podjęte, misja zakończona sukcesem. Ten słodki jegomość to połączenie waniliowego biszkoptu, nasączonego dobrą wódką o smaku espresso, kawowy krem , nawiązanie do tortu Sachera : dżem morelowy i warstwa deserowej czekolady. Nie zaśniecie po takim torcie ; ) Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 ł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...