krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:216/534)

Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami 150

Przepyszne, mocno czekoladowe babeczki z kakaowym kremem i przepysznymi aromatycznymi jagodami oraz jeżynami. Mało kto jest w stanie się nim oprzeć, a fani czekolady z pewnością nie przejdą obok nich obojętnie.  Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie współgra(...)pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18% cukier waniliowy szczypta soli krem: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone 2 czubate łyżki kakao ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 100 g jeżyn ok. 100 g jagód (lub borówek amerykańskich) Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło razem

Słodka Strona
Biszkoptowe babeczki gniazdka z czekoladowymi jajeczkami 150

Magda Delikatny i leciutki biszkopt, do tego maślano-śmietankowy krem i słodkie, urocze czekoladowe jajeczka to wspaniałe połączenie dla tych ślicznych wielkanocnych babeczek. Do tego jest to pyszna słodkość, idealna do podania na świąteczny podwieczorek. Dodatkowo, są proste i szybkie do zrobienia – większość pracy wykonuje za nas mikser, a im chaotyczniej wyszprycowany krem, tym efekt gniazdka lepszy. Składniki(...)miksować, dodajemy serek śmietankowy i miksujemy na gładko.   Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką ,,spaghetti”. Szprycujemy krem na babeczki w formę gniazdka – więcej na brzegach, odrobinę mniej w środku. Na środek każdej babeczki układamy czekoladowe jajeczka.   Powrót na górę

Smaczna Strona
CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE Z INKĄ, BANANAMI I PIANKĄ STRACIATELLA 138

inspiracji zarówno na wigilijny stół, jak i na świąteczne słodkości. Dziś, zainspirowana moją ulubioną kawą INKA przygotowałam dla Was przepis na pyszne ciacho z bananami. Delikatny, puszysty czekoladowy biszkopt przykryty lekkim kawowym kremem, bananami i pianką straciatella jest świetnym pomysłem zarówno na święta, jak i na każdy inny dzień! Kawowy smak absolutnie nie jest dominujący, dlatego też filiżanka kawki jako(...)czekoladowy biszkopt, reszta to już tylko chłodzenie w lodówce. Mam nadzieję, że zagości na Waszym świątecznym stole! Dajcie znać! SKŁADNIKI: CZEKOLADOWY BISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna – 2/3 szkl * kakao – 2 łyżki KREM KAWOWY: * mascarpone – 500 g * śmietana 36% – 250 ml * kawa INKA klasyczna – 2 łyżki ( proszek, nie płynna ) * cukier

Ostra na Słodko
Orzechowiec II 201

wlać zawiesinę budyniową ( uprzednio należy wyjąć laskę wanilii) i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać stopniowo zimny budyń. Ucierać aż krem będzie jednolity i bez grudek. Polewa czekoladowa : w rondelku rozpuścić masło. Zdjąć z ognia i dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao. Ponownie zamieszać. Na samym końcu dolać 2 łyżki zimnej wody(...)placku z orzechami rozprowadzić krem waniliowy i przykryć go "gołym" plackiem. Ciasto polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Pozostawić w chłodnym miejscu co najmniej na jedną dobą, żeby smaki się przegryzły. Ciasto najlepsze jest na drug - trzeci dzień po upieczeniu

My simple kitchen
Sernik gotowany na herbatnikach z czerwoną porzeczką 445

Sernik gotowany o dwóch smakach – śmietankowym i czekoladowym. Przełożony herbatnikami, więc nie wymaga pieczenia. Na wierzchu znajduje się krem z czerwonych porzeczek, który(...)wnosi owocowy i lekko kwaskowaty smak. SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego (wiaderko) 1/2 szklanki cukru 200 g masła 1/2 szklanki mleka 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń śmietankowy KREM PORZECZKOWY: 250 g porzeczki czerwonej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody 1 szklanka śmietanki kremówki 30% DODATKOWO: bezy ok 200 g herbatników Formę

https:KKuchniaMniam
Carmel Tower Brownie II 220

pokombinować z   białą czekoladą, która   zgodnie z opisem jest składnikiem kremu. Tym razem uważam, że ciasto wyszło zdecydowanie bardziej bliskie oryginałowi. Jeśli o mnie chodzi uwielbiam je, jest to moja ukochana wersja Brownie. Idealne ciasto na poprawę humoru, kiedy mamy ochotę na coś mega pysznego, czekoladowego i kalorycznego. Polecam. Przepis specjalnie na konkurs  www.comfortfood.pl   Carmel Tower

Mania Gotowania
Tort czekoladowo-truskawkowy 178

czekoladowej - drugi blat biszkoptu - 1/3 ponczu - cienka warstwa truskawkowa - połówki truskawek - reszta tężejącej masy truskawkowej - trzeci blat biszkoptu - reszta ponczu. Dekoracja: Górę tortu smarujemy pozostawionym wcześniej białym kremem. Boki pozostałą masą czekoladową zostawiając trochę do dekoracji przy pomocy rękawa cukierniczego.  Ja brzegi, czyli łączenia obu mas wykonałam płaską tylką jednostronnie ząbkowaną do plecionki, tą samą tylką literkę "W", którą(...)tego dołożyłam czekoladowe gwiazdki i oprószyłam płatkami czekoladowymi (gotowa posypka). Moje sugestie: Jeśli chodzi o nasączanie blatów biszkoptu ponczem to nie lałam go dużo - tyle tylko, aby biszkopt nie był suchy. Jeśli lubisz mocno wilgotne torty zrób więcej ponczu. W smaku tort nie jest przesłodzony i celowo użyłam gorzkich czekolad do kremu - chciałam, aby ta nuta przeważała w całości

Kolorowy Przepisownik
Babka czekoladowa z kremem waniliowym i chrupiącymi migdałami 173

kolejny wspaniały przepis , który jest świetnym pomysłem na Świąteczny wypiek , ale nie tylko. Wielbiciele ciast czekoladowych i murzynków będą tutaj z całą pewnością zachwyceni! Mięciutkie czekoladowe ciasto wypełnione delikatnym waniliowym kremem z chrupiącymi płatkami migdałów i oblane czekoladą tworzy fantastyczną całość , po którą każdy sięgnie z przyjemnością! SKŁADNIKI: * mleko – 250 ml * kostka do pieczenia Kasia – 125 g * kakao(...)łyżeczka DODATKOWO : * budyń waniliowy – 2 op * mleko – ok. 500 ml * kostka do pieczenia Kasia – 2 łyżki * płatki migdałów – 50 g * cukier – 3 łyżki * polewa czekoladowa     SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Kostkę do pieczenia Kasię , mleko , kakao , dżem oraz cukier wkładamy do rondelka , gotujemy , studzimy. Do schłodzonej masy dodajemy mąkę , jajka i sodę. Wszystko razem dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko
Czekoladowo-brzoskwiniowe ciasto z pianką 353

szklanki śmietanki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa 1 szklanka wody POLEWA: 1 łyżka kakao 3 łyżki wody 1/4 szklanki cukru pudru 50g czekolady mlecznej 25g masła Składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce rozmącić jajka z płynnymi składnikami i cukrem. W drugiej przesiać suche składniki. Zawartość obu misek połączyć, nie ucierając długo, tylko do momentu uzyskania(...)Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta czekoladowego ściągnąć papier i włożyć z powrotem do formy, w której się piekło. Kiedy krem brzoskwiniowy zacznie tężeć wylać na czekoladowy spód i odstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w wodzie i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z zimną, ale płynną galaretką. Wylać na zastygniętą

https:KKuchniaMniam
Bezowy tort 222

można zrobić, a przy tym banalnie prosty. Krem za nas zrobi robot kuchenny, wystarczy tylko do miski wrzucić wymienione składniki na krem. A nam pozostaje rozsmarować dżem, krem i zrobić polewę czekoladową... prawda, że proste?;) Składniki: 3 bezowe krążki, 1 dżem z czarnej porzeczki,  krem: 1 masło, 4 żółtka, 2 łyżki kakao, 1 kieliszek spirytusu, 0,5 szklanki cukru

Aga w kuchni
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 153

Dzisiaj zapraszam Was na torcik czekoladowy w wersji dla dorosłych! Tort prosty w wykonaniu, fantastyczny w smaku i pięknie prezentujący się na stole. Lekki i puszysty kakaowy biszkopt (przepis z  Pozytywnej Kuchni ) przełożony gęstym kremem z dodatkiem adwokatu oraz aromatycznej skórki pomarańczowej.  Na pewno będzie Wam smakował, na pewno! :) Biszkopt: * jajka- 5 szt. * mąka pszenna- 80 g * cukier

Kraina Miodem Płynąca
Tort czekoladowo-kawowy z powidłami śliwkowymi 146

TORT CZEKOLADOWO-KAWOWY Z POWIDŁAMI  Idealny tort na urodziny, bądź inną szczególną okazję. Jeden z najsmaczniejszych czekoladowych tortów jakie dotąd jadłam i robiłam. Bardzo czekoladowy, mocno nasączony likierem kawowym, przełożony kremem śmietankowym i wyrazistymi powidłami. Do tego miękka i błyszcząca polewa, która nadaje mu elegancji. Tort nie jest trudny w wykonaniu. Jest mokry, lekki, nie za słodki, ani też(...)minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Robić to powoli i starannie, by wyciąć równe kawałki. PRZYGOTOWANIE KREMU ŚMIETANKOWEGO Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce W misie

Calzonella.com
Naleśniki owsiane z twarożkiem, truskawkami i czekoladą 146

łyżeczka odżywki białkowej truskawkowej Składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo : truskawki zmiksowane z jogurtem naturalnym syrop czekoladowy 0 kcal Walden Farms  Gotowe naleśniki przełożyć kremem. Polać truskawkami i syropem czekoladowym.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowy torcik z rabarbarem 286

Kiedy się rozpuszczą, przestudzić i wylać na stężałą warstwę galaretki. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Torty Tagged: czekolada , galaretka , rabarbar

https:KKuchniaMniam
Gotowany sernik kajmakowy z gruszkami 423

wodą, aż zmiękną. Wsypać suchą galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na masę sernikową. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: galaretka , gruszki , kajmak , kakao , kawa , mleko w proszku , twaróg

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania