krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:212/534)

Torciki 'ala Marcello 138

Czekolada to ponoć świetny afrodyzjak , więc na dziś jak znalazł ... Torciki Walentynkowe ... Mocno czekoladowe , mocno wiśniowe , mocno alkoholowe... Mocno czekoladowy biszkopt , nasączony wiśniówką .. Do tego delikatny mus czekoladowy ( w oryginale ciężki krem maślany , ale ja wolę delikatność) ... wiśnie nasączone spirytusem... ... i warstwa czekoladowej polewy wieńczącej dzieło :) Moje torciki nie są równe , zgrabne i gładkie ... i takie było założenie

Malinowa Kawiarenka
Figowe ciasto czekoladowe bez mąki 111

Proste w przygotowaniu, czekoladowe ciasto, chrupiące z wierzchu i miękkie, prawie półpłynne w środku. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka minut, pieczenie zaledwie dwadzieścia, a uwierzcie mi, że smakuje obłędnie. Jeśli spróbujecie zaserwować je na ciepło, będzie w smaku trochę przypominać brownie a trochę czekoladowe fondanty. Pokochacie je też za obłędnie słodkie, pieczone figi, które rozpływają się w ustach. Głęboki(...)innej miseczce dobrze ubij jajka. Miksuj przez kilka minut. Przelej powoli masę jajeczną do jeszcze ciepłego oleju z kakao. Mieszaj przelewając. Ciepło oleju zagęści masę w zwarty krem. Powstałe ciasto czekoladowe wylej wokół fig do foremki tak, by przykrywało owoce tylko do połowy. Jeśli trochę Ci zostanie możesz je przelać do kokilek i upiec jako czekoladowe fondanty. Ciasto wstaw

Eat me! Fit me!
Rurki z kremem śmietanowym i czekoladowym 181

Pyszny deser, uwielbiam takie, moja rodzina też ;) Szybko znika, trochę czasochłonny, specjalne foremki też się przydadzą, ale smak wynagrodzi każdą minutę spędzoną w kuchni ;) Te z udziałem kremu śmietankowego i czekoladowego. Polecam! Ps. Jeśli akurat jesteście na etapie planowania wakacji, polecam http://www.burco.pl/  - domy i apartamenty nad polskim morzem :) Składniki na około 30 sztuk: 250 g mąki pszennej(...)obtoczyć w cukrze, układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut na jasny, złoty kolor. Przestudzić, zdjąć z foremek i nadziać kremem śmietanowym. Składniki na masę: 400 ml śmietany 30% cukier puder kakao Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać cukier puder. Masę śmietanową podzielić na dwie części

Domowa cukiernia Ewy
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 72

mąki, masła i przypraw korzennych. Wszystkie składniki łączy się ze sobą, a po upieczeniu posypuje obficie cukrem pudrem. 4. Torta Pistocchi  – kremowe, gęste i bardzo wilgotne ciasto czekoladowe Główne składniki ciasta to ciemna czekolada, kakao i śmietanka. 5. Torta Mantovana   – tradycyjne włoskie ciasto, które pochodzi z Prato. Składnikami deseru są mąka, jaja, masło, cukier, skórka cytryny(...)nogami. 8. Torta della Nonna , czyli Ciasto Babci – to krucha tarta, którą po upieczeniu wypełnia się budyniowym kremem i posypuje piniowymi orzeszkami i cukrem pudrem. 9. Bomboloni – to włoskie pączki z nadzieniem. Zazwyczaj wypełnia się je kremem budyniowym lub czekoladowym, a także dżemem. Bombolini najlepiej smakują jeszcze ciepłe podane z filiżanką kawy. 10. Cantuccini Toscani – twarde

Tajemnice Smaku
Słodka historia nutelli 105

jaka jest słodka historia nutelli. Może też nie każdy się nią zajada, ale zakładam, że każdy kiedyś jej próbował. Nutella jest dzisiaj jednym z najbardziej znanych i lubianych kremów orzechowo-czekoladowych na świecie. W czym tkwi jej sukces? Słodka historia nutelli Początki nutelli sięgają, uwaga II wojny światowej. Połączenie orzechów laskowych i czekolady nie zostało stworzone tylko dlatego(...)roku pojawił się Pietro Ferrero – Włoch, mistrz cukiernictwa. To on opracował przepis, w którym połączył kakao z orzechami, a następnie przerobił te składniki na łatwy do rozsmarowania krem. Początkowo nutella nosiła nazwę Piasta Gianduja. Pierwsza wersja dzisiejszej Nutelli nie miał z nią zbyt wiele wspólnego. Początkowo Ferrero wprowadził na rynek solidny blok czekolady z zatopionymi w niej orzechami. Dopiero

365 dni dookoła kuchni
Ciasto orzechowo- czekoladowe 4 139

11pt; so-language: ar-SA } Przyszła pora na ciasta iście świąteczne: ) Dziś pierwszy pomysł na ciacho pełne ulubionych, świątecznych smaków: orzechów, korzennych przypraw i kremowych, jedwabistych konsystencji… Przekładaniec orzechowo- czekoladowy to ciasto , które zrobi wrażenie nie tylko na Waszych gościach, ale i Waszych kubkach smakowych. Coraz bliżej Święta! : )   *Ciasto na blaszkę 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt kakaowy(...)ilość mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Na gotujące mleko wlewamy masę jajeczną. Studzimy.  Miksujemy z masłem i margaryną ( samo masło da "za twardy" krem)   Dodatkowo : polewa WYKONANIE: ciasto orzechowe  krem waniliowy ciasto czekoladowe  polewa Najlepsze kolejnego dnia ; ) Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows

Domowe ciasta
„Migdałowy Metrowiec ” – proste ciacho 259

waniliow ego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego ciasto czarne : dokładnie tak samo jak białe , tylko dodatkowo dodajemy 2 łyżki gorzkiego kakao krem: 2 budynie czekoladowe 3 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 1 kostka masła lub margaryny ( z masłem smaczniejsze ) kilka kropli olejku migdałowego ( około 5 – 6 ) Najpierw ugotujmy budyń , bo musi(...)jeszcze porządnie przestygnąć , zanim wchłonie go Metrowiec " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Dwie szklanki mleka , zagotowujemy razem z cukrem , w trzeciej rozpuszczamy budynie czekoladowe i wlewamy miesząc do wrzącego mleka . Mieszać trzeba intensywnie , żeby nie powstały kluchy , bo masa jest dość gęsta . Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia . Składniki na ciasto białe,wkładamy do miski , wszystkie oprócz

Ogrodnik w podróży
Ciasto marchewkowe z jabłkami – prosty przepis 74

przepisu na ciasto marchewkowe… Przepis na ciasto marchewkowe z jabłkami Przepis na ciasto marchewkowe z jabłkami jest bardzo prosty. Tak przygotowane ciasto marchewkowe można podać z polewą czekoladową lub z kremem na bazie mascarpone. Obie wersje smakują równie pysznie. Ja dziś wybrałam wersję z polewą Spróbujcie. Moi goście byli zachwyceni. Składniki: 300 g startej marchewki (około 3 niepełne szklanki(...)piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 35 minut do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Obserwujemy ciasto. Ciasto studzimy, oblewamy polewą czekoladową. Ja dodatkowo posypałam polewę kropelkami czekolady. Smacznego Przepis na wspomniane wcześniej syrniczki znajdziecie tutaj (klik) . Poniżej też kilka zdjęć patelni Kohersen Black Cube z powłoką DIAMOND, o której Wam wspominałam

Słodkie okruszki
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 196

glutenu i tłuszczu)  / 4. Makaron boloński  / 5. Czekoladowa babka bez jajek  / 6. Fish & chips  / 7. Sernik z kaszą manną i truskawkami   Moje ulubione zdjęcia z 2014 roku :   Tartaletki z domowym twarogiem i malinami  / 2. Szyszki z żurawina  / 3. Tarta ptysiowa z kremem patissiere  / 4. Truskawkowo-czeresniowe ciasto z bezą(...)Krem z koglu-moglu z truskawkami  / 6. Lodowy tort z owocow leśnych  / 7. Beziki z truskawkami  / 8. Truskawkowy tort bezowy  / 9. Czekoladowo-malinowe ciasto  / 10. Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladą Propozycje sylwestrowe na 2014 rok : 1. Tatar ze śledzia  / 2. Cynamonowe śledzie z jabłkiem  / 3. Bruschetta  / 4. Napój arbuzowy

Słodkie Przyjemności
PTASIE MLECZKO NA PIERNIKU 526

łyżeczki) sól (szczypta) Ptasie mleczko: śmietanka kremówka 30% (400 ml.) galaretki przezroczyste o smaku winogronowym (2 op. z czego każde opakowanie ma 71 g.) + gorąca woda (500 ml.) Polewa czekoladowa: śmietanka kremówka 30% (80 ml.) masło (30 g) cukier (30 g) kakao (20 g) Dodatkowo: dżem pomarańczowy (4 łyżki) lub powidła śliwkowe (4 łyżki) srebrne kuleczki cukrowe  białe gwiazdki(...)dżemem.  Wstawiamy do zamrażalnika na chwilkę (5min.) żeby ptasie mleczko zaczęło lekko tężeć.  Po tym czasie przykrywamy ptasie mleczko drugim blatem piernika lekko go wciskając w krem. 3.) Polewa czekoladowa :  Do rondelka wlewamy kremówkę,  dodajemy masło, cukier i kakao. Podgrzewamy ciągle mieszając aż składniki się połączą (nie gotujemy).  Lekko ostudzoną  polewą smarujemy  ciasto

RITA food channel
Babeczki jogurtowo cytrynowe z kremem truflowym 145

proszku do pieczenia 1i1/4 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju  3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny Krem truflowy: 200 ml kremówki 36% 180 g trufli 60 g gorzkiej czekolady 80 g mascarpone czekoladowe jajeczka Przygotowanie: Babeczki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem(...)zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do worka cukierniczego z metalową tylką i udekorować zimne babeczki. Na górze udekorować czekoladowym jajeczkiem. Przechowywać w chłodnym miejscu. Przepis na krem truflowy z bloga Słodki Pomysł

Ala piecze i gotuje
Orzeszki - ciasto 339

Orzeszki - pyszne, kruchutkie ciasteczka wyglądem przypominające orzechy włoskie, wypełnione dowolnym, ulubionym nadzieniem. Tutaj w tym przepisie - z kremem kajmakowym i czekoladowym. Można nadziewać na przeróżne sposoby i robić wszelkie, dowolne smaki - kokosowe, kajmakowe, czekoladowe, orzechowe, owocowe - co tylko podpowie nam fantazja. Pomimo tego iż orzeszki nie należą do ekspresowych wypieków, to warto znaleźć chwilę, ponieważ smak wynagrodzi włożony trud :) Przepis(...)ciasta, tzw. kołnierz jeśli takowy powstał podczas wypiekania. Suche połówki orzeszków można schować do szczelnego pojemnika i przechowywać nawet kilka miesięcy a nadziać w dowolnej chwili. Połówki orzeszków nadziewać kremem, skleić ze sobą tworząc orzeszka, zostawić bez dekoracji lub udekorować dowolnie - oprószyć cukrem pudrem czy polać roztopioną czekoladą. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 307

ciepło. Można przechowywać je bez nadzienia w szczelnym pojemniku nie dłużej niż do miesiąca. Zmiękną, ale gdy na chwilę wstawimy je do piekarnika znowu zrobią się chrupkie. Po nadzianiu kremem trzymamy w lodówce – po około 4 godzinach zaczną nim już lekko nasiąkać, ale nie powinny przemakać. Ptysie bez nadzienia, zaraz po upieczeniu i wystudzeniu, bez problemu można zamrozić. Odmrażamy(...)pieczeniu zaglądnijcie do pieca dopiero po 15 minutach. To samo ptysiowe ciasto jest tez podstawą takich deserów jak karpatka, Religieuses (ptysie dwóch wielkości, jeden na drugim, nadziane czekoladowym lub kawowym kremem, z taką samą polewą), Croquembouche (francuska alternatywa dla ślubnego tortu – okazała piramida z mini-ptysi złączonych karmelem), Paris-Brest (ptysiowe oponki przełożone kremem pralinkowym), Beignet (ptysiowe języczki smażone

Karo in the Kitchen
Mazurek kawowy 365

Kruche czekoladowe ciasto i krem kawowy na bazie masy krówkowej i serka mascarpone z dodatkiem kawy rozpuszczalnej. Muszę przyznać, że jestem zachwycona tym mazurkiem. Jeden z najlepszych jakie jadłam! Mazurek kawowy w kształcie pisanki zapewne ozdobi wielkanocny stół, a miłośnikom kawy na stałe wpisze się w świąteczne menu. Bardzo polecam! Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 180 g masła(...)upieczone kruche ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mazurek z orzeszkami ziemnymi, daktylami i czekoladą → Mazurek czekoladowo – marcepanowy → Mazurek czekoladowo – orzechowy → Mazurek z makiem i bakaliami → Ciasto czekoladowe z musem kawowym

Oryginalny smak
serowy torcik a la ambasador 107

ambasador pamiętam z dzieciństwa. Moja mama piekła taki na naprawdę wyjątkowe okazje. Tym razem przygotowałam zupełnie inną, ale nawiązującą do tamtych smaków, serową wersję tortu: ciemny biszkopt przełożony kremem cytrusowym i czekoladowym, polany czekoladą z bakaliami. Bardzo wykwintnie i elegancko! Serowa wersja torcika jest równie pyszna i dużo lżejsza niż tradycyjna, maślana. Zainspirowałam się tutaj , ale zrobiłam(...)dodawać partiami ser. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać skórkę z cytryny i sok z pomarańczy, do drugiej kakao, czekoladę i spirytus. Na pierwszym blacie rozsmarować ciemny krem, przykryć drugim blatem, rozsmarować jasny krem, przykryć ostatnim blatem, lekko docisnąć. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka, dodać bakalie. Polewę rozsmarować na wierzchu ciasta. Schłodzić

6niebo