krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:199/534)

Kostka wiśniowa 232

dodawać w 3 turach gęstniejące wiśniowe puree, miksując do połączenia po każdym dodaniu. Wiśniowy krem odłożyć do lodówki do lekkiego stężenia ( i znów należy pilnować aby krem nie stężał całkowicie ).   Polewa czekoladowa: Śmietanę kremówkę umieścić w garnuszku i podgrzać do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiego, jednolitego sosu czekoladowego(...)Wyłożyć połowę tężejącego kremu wiśniowego, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć go pozostałym likierem. Wyłożyć pozostały krem wiśniowy, wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia kremu. Po tym czasie wierzch ciasta polać gęstniejącą polewą czekoladową. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Muffinki jaglano czekoladowe 142

żeby w dzisiejszym wypieku pojawił się zdrowy akcent, wykorzystałam w tym celu kaszę jaglaną, którą przemieliłam na mąkę. Babeczki wyszły mocno czekoladowe, słodkie, pyszne. Muffinki jaglano czekoladowe robi się błyskawicznie, ozdobiłam je kremem na bazie nutelli i chudego twarogu i posypałam posiekanymi cukierkami czekoladowymi. Wyszło pysznie i na pewno trochę zdrowiej Składniki: Muffinki: - 100 g mąki jaglanej (lub zmielonej(...)gorzkiej czekolady; - 1/3 szklanki cukru; - 16 g cukru wanilinowego; - 90 g oleju; - 1 łyżka kakao; - 2 jajka – 100 g konfitury wiśniowej Krem: - 30 dag chudego twarogu; - 3 łyżki nutelli; Dodatkowo: – 3 posiekane cukierki czekoladowe Wykonanie: Mąkę jaglaną wymieszać z cukrami. W małym garnuszku podgrzać olej z czekoladą do momentu, aż czekolada się rozpuści, lekko przestudzić, wbić jajka

dom-agi.pl
Kruche ciasteczka przekładane kremem 272

Opis kruche ciasteczka przekładane kremem: Kruche ciasteczka przekładane kremem to idealny pomysł na wykorzystanie pysznych czekoladowych ciastek z dodatkiem kremu z mascarpone. Kruche ciastka z czekoladą to tzw. „Pieguski”, czyli ciastka znane i lubiane przez wszystkich. Krem ma delikatny i wyrazisty smak. Składniki: 350g mąki 1/2 szklanki cukru 250g masła 1 łyżka jogurtu 1 czekolada 1/3 łyżeczki soli 300g śmietanki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Marysieńka 566

ciasto to czekoladowy biszkopt i beza z orzechami przekładane kremem budyniowo - maślanym z czekoladową polewą. Dosyć pracochłonne, ale wynagradza smakiem. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Wegański krem czekoladowy z kaszy jaglanej (gluten & White sugar free) 206

budyń jaglany z wanilią i bananami    zrobiony był na mleku i zawierał również jogurt naturalny.  Dzisiejsza wersja ma nieco inną konsystencję i bardziej przypomina krem. W smaku mocno czekoladowy, bez białego cukru i laktozy. Bazą kremu jest kasza jaglana gotowana na mleku migdałowym. Całość dosłodzona została melasą karobową i bananem. Do tego uprażone orzechy laskowe i jeszcze

vaniliowoczekoladowa
Fit ciasto czekoladowe "Czarny las" 281

Ekstremalnie czekoladowe ciasto bez mąki, masła i cukru + krem białkowy + wiśnie = pyszny, legalny CZARNY LAS! Szczerze przyznam, że efekt przerósł moje oczekiwania! Mały kawałeczek zaspokaja ochotę na coś słodkiego, a przy tym nie zaszkodzi naszej figurze. Przepis powstał na prośbę jednej z Czytelniczek w ramach akcji "Odchudzamy tradycyjne słodycze". Zapraszam! Składniki: 4 małe banany lub 2 duże 1 jajko(...)dowolnym smaku 1 szklanka wiśni lub czereśni przekrojonych na połówki  Wszystkie składniki zmiksować. Olej kokosowy rozpuścić i wmieszać w masę. Dodać czereśnie i wymieszać delikatnie.  Krem wyłożyć na blat czekoladowy, wyrównać. Przykryć drugim blatem i schłodzić o 4 godziny w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik z wiśniami i bananami na zimno 180

się wodą), dodać łyżeczkę kakao i wymieszać. Do ciepłej masy czekoladowej dodać płatki migdałowe i kukurydziane, wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm posmarować masłem i wyłożyć czekoladową masą. Wstawić do lodówki na godzinę. Krem serowy: 500 g śmietankowego sera (dałam ser biały zmielony); 500 g sera mascarpone; 110 g cukru pudru; 9 łyżeczek żelatyny; 1 cukier waniliowy; 3 dojrzałe banany(...)Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody (około 1/4 szklanki) i małym strumieniem wlewać do masy serowo-bananowej. Śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem. Masę wyłożyć na czekoladowy spód, wyrównać wierzch sernika i wstawić do lodówki na kilka godzin, aby dobrze stężał (najlepiej na całą noc).  Wierzch sernika: 250 ml soku wiśniowego + 9 łyżek

In my kitchen
Ciasto Snikers 526

masła 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody   Dodatkowo 1 puszka masy kajmakowej (400 g) puszka orzeszków ziemnych gotowy krem karpatkowy (np. Delecta) lub własny krem budyniowy polewa czekoladowa - przepis Przygotowanie 1. Ciasto. Wszystko składniki na ciasto posiekać i wyrobić gładkie ciasto. Wstawić do lodówki (min. 1h, można na całą noc). Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć(...)przygotować własny krem budyniowy. 3. Złożenie ciasta . Układać wg następującej kolejności : I placek ciasta  krem karpatkowy (Delecta)  II placek  ciasta kajmak (puszkę można wstawić do garnka z wodą i chwilę podgrzać) wysypać na powierzchnie kajmakową orzeszki ziemne (drobno posiekane)  polewa czekoladowa (3 łyki kakao, 2 łyżki gorącej wody oraz 3 łyżki cukru pudru podgrzewać na wolnym

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Specjał Pensjonarki – prosty przysmak bez pieczenia 97

Ciasto Specjał Pensjonarki to pyszny deser bez pieczenia na herbatnikach z niecodziennym kremem budyniowym, polewą czekoladową i słodką niespodzianką w postaci czekoladowych wafelków. Ciasto nie wymaga wiele pracy, ale nie powstaje bardzo szybko, gdyż należy czekać, aż budyń wystygnie, żeby móc przygotować krem, a żeby ładnie się kroiło, gotowe ciasto musi trochę postać w lodówce. Najlepiej więc przygotować je dzień(...)łyżki cukru 3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady niecałe pół szklanki mleka (100 ml) Dodatkowo: około 200 g herbatników około 220 g wafelków w polewie czekoladowej   Przygotowanie Około 400 ml mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z kremem i gruszkami w winnej galaretce 342

rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z resztą wina. Kiedy zacznie tężeć, zalać gruszki. Odstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: budyń , gruszki , kremówka , mascarpone , wino , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Torcik z procentami. 87

Przepis na pyszny torcik z procentami. Tort jest na czekoladowo, kawowych blatach, z bajecznie smacznym kremem alkoholowym, wykończony ganache z białej czekolady i udekorowany kwiatkami cukrowymi. Tort jest wyśmienity w smaku. Gorąco polecam zrobić. Jak zrobić taki torcik z procentami pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami. (adsbygoogle

RITA food channel
Ciasto Kilimandżaro 195

dosyć pracochłonnych. Jest jednak bardzo smaczne, a pracę przy niemu spokojnie można sobie rozłożyć na dwa a nawet trzy dni :) Kakaowy biszkopt, masa jabłkowa z cytrynową galaretką, krem budyniowy i czekoladowa polewa, to musi smakować pysznie! Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku(...)zimnego budyniu. Wykonanie ciasta - Pierwszy krążek biszkoptu ułożyć w tortownicy, rozsmarować na nim tężejącą galaretkę z jabłkami. Na galaretce rozsmarować krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować polewą czekoladową.* Smacznego :) Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 1 łyżka mleka Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli

Domowa cukiernia Ewy
Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką 172

Pyszny mały torcik z idealnie czekoladowymi blatami ciasta z dodatkiem budyni. Krem jest aksamitny i bardzo mleczny. Przełamaniem smaku jest pomarańczowa galaretka, która dodatkowo nadała ciastu koloru. Polecam na rodzinne spotkania, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy można delektować się rodzinnymi chwilami. Budyniowy biszkopt (tortownica 20 cm): 4 jajka Szczypta soli ¾ szklanki białego cukru 4 łyżki oleju ¾ szklanki mąki pszennej(...)czekoladowe budynie 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mleczny krem: 0,5 szklanki mleka 3,2% 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 300 g masła 2 szklanki mleka w proszku Poncz: Słodka czarna herbata z cytryną 1 pomarańczowa galaretka 1 szklanka wrzątku Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 50 g masła 3 łyżki śmietany

VioletoweKucharzenie
PORZECZKOWIEC 1165

Ciasto zainspirowane stroną MojeWypieki , jednakże zrobiłam biszkopt na bazie budyniu czekoladowego oraz zmodyfikowałam troszkę krem. Biszkopt przełożony kremem serowym, z warstwą bitej śmietany oraz dżemem z czarnej porzeczki, która nadaje całego smaku ciastu idealnie pasuje na każdą okazję. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej

słodki bratek
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 189

Król deserów - czekoladowy tort, biało - czarny klasyk, ale co za smaki. Idealnie kruchy, cieniutki, razowy spód posmarowany dżemem z pigwy, blaty czekoladowe nasączone świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy przełożone kremem o smaku adwokata, a całość wieńczy gruba polewa czekoladowa. Smaki bardzo zrównoważone, harmonijnie się przenikają, a tort nie jest za słodki. Jeden kawałek to stanowczo za mało, bo od razu(...)rozłożyć pierwszą warstwę kremu. Przykryć drugim plackiem biszkoptowym, naponczować i rozsmarować krem. Nałożyć trzeci krążek biszkoptu, naponczować. Wysmarować kremem boki tortu i wyrównać. Trzecią, mniejszą porcję kremu zostawić do wykonania rozetek przygotować polewę czekoladową: śmietanę kremówkę umieścić w małym rondelku i doprowadzić do wrzenia. Dołożyć połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Nieco przestudzić przestudzoną polewę rozprowadzić na powierzchni tortu, rozpoczynając

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania