krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:196/534)

Kostka kawowo-orzechowa 105

Dodać zblendowane orzechy (zblendować tak, aby były kawałki orzechów) wymieszane z pozostałymi składnikami. Delikatnie wymieszać łyżką. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C przez 35 minut. Składniki na krem: ½ litra mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 łyżki mączki ziemniaczanej 250 gram masła Wykonanie: Odlać 1 szklankę mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem(...)się mleka i zagotować tak, jak budyń. Odstawić do ostygnięcia. Do przestudzonego budyniu dodawać partiami masło i ubijać mikserem. Przełożenie ciasta:  Pierwsza część biszkoptu – ½ kremu – ciasto orzechowe – krem – druga część biszkoptu – polewa czekoladowa lub rozsmarować trochę kremu i posypać startą czekoladą SMACZNEGO!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Tort czekoladowo-cynamonowy z nutellą i orzechami włoskimi… 152

Tak się przyjemnie złożyło, że obchodzimy w marcu aż trzy bardzo przyjemne święta: naszą rocznicę, irlandzki Dzień Matki oraz dzisiejszy Światowy Dzień Kobiet, więc od soboty

brunetkawkuchni
Tort czekoladowo-cynamonowy z nutellą i orzechami włoskimi… 232

Tak się przyjemnie złożyło, że obchodzimy w marcu aż trzy bardzo przyjemne święta: naszą rocznicę, irlandzki Dzień Matki oraz dzisiejszy Światowy Dzień Kobiet, więc od soboty

brunetkawkuchni
CIASTO "CHAŁWOWIEC" 130

jest jak sama nazwa mówi z chałwą, czyli produktem, który lubię najbardziej.Chodź chałwa jest słodka to ciasto nie jest za słodkie ani mdłe. Krem jest delikatny i puszysty, a ciasto wilgotne i mocno czekoladowe. Całość smakuje obłędnie !  Składniki: Ciasto czekoladowe blacha 25x35 cm. : 250 gram margaryny 1/2 szkl. wody 1 szkl. cukru 4 łyżki kakao 4 jaja (osobno(...)najwyższych obrotach dodawać stopniowo po 1 łyżce ostygniętego budyniu. 3.  CAŁOŚĆ: Pierwszy blat wyłożyć kremem ( 2/3 kremu). Przykryć drugim blatem. Wyłożyć resztę kremu. Na krem ułożyć herbatniki i masę kajmakową czekoladową. Całość posypać startą na tarce czekoladą i pokruszoną chałwą. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. UWAGA!  Podczas przekładania ciasta należy uważać, ponieważ ciasto jest łamliwe

Kuchnia Paulettes
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM I CZEKOLADOWYMI CHRUPKAMI 2143

jabłkami i innymi smakołykami do chrupania, sypnę też garstkę znanych wszystkim czekoladowych kuleczek Nesquik! Podczas takiego porannego zajadania przyszedł mi kolejny pomysł na fantastyczne ciasto ! Mięciutkie czekoladowe ciasto przypominające murzynka pokryte warstwą słodkiego kremu , oblane czekoladą i obsypane dużą ilością chrupiących kuleczek – niebo w gębie! Takie ciasto / tort jest fantastycznym pomysłem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych! Z całą(...)mieszamy. Wrzucamy posiekane masło, mieszamy do rozpuszczenia, zdejmujemy z ognia, a następnie dodajemy przesiane kakao – wszystko razem dokładnie, energicznie mieszamy. CAŁOŚĆ: Na spodzie tortownicy układamy czekoladowy blat, pokrywamy 3/4 części śmietankowego kremu. Posypujemy garstką posiekanych kuleczek nesquik i przykrywamy drugim blatem. Górę smarujemy resztą kremu wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu oblewamy gorącą polewą i posypujemy posiekanymi

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z suską sechlońską 92

Ciasto czekoladowe z suską sechlońską to ciasto obok, którego na pewno nie przejdzie obojętnie żaden miłośnik czekolady, a także suszonych śliwek. Ciasto idealne do popołudniowej kawy, ale to także smaczna propozycja dla osób, które lubią ciasta z kremem . Suska sechlońska, której użyłam to tego ciasta to odmiana suszonej śliwki, produkowana metodami tradycyjnymi jedynie na terenie Czchowa, Gnojnika, Iwkowej, Łososiny Dolnej(...)Potem, po wystudzeniu ciasto przekrój na pół. Spód ciasta zostaw w tortownicy, wyłóż na niego masę serową i rozsmaruj po całej powierzchni spodu. Potem krem przykryj drugą połową ciasta. Na koniec ciasto możesz udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Artykuł Ciasto czekoladowe z suską sechlońską pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Tort czekoladowy z lekką masą i malinami 455

podstawki wykładamy łyżeczkę masy, a następnie umieszczamy na niej 1 blat. ( zabezpieczy to przed zsuwaniem się tortu) Nasączamy nasze ciasto. Następnie wykładamy porcję kremu, na to malinki. Przykrywamy kolejnym czekoladowym blatem, nasączamy ponczem i układamy malinki. I tak dalej.  Boki i wierzch tortu obkładamy masą. Masa jest dość sztywna, dlatego bez problemu możemy przełożyć(...)możecie obłożyć masą mascarpone lub tak ja kremem maślanym. Przepis na krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej wykorzystałam z bloga Modern Taste.  Dostępny pod linkiem:  Krem maślany Artykuł Tort czekoladowy z lekką masą i malinami pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Nutellamisu - tiramisu z nutellą 2513

Sposób wykonania: W rondelku podgrzewamy mleko. Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy. W czekoladowym mleku maczamy biszkopty, a następnie wykładamy nimi dno formy do ciasta. Mleko zagęszczamy kolejnymi 6-cioma łyżkami nutelli i tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, jasny krem. Dodajemy serki mascarpone(...)dalej miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Przekładamy ją do kremu i delikatnie wszystko razem mieszamy. Połowę kremu nakładamy na biszkopty. Na krem nakładamy masę mleczno - czekoladową a na nią drugą część kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na 4-5 godzin (najlepiej na noc). Przed podaniem oprószyć kakao

Qchnia po prostu
Tort Oreo 1161

upiec dla niego tort, który od początku do końca będzie smakował jak wspomniane wcześniej ciastka. Ciasto czekoladowe użyte w tym torcie jest ciężkie, gęste i mięsiste, mocno czekoladowe- prawie jak brownie. Krem lekki o konsystencji dość zbitej. Dekoracja powstała ze zmiksowanych ciastek. Polecam wypróbować. Składniki (na tortownicę o średnicy 22- 24 cm): Ciasto czekoladowe (wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)nich wbijam połówkę Oreo. Tort umieszczam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego, Klaudia. *Jeśli masz więcej czasu radziłabym oddzielić ciastka od kremu i zmiksować na piasek jedynie same ciastka czekoladowe

Mango Papaja
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 182

tort cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona na schłodzone ciasto. Trzecim tortem był tort „Gianduia” czyli tort czekoladowo – orzechowy, bardzo popularny we Włoszech(...)jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta przygotowaliśmy dwa syropy, jeden rumowy, a drugi pomarańczowy

Mała Cukierenka
Ciasto Przysmak Sułtana 56

jest seromakowiec, to ciasto przygotowywane praktycznie na każda okazję. Wśród klasyków znajdziemy także przepis na sernik. Ciasto Sułtan składniki Aby przyrządzić ten zyskujący popularność deser, powinniśmy przygotować: Krem truflowy składniki Polewa czekoladowa Ciasto Przysmak Sułtana przepis Tak naprawdę przygotowanie ciasta sułtana nie jest trudne. Pierwszym etapem jest przesianie mąki, do której dodajemy proszek do pieczenia oraz kakao. Kolejno w osobnym(...)dodać do niej cukier puder, razem z przygotowaną wcześniej masą truflową. Można dodać jeszcze odrobinę kakao. Wtedy masa będzie bardziej czekoladowa. Całość należy schłodzić w lodówce, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Na końcu należy równomiernie rozłożyć przygotowany wcześniej krem pomiędzy ciastami, a na wierzchu polać całość rozpuszczoną czekoladą. Ostatni etap to rozpuszczenie w kąpieli wodnej czekolady, dodając do niej śmietanę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
mini ptysie z masą śmietanowo krówkową o smaku adwokata 137

będą twarde. Po upieczeniu wykładamy na kratkę. Wystudzone ptysie nadziewamy krem (delikatnie robimy dziurkę np. od góry, wciskamy krem przy pomocy strzykawki cukierniczej i maczamy w polewie czekoladowej.) składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki, schłodzonej 100 – 150 g masy krówkowej o smaku adwokata Helio, schłodzonej wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy schłodzoną masę krówkową o smaku

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowy brzoskwiniowiec 228

gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Kopiec kreta w czereśniowym sadzie 72

Ciasto Kopiec Kreta w najbardziej znanej formie to ciasto czekoladowe z bananami i puszystym kremem śmietankowym. Można je zrobić w wersji bez pieczenia z czekoladowych herbatników , ale ta na biszkopcie smakuje znacznie lepiej. Ja tą tradycyjna wersję urozmaiciłam troszkę czereśniami.   KOPIEC KRETA Składniki: (forma 24 cm) ciasto: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 3 łyżki kakao(...)spód ciasta, drugi kruszymy na drobne kawałki. krem: Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.  Śmietanę ubijamy, a potem dodajemy do niej serek mascarpone. Krem mieszamy ze startą czekoladą i wydrylowanymi i odsączonymi z nadmiaru soku czereśniami (czereśnie można zastąpić wiśniami wtedy słodki smak bananów będzie przełamany lekko kwaśną nutą). Ciasto czekoladowe lekko skrapiamy wiśniówką, układamy na nim całe

Bon appetit mon amie