Pyszny włoski tort z nutką kawy, dużą ilością czekolady, śmietany i malin... Dla podkreślenia włoskiego smaku jeszcze odrobina mascarpone. Ciasto jest lekkie, puszyste, i mocno czekoladowe, wspaniale współgra z malinami i kremem śmietankowym... I ma jeszcze jeden plus - wbrew pozorom dość szybko się je robi:) Jeden z lepszych tortów jakie jadłam, polecam! Inspiracja Ciasto: 5 jajek, 200g
Z miłości do słodkościskład, nie jest już tak pięknie. Sklepowa nutella zawiera najgorszy z możliwych - utwardzony olej roślinny, około 60% cukru i tylko 13% orzechów laskowych. Polecam zatem przygotować pyszny krem orzechowo-czekoladowy domowym sposobem, używając najlepszej jakości składników: gorzkiej i mlecznej czekolady, pełnego mleka i dużej ilości orzechów laskowych. Taki krem jest mniej gęsty i kleisty od sklepowej wersji i zdecydowanie
cool and mintyDzisiaj słodkości dla miłośników kawy Przepyszne bezy czekoladowe przełożone aromatycznym kremem kawowym… Połączenie idealne, któremu nie można się oprzeć. Pycha! Do masy kawowej dodałam odrobinę wódki, ale nie jest to konieczne. Zróbcie je koniecznie Składniki (na około 13 złożonych bez) : Bezy: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta(...)ubitych jajek, zaparzoną kawę razem z fusami oraz opcjonalnie wódkę. Masę ucieramy, aż składniki się połączą. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego, wyciskamy na połowie bez i przykrywamy pozostałymi bezami. Smacznego #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant To też może Cię zainteresować: Tort Babci Semifreddo czekoladowo-kawowe Deser jaglany z jagodami i bezą Kawa z czekoladą i bitą śmietaną (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Oryginalny smakmasła 1. Z budyniu i mleka gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodajemy budyń, miksujemy, żeby składniki ładnie się połączyły. Przełożenie ciasta: ciasto jasne z bezą czekoladową i bakaliami - połowa kremu - wkładka serowa - druga połowa kremu - ciasto ciemne z bezą wiśniową - polewa czekoladowa
kruche babeczkibiszkopt ciemny: 4 jajka wielkość M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska 1/2 szklanki cukru trzcinowego krem budyniowy: 2 budynie czekoladowe 600 ml mleka 2 żółtka 1/2 szklanki cukru trzcinowego 400 g masła nasączenie: 1/2 szklanki wina białego 1 cytryna polewa biała: 125 g serka mascarpone 100 g czekolady(...)robię dwa razy. Kolejne dwa blaty odwrotnie. Najpierw obręcz jasna największa, potem w nią wkładam środkową ciemną, i w nią jasną najmniejszą. Blat z obręczą czekoladową największa układam na talerzu. Nasączam ponczem. Krem dziele na cztery części. Smaruje blat jedną częścią. Układam drugi blat ale tym razem z obręczą największą jasną, nasączam, smaruję kremem. Kolejny blat z obręczą
wesoła kuchniałyżka stewii w kryształkach 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki oleju rzepakowego ekstrakt z migdałów szczypta soli 80 g kremu owocowego "Zaczarowane mango" Do podania: * sos czekoladowy bez cukru: łyżka kremu kakaowo-orzechowego ze stewią + 4 łyżki mleka * musli orkiszowo-żurawinowe * herbata Gyokuro Przygotowanie: Żółtko utrzeć ze stewią, w drugim naczyniu białka ubić na sztywną pianę
Poranek na słodkoPrzepis na pyszny sernik pistacjowy bez pieczenia, na spodzie ciasteczkowym, z kremem pistacjowym, polewą czekoladową i krokantem orzechowym. Jak zrobić taki sernik pistacjowy pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK PISTACJOWY Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ SKŁADNIKI: Spód: ciasteczka owsiane z sezamem(...)cukrem pudrem. Ubitą śmietankę dodajemy do mascarpone, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Na koniec dodajemy krem pistacjowy i krótko miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy na schłodzone dno ciasteczkowe. Wyrównujemy, wygładzamy i wstawiamy do lodówki na całą noc. 3.) Polewa czekoladowa i dekoracja. W rondelku podgrzewamy (nie gotujemy) mleko, cukier i masło. Gdy masło się rozpuści
RITA food channelOstatnio moja córka się zajadała tym ciastem więc postanowiłam go upiec ... tasiemiec to dwa pieczone ciasta- jasne i ciemne z dodatkiem kakao, przekładane pysznym kremem karpatkowym, oblane polewą czekoladową. składniki: 8 jaj 1,5 szkl. cukru pudru 2 szkl. mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek oleju 2 łyżki kakao Białka upić i dodać cukier puder.Następnie(...)temp 200 st C. Ciasta ostudzić i każde pokroić w plastry grubości ok 1,5 cm. Układać na przemian ciasto jasne , ciasto ciemne , przekładając każdy kawałek kremem karpatkowym . krem karpatkowy: 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2,5 łyżki mąki pszennej 1/2 l mleka 1/2 szkl. cukru pudru cukier waniliowy 200 g masła Mąkę rozmieszać z 1/2 szkl. mleka, resztę mleka
Z Marcepanemjuż dużo czasu. Potrzebna będzie końcówka do szprycy z dużym okrągłym otworem, trochę czarnej masy cukrowej (lub ciemnych cukrowych koralików), krem i babeczki. Składniki na babeczki czekoladowe lub dyniowe Składniki na krem Składniki na masę cukrową Upieczone babeczki odstawiamy do przestudzenia. Końcówkę z dużym okrągłym otworem wkładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Można użyć także zwykłego woreczka strunowego - jeśli(...)jest bardzo gęsty końcówkę przyczepiamy dodatkowo kawałkiem taśmy klejącej, żeby nie wypadła podczas dekorowania. Na zimnych babeczkach wyciskamy krem formując duszki. Z kawałka czarnej masy cukrowej robimy małe kulki na oczy. Jeśli nie mamy masy cukrowej oczy można zrobić z czekoladowych koralików. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercybiszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 150 g czekolady deserowej 1/2 szklanki wiśni namoczonych w alkoholu dodatkowo: 4 łyżki wiórek czekoladowych wisienki koktajlowe Przygotować biszkopt: mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubić z cukrem, następnie z żółtkami. Dodać(...)dekoracji. Roladę rozwinąć. Posmarować kremem. Na kremie ułożyć wiśnie, zostawiając od jednego brzegu margines bez wiśni. Zwijać roladę od strony z wiśniami, ułożyć na talerzu i posmarować odłożonym kremem. Udekorować wiórkami czekoladowymi i wisienkami koktajlowymi. Wstawić do lodówki. Kroić najlepiej na drugi dzień. Rolady dotychczas piekłam na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika wyścielonej papierem. Tą roladę pierwszy raz zrobiłam
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBiszkopt czekoladowy Pięknie wyrastający, pachnący czekoladą, domowy biszkopt. Będzie pyszną podstawą tortu. Możecie go przekroić na 3 – 4 blaty, przełożyć swoim ulubinym kremem lub bitą śmietaną, owocami i galaretką. Jeżeli chcecie nadać mu delikatny aromat alkoholowy- wystarczy urozmaicić przepis o zapach rumowy bądź arakowy (dodajemy do naczynia z żółtkami oraz cukrem i ucieramy razem). Miłego pieczenia i Smacznego ! SKŁADNIKI(...)wystygnięcia, a następnie okrajamy delikatnie nożykiem boki i wyjmujemy z formy. Jeżeli szukacie pomysłu na pyszny krem do przełożenia biszkoptu, to zapraszamy do naszego kremowego działu: Przepisy na kremy Smacznego!!! Biszkopt czekoladowy – blaty Artykuł Biszkopt czekoladowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortywiśnie, zasypujemy cukrem i zalewamy sokiem wiśniowym, gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: W kąpieli wodnej! ( koniecznie! ) rozpuszczamy kakao z masłem i cukrem na gładki krem . CAŁOŚĆ: Polewą czekoladową dekoruejmy talerz. Z naleśników tworzymy mieszki/sakiewki ( możemy związać na górze ). Układamy porcję lodów i oblewamy sosem wiśniowym i resztą czekolady. Fajnym dodatkiem jest zastudzony karmel! Zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkosuchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto II: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Postępujemy tak samo jak przy cieście I. składniki na ciasto III: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej(...)świeżych malin wykonanie: Mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na 3 części. Na blat czekoladowy rozsmarowujemy cieniutką warstwę kremu, wykładamy 100 g malin i rozsmarowujemy 1/3 kremu. Wykładamy ciasto z budyniem malinowym, rozsmarowujemy cieniutko kremem, rozkładamy pozostałe maliny i wykładamy równomiernie 2 część kremy. Następnie układamy ostatni
Domowy Smak Jedzeniaciasto jest bardzo uwielbiane przez moją rodzinę oraz znajomych! Smakuje naprawdę rewelacyjnie i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom batoników o tej samej nazwie. Czekoladowy spód idealnie komponuje się z pysznym, gęstym kremem oraz miękką, kuszącą polewą. A jeśli chodzi o kaszę - to wcale jej nie czuć i za każdym razem słyszę pytanie, z czego zrobiłam krem...? (Zerknijcie też(...)odstawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Po tym czasie masło z cukrem pudrem utrzeć do puszystości i małymi porcjami połączyć z zimną kaszą. Powstały krem równomiernie ułożyć na wystudzonym cieście czekoladowym i schłodzić w lodówce. Przygotować polewę czekoladową. W małym garnuszku umieścić masło/mleko/śmietankę oraz posiekane czekolady. Wszystko razem powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej polewy czekoladowej
Di gotujesamego ciasta cukiniowo-czekoladowego , ale gdy już było w piekarniku i zaczęło ładnie pachnieć, zdecydowaliśmy się zrobić z niego tort. Przygotowanie kremu zajęło kilka chwil i przy odrobinie dodatkowej pracy wieczorem mogliśmy się delektować pysznym tortem cukiniowo-czekoladowy . Cukinia i w tym wypieku potwierdziła, że bardzo dobrze nadaje się do ciast i dobrze odnajduje się także w bardziej złożonych kombinacjach(...)margarynę utrzeć. Stopniowo dodawać masę z jajek, cały czas miksując. Wykonanie Ciasto podzielić na dwa blaty, dolny posmarować dżemem, nałożyć część kremu. Przykryć drugim blatem, na wierzchu i po brzegach rozprowadzić resztę kremu. Tort cukiniowo-czekoladowy można udekorować dżemem, czekoladą lub posiekanymi orzechami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tort cukiniowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikpary