blogową, na początek ciastko. Nie byle jakie ciastko. Przepis ukradziony Rafałowi, z którym mam przyjemność gotować. Osoba Rafała zasługuje na osobny rozdział, ale o tym później. Robiliśmy ciastko czekoladowe z kremem waniliowym, konfiturą z wiśni i suszonymi śliwkami z miętą. Pycha!! Chcecie spróbować? Oto przepis: 150 g gorzkiej czekolady 250 g brązowego cukru 2 duże jajka 350 g mąki
ladykitchenWalentynkowa to i deser być musi. Moja propozycja będzie dzisiaj w pucharkach, które przygotujemy wcześniej i ozdobimy tuż przed podaniem. Składniki : * mała śmietanka kremówka * mały serek waniliowy * ciastka czekoladowe przekładane kremem np. Oreo * dowolne owoce * truskawkowa galaretka Przygotowanie : Galaretkę przygotować dzień wcześniej. Wylać do płaskiego naczynia. Wyciąć serduszka, a to co zostanie pokroić w kosteczkę. Kremówkę ubić, ja już
Magiczne Życie Martyskładnikami jest czekolada i orzechy laskowe. Firma pochodzi z Włoch. Teraz pewnie nie macie już żadnych wątpliwości, że chodzi o markę Nutella®! Ten pyszny sernik z dodatkiem tego słynnego kremu czekoladowo-orzechowego, który polecam Wam przygotować na Walentynki jest pyszny i mega kremowy! Nigdy nie zrobiłam, ani tym bardziej nie jadłam tak kremowego sernika. W smaku nie odnajdziemy klasycznego smaku
Pora coś zjeśćsolą i chili, to czemu miałaby gorzej smakować z dodatkiem oliwek, które też są słone i odrobinę ostre? I z tą myślą przewodnią powstał super czekoladowy deser, z czekoladowym biszkoptem, kremem i polewą. Jest bardzo słodki, więc stąd pomysł na przygotowanie takich mini torcików, które idealnie będą smakować z nieco gorzką kawą. Co sądzicie o takim połączeniu? A może też
Pora coś zjeśćjuż z wyglądu a inne świetnie sprawdzą się smakowo - oczywiście to moje, subiektywne zdanie :) Mam nadzieję, że komuś te propozycje się przydadzą więc zapraszam :) Pierś kurczaka grillowana Babeczki czekoladowe z kremem malinowym Panna cotta waniliowa z sosem malinowy Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową Krewetki z pomarańczami Wieprzowina
Smaczna Pyzapszennej -1/2-3/4 szkl kakao rozpuszczalnego typu Puchatek, Nesquik -200g masła lub margaryny w temp pokojowej DODATKOWO -ok 2 szklanki kulek czekoladowych typu Nesquik Na początek polecam zrobić bazę kremu czyli budyń. Do garnka dajemy litr mleka, 2 budynie, kakao rozpuszczalne, cukier,mąkę i wszystko mieszamy-stawiamy na ogniu i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia(...)temp 180 stopni. (oczywiście ciasto wsadzamy do nagrzanego piekarnika). Upieczone ciasto studzimy i kroimy na 3 spody. Następnie spody przekładamy kremem, na ostatni spód dajemy odłożony krem. Ciasto posypujemy czekoladowymi kulkami. *jeśli chcemy by kulki były chrupiące, ciasto należy nimi posypać w dniu podania. I gotowe, ciasto powinno postać kilka godzin w lodówce. Pięknie się kroi, jest mocno
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDobrze schłodzoną kremówkę ubić w misie miksera i porcjami wmieszać w krem kawowy. Pierwszy blat ciasta umieścić w formie, w której się piekł i wyłożyć gęsty krem. Wyrównać i przykryć drugim ciastem czekoladowym. Odstawić do całkowitego stężenia. Polewa. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Do garnuszka wsypać kakao, kawę i cukier. Wymieszać, zalać mlekiem i postawić na małym(...)kawy musi być gorący, żeby żelatyna się rozpuściła. Można też żelatynę rozpuścić samą i wlać do kawy. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem Tagged: jogurt naturalny , kawa , kremówka , mleko skondensowane , żelatyna
https:KKuchniaMniamCiasto Czekoladowa chmura Nigelli Lawson pochodzi z jej książki “Nigella gryzie” . Jest to pyszne, wilgotne i bezglutenowe ciasto czekoladowe, podane z kremem z bitej śmietany i mascarpone. Najlepiej smakuje po schłodzeniu i z filiżanką ulubionej kawki. W oryginalnym przepisie Nigella podaje to ciasto oprószone kakao, ale ja wykorzystałam owoce sezonowe z mojej działki. Maliny, jeżyny i borówki pasują(...)będzie się schładzać boki zaczną się zapadać robiąc miejsce na krem. Śmietankę i mascarpone wlac do miski i ubić na sztywno. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone ciasto i udekorować owocami albo oprószyć kakao. Schłodzić. Artykuł Ciasto Czekoladowa chmura Nigelli pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaCiasto Czekoladowa chmura Nigelli Lawson pochodzi z jej książki „Nigella gryzie” . Jest to pyszne, wilgotne i bezglutenowe ciasto czekoladowe, podane z kremem z bitej śmietany i mascarpone. Najlepiej smakuje po schłodzeniu i z filiżanką ulubionej kawki. W oryginalnym przepisie Nigella podaje to ciasto oprószone kakao, ale ja wykorzystałam owoce sezonowe z mojej działki. Maliny, jeżyny i borówki pasują(...)będzie się schładzać boki zaczną się zapadać robiąc miejsce na krem. Śmietankę i mascarpone wlac do miski i ubić na sztywno. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone ciasto i udekorować owocami albo oprószyć kakao. Schłodzić. Artykuł Ciasto Czekoladowa chmura Nigelli pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniaciasto z wiśniami musi być :) Przepis pochodzi ze wspaniałej strony Moje Wypieki . Jak zwykle gdy robię ciasto od Pani Doroty, jest ono efektowne i bardzo smaczne ;) Słodkie ciasto czekoladowe i kwaśny krem świetnie się komponują. Dla tych co wolą słodsze ciasta, proponuję jednak dosłodzić krem, gdyż moje rodzinne łasuchy narzekały, że trochę za kwaśne. Trzeba też przyznać, że ciasto jest(...)czas, aby puree całkowicie nam nie stężało. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy lekko gęste puree z wiśni. Ubijamy do połączenia. Wiśniowy krem wstawiamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia, pilnując aby całkowicie nie zastygł. Polewa czekoladowa: Śmietankę umieszczamy w garnuszku, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. Układamy kolejno: 1. Ciasto kakaowe- ciasto można nasączyć
Czerwona PorzeczkaProste Ciasto CZEKOLADOWA KRÓWKA BEZ PIECZENIA – Pyszne, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Jest kremowe, czekoladowe, wilgotne, aromatyczne, wszystkie smaki wspaniale się za sobą łączą. Wygląda apetycznie. Do jego przygotowania możemy użyć masy krówkowej w dowolnym smaku. Należy pamiętać, aby składniki na krem krówkowy były w temperaturze pokojowej. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)ułożyć pierwszą warstwę krakersów i ciasto odstawić do ostygnięcia. Krem krówkowy: 5. Masę krówkową przełożyć do miski, dodać serek mascarpone, kakao i wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach do połączenia składników. 6. Gotowy krem wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę krakersów, patrz FILM . Krem śmietanowy: 7. Do miski wlać śmietankę, dodać cukier puder
Mała Cukierenkapokryje krem z mascarpone . Więc luz . Krem jest bardzo podstawowy, bo zawiera mascarpone, śmietankę, cukier, wanilię i cytrynę. Wszystko dokładnie wymieszane tworzy gęsty, słodki i lekko kwaśny krem, który idealnie podkreśli czekoladowy smak ciasta. Na wierzch pokrójcie owoc kaki. Zróbcie to według własnego uznania i fantazji, układajcie kwiaty, rulony, fale, cokolwiek chcecie . Ja użyłam jednego owocu, ale wszystko zależy(...)Więcej przepisów na wilgotne ciasta: Wilgotne ciasto kukurydziane z jagodami i kruszonką Szybkie ciasto cytrynowe z kremem i owsianą kruszonką Ciasto jogurtowe z owocami Ciasto marchewkowe z kremem waniliowym Artykuł Wilgotne ciasto czekoladowe z persymoną pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie GotowanieMocno czekoladowe brownie z kremem śmietankowym i jagodami to kolejna obowiązkowa pozycja na niedzielnym stole w sezonie jagodowym. Co roku rodzina się dopytuje kiedy w końcu im upiekę to ciasto - w końcu się doczekali
Prosty przepis nałyżka mąki pszennej (12 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (4 g) Krem: ½ litra mleka 4 łyżeczki cukru waniliowy (15 g) 5 żółtek niepełna szklanka cukru (200 g) 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej (40 g) 250 g miękkiego masła Poncz: pół szklanki kawy Polewa czekoladowa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) 2/5 szklanki śmietanki 30% (100 ml, 100 g) Wykonanie(...)rozsmarowujemy połowę waniliowego kremu, na kremie umieszczamy orzechową bezę, na bezie rozsmarowujemy drugą część kremu, przykrywamy drugą częścią kakaowego biszkoptu, biszkopt nasączamy kawą, na wierzchu ciasta rozprowadzamy polewę czekoladową. Uwagi: do kremu możemy dodać łyżeczkę ekstraktu z wanilii; ciasto możemy posypać drobno pokrojonymi orzechami włoskimi. Artykuł Wytworna, wyborna, świąteczna marysieńka pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plmiski, wlewamy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Dodatkowo: dżem porzeczkowy polewa czekoladowa lub płynna czekolada ( sos ) WYKONANIE: biszkopt+ nasączenie+ krem ajerkoniakowy dżem porzeczkowy blat biszkoptowy + nasączenie krem serkowy + polewamy czekoladowym sosem Smacznego
Domowe ciasta