kotlety - 13055 przepisów (strona:650/871)

Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem mozzarella 129

przez około 3 minuty dodając 1 łyżkę oleju z suszonych pomidorów.  Roladki - piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie ubijamy jak na kotlety schabowe. Na każdą pierś nakładamy usmażony z czosnkiem szpinak i obsypujemy to serem mozzarella i zawijamy w roladki. Każdą roladkę obtaczamy w majeranku. Na uprzednio rozgrzanej patelni wraz

ClauditteMissCooking
Chicken Strips Corn Flakes :) 122

smaku vegeta oliwa z oliwek Przygotowanie: Piersi dokładnie myjemy i oczyszczamy. Przekrawamy je na pół lub nawet na trzy części  Każdą część rozbijamy tłuczkiem tak jak kotlety schabowe. Lekko oprószamy vegetą. Kolejność panierowania: bułka tarta zbełtane jajka z pieprzem i czosnkiem rozgniecione płatki kukurydziane Smażymy na oliwie z oliwek, bądź na dowolnym tłuszczu. Żeby były jeszcze

ClauditteMissCooking
Placki Ziemniaczane INACZEJ 228

wodzie. Gdy będą już w pełni ugotowane ugniatamy na puree, dodajemy 2 jajka i mąkę. Dalej ugniatamy do uzyskania jednolitej masy. Gotowa masę ziemniaczana formujemy jak na kotlety mielone i obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na oliwie z oliwek. Uwaga !!! - najlepiej smakują z maślanką lub kefirem :D Smacznego

ClauditteMissCooking
Salad with mustard sauce. Meatballs with turkey. Food inspired by @lonijane @aleven11 143

kapusta czerwona cebula ogórek gruntowy czerwona papryka mix sałat żółte i czerwone pomidorki koktajlowe Sos: musztarda miód wielokwiatowy oliwa z oliwek natka pietruszki ząbek czosnku pieprz 1/5 czerwonej cebuli Kotlety: mięso mielone z indyka i dowolne przyprawy wedle smaku

ClauditteMissCooking
Roladki z kurczaka, z sosem i pesto 119

roszponką ostra papryczka czerwona chilli oliwa z oliwek utarta skórka z 1/2 cytryny Przygotowanie: Piersi myjemy i oczyszczamy. Mi z 2 dużych piersi wyszło 5 kawałków jak na kotlety schabowe :) Mięso ubijamy pięściami. Smarujemy je marynatą (czosnek drobno posiekany, posiekana papryczka chilli, utarta skórka  z cytryny). Owijamy w folię i odkładamy na godzinkę. Obrane i umyte warzywa kroimy

ClauditteMissCooking
Schabowe i smażone ziemniaczki 144

SCHABOWE: 600 g schabu bez kości- podzielić na plastry KLIK 2 jaja wiejskie suszone chilli świeżo zmielony pieprz szczypta soli himalajskiej 1 szklanka mąki orkiszowej Jajka z przyprawami rozbełtać. Kotlety ubić. Namoczyć w jajku i obtoczyć w mące orkiszowej. Smażyć na maśle. BURACZKI: 2 buraki 2 szalotki Buraki ugotować, obrać i utrzeć na tarce. Dodać posiekaną szalotkę

ClauditteMissCooking
Pieczone tymiankowe ziemniaczki 166

podgrzać musi być mocno ciepły. Piekarnik nastawić 180st C na grill, do żaroodpornego naczynia przełożyć ziemniaki, polać zagrzaną oliwą i do pieca, aż się zrumienią. Mięso przygotować jak na kotlety, podsmażyć, dodać wino ( odparować ) W osobnym rondelku podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, przecier, sól, pieprz, paprykę słodką ja dodałam suszone pomidorki i oregano. Sosem zalać pulpety i zredukować na wolnym ogniu

Gaździnka warzy
Mielone kotlety 277

tarce, cebulę drobniutko posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa.  Wbić jajko, wsypać bułkę tartą i dobrze przyprawić. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać posiekaną natkę i uformować kotlety. Na końcu obtoczyć w bułce tartej, smażyć (na rozgrzanym oleju) kilka minut z każdej strony na złoty kolor..... Z koperkowymi ziemniakami i buraczkami jest pysznie :-) Smacznego

Gaździnka warzy
Kotlety ziemniaczane z ogórkowym sosem 322

osolonej wodzie z dwoma ząbkami czosnku, kminkiem i listkiem laurowym. Dokładnie potłuc (listek wyciągnąć), kiedy przestygną dodać jajko, mąkę, startą na małych oczkach cebulę, sól i pieprz. Wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na złoty kolor. W rondelku roztopić łyżkę masła, posypać łyżką mąki. Zasmażkę rozprowadzić wodą, a następnie dodać do niej starte

Gaździnka warzy
Kotleciki z indyka 397

drobno ser. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Całość doprawić solą, pieprzem oraz curry, wymieszać i smażyć na złoty kolor z obu stron. Z podanych proporcji wyszło mi 11 kotletów sporej wielkości. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Wyjątkowe przyprawy i suche marynaty do grilla 169

oliwek Przygotowanie: W małej misce wymieszać wszystkie składniki, tuż przed grillowaniem posypać nią mięso lekko wklepując w nie przyprawę. Ta przyprawa pasuje idealnie do grillowanych skrzydełek, polędwiczek wieprzowych, kotletów wieprzowych, krewetek i łososia. Wyjątkowe przyprawy i suche marynaty do grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Wyjątkowe przyprawy i suche marynaty do grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Sakiewki 143

solą i pieprzem. 2. Paprykę pokroić na niewielką kostkę. Pieczarki przekroić na pół i pokroić w plasterki. 3. Na środku każdego kawałka schabu ułożyć paprykę, pieczarki i kukurydzę. 4. Kotlety ułożyć na kształt sakiewki i związać nicią. 5. Sakiewki przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. 6.Piec pod przykryciem ok. 20 min. w temp. 180 st. C, a następnie ściągnąć przykrywę

A Ty Smakuj Mnie
Placuszki ogórkowe z mąki z bobu 145

pokrojone w plasterki.Wymieszac dokladnie. Rozgrzac patelnie z oliwą i smażyć na małym ogniu po 2-3 minuty z każdej strony.             Kotlety  SKŁADNIKI: 2-3 ząbki czosnku; Oliwa z oliwek do smażenia; Świeże lub suszone zioła (rozmaryn, tymianek, oregano) Pieprz i sól.   Sposób przygotowania

w mojej kuchni
ADŹIKA 158

słoików i odwrócić do gory dnem ...JESLI KTOS SIE MARTWI TO MOZNA PASTERYZOWAC 10 MINUT.otwarty słoiczek trzymac w lodówce.,,,,,,,,SMACZNEGO I UWAGA JEST OSTRE!!! ps.ja dodaje do mięsiwa np.do kotletów mielonych ,do farszu pierogowego .ADŹIKA---przepis przywieziony z Litwy ----- -.Adjika ......... Ingredienti 5KG pomodori, peperoni rossi 3KG snocciolate ----- ----- 1 KG acida le mele sbucciate carote 1KG ----- --- 20 Pelati DEKOczosnku, ------ 60 DECO

w mojej kuchni
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami 219

płyn z patelni przestudzoną kaszę połącz z grzybami i cebulą,dodaj sól,pieprz,jajka ,kaszę manną i dokładnie wyrób masę.Odstaw na 30 minut do lodówki,będzie łatwiej formować kotlety zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki,obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.Podawaj z pikantnymi sosami  surówką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!