kotlety - 13055 przepisów (strona:343/871)

Kotlety siekane z piersią kurczaka, brokułami i żółtym serem 273

Czasem zrobiłoby się na obiad coś nowego, ale nie ma się pomysłu. Często na stole goszczą te same dania: schabowy, mielone, spaghetti, rosół itp.... Może zrobicie siekane kotlety z piersi kurczaka? Proste, szybkie do zrobienia, a zawsze jakaś nowa forma obiadu :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 200 g brokuła, 2 garście startego żółtego sera, kawałek kiełbasy z orzechami Tradycyjne Jadło(...)Dosypujemy starty żółty ser. Dodajemy jajko, mąkę ziemniaczaną, majonez, musztardę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką  na patelnię, nadając kształt kotleta. Smażymy z obu stron

Aga w kuchni
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 162

Polędwica Drobiowa , 2 plasterki -20 gram - 18.5 kcal Szynka Wieprzowa , plasterki - 20 gram - 50 kcal Szynka Drobiowa ,plasterek - 20 gram - 24.5 kcal Szynka Wołowa , plasterek - 20 gram - 21.5 kcal Kotlet Schabowy  Panierowany , sztuka - 100 gram - 357 kcal Kotlet z Piersi Kurczaka Panierowany , sztuka - 100 gram - 248 kcal Pierś Kurczaka Pieczona bez skóry - 100 gram - 180 kcal Klopsiki Cielęce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
(Nie) zwykłe kotlety z mortadeli 200

olej sól pieprz   Mortadelę pokroić w grubsze plastry i obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku (z solą i pieprzem) oraz bułce tartej. W międzyczasie usmażyć pieczarki (pokrojone w plastry). Kotlety smażyć z obu stron na rumiano. Po przełożeniu na drugą stronę na każdym kotlecie położyć po odrobinie żółtego sera i kawałki pieczarek. (Ser powinien się rozpuścić

Di gotuje
Kotlety z jajek 193

obraną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor bułkę i jajka przepuścić przez maszynkę, dodać surowe jajko, cebulę, sól, pieprz, zioła i dokładnie wymieszać formować nieduże kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety delikatnie wyjmować łopatką, gdyż łatwo się kruszą podawać z puree ziemniaczanym i sosem pomidorowym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z jarmużem 140

Kotlety mielone często goszczą na moim stole. Żeby jednak nie było, że ciagle te same kotlety lubię je urozmaicić różnymi dodatkami. Dodaje coś do mięsnej masy albo wkładam coś do środka. Tym razem moje kotleciki urozmaiciłam dodatkiem jarmużu. składniki: 600 g mielonej łopatki 120 g jarmużu (bez zgrubiałych łodyg) 1 jajko sól,pieprz 1 mała sucha bułka bułka do panierowania

Monia miesza i gotuje
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi 141

szybki, niedzielny obiad. Uwielbiam smak szpinaku i pomidorów suszonych. A jeżeli się je ze sobą połączy, to efekt jest jeszcze lepszy. Polecam je, tak dla odmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI(...)wszystko przesmażyć jeszcze parę minut, odstawić. Ja czasem dodaję troszkę pokruszonej fety, tak dla podbicia smaku. Piersi z kurczaka rozbić i przyprawić pieprzem i solą. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz, najlepiej na środek filet. Zawijamy jak tradycyjne rolady i nabijamy wykałaczkami, żeby filety się nie rozleciały w trakcie smażenia. Smażymy na maśle lub smalcu tylko do przyrumienienia ze wszystkich

Calzonella.com
Siekanen Kotlety z Kurczaka z Serem Żółtym 179

Uwielbiam kurczaka a dokładnie filety z kurczaka :) Robi się je szybko i są smaczne no i oczywiście dietetyczne. Dziś podam przepis może nie na dietetyczne kotlety :) ale bardzo soczyste i intensywne smaku. Podaje je nie tylko do obiadu jako tradycyjny kotlet :) ale również do kanapek na gorąco. Polecam serdecznie

Gotowanie Patki
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki 211

majeranku 1 kostka rosołowa sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. Uformować średniej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć z dwóch stron na oleju. Następnie ułożyć do garnka kolejno kotlety (można jeden na drugim, jeśli jest taka potrzeba). Zalać to bulionem z kostki

Tagebuch po polsku
Pierś z indyka w migdałach. 150

Składniki: Pierś z indyka Płatki migdałów 1 jajko ser mozzarella sól, pieprz, papryka ostra mielona Pierś z indyka płuczemy i kroimy na kotlety - trochę je tłuczemy młotkiem (tak na 1,5 cm grubości), solimy i pieprzymy - moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w płatkach migdałów. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i na górę kładziemy plaster mozzarelli na każdy kotlet(posypałam

Moje-pitraszenie
Sałatka z buraków i sera korycińskiego 139

koryciński. Pestki dyni prażymy na patelni. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem i posypujemy pestkami dyni. My tę sałatkę podaliśmy do kotletów ziemniaczanych , które prezentowaliśmy wam niedawno. Wszystko smakowało idealnie, więc bierzcie się do pracy! :) To znaczy kotlety na dwa dni nam starczyły. Pierwszego dnia były z lekką sałatką z pomidorków koktajlowych

Marder&Marder Manufacture
Mielone po szkocku, czyli z jajkiem w środku 167

Mielone w takiej formie zawsze mnie zadziwiały. ;-) A jak coś mnie zadziwia lub ciekawi, bardzo szybko to realizuję. Efekt był bardzo ciekawy, powstał zdrowy, dietetyczny kawał kotleta o naprawdę ciekawym wyglądzie. ;-) Świetne również na Wielkanoc jako posiłek na ciepło, bo jajko jest tu zdecydowanie motywem przewodnim. 9 jajek 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka(...)mielone mieszamy z przyprawami, posiekaną cebulą i surowym jajkiem.  3. Nabieramy na dłoń mięso, formujemy kulkę, rozpłaszczamy. Na środek układamy jajko i otaczamy mięsem formując kulkę.  4. Kotlety układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Kurczak Parmigiana 202

bułką tartą wymieszaną w proporcji 1:1 z Parmezanem startym na drobnych oczkach. Najlepiej zacząć od połowy Parmezanu (ok. 70g) i dodać do niego tyle samo bułki tartej. Każdy kotlet (i polędwiczki) obtaczamy najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu jeśli mamy patelnię z  nieprzywierającym dnem(...)patelni przywierają smażone rzeczy (ser z panierki się roztapia i może przywierać do dna). Smażymy piersi bezpośrednio po panierowaniu. Gotowy sos przelewamy do naczynia żaroodpornego, na sosie układamy usmażone kotlety i na całości rozrzucamy rozdrobnioną w palcach lub pokrojoną na plasterki mozzarellę, a na nią wysypujemy pozostały parmezan. Wstawiamy do piekarnika na około 5 -10 minut aż ser się całkowicie

Bazując na smaku
Schab duszony w pomidorach 150

sól, czarny pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany, oregano 5 gałązek selera naciowego 500-600g pomidorów lub 2 puszki pelatti PRZYGOTOWANIE: Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kotlety o grubości około 1-1,5 cm. Sól, czarny pieprz, słodką paprykę, czosnek granulowany i oregano mieszamy w miseczce i powstałej mieszance obtaczamy kotlety. W garnku rozgrzewamy masło z oliwą

Pyry na Gaz
Schabowy pod pierzynką cukiniowo musztardową 170

połączenie smaków idealnie się sprawdziło. Proponuje to danie wszystkim osobą które uwielbiają klasycznego schabowego od czasu do czasu można sobie zaserwować go w nowej odsłonie :) Składniki (na 2 -3 kotlety schabowe) 2-3 kotlety schabowe 1/2 cukini 1 cebula 1/2 papryczki chilli 2 średnie ząbki czosnku 1/4 szklanki białego wina (opcjonalnie) 1 garść startego żółtego sera sól, pieprz 1/2 łyżeczki

Piekielna Kuchnia Pati
Hamburgery drobiowe 275

upieczone studzimy na metalowej kratce.  Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy okrągłe płaskie kotlety, smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół, obydwie części smarujemy majonezem, na dolnej części układamy sałatę, usmażonego kotleta, polewamy

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania