kotlety - 13055 przepisów (strona:129/871)

Pieczone kotlety mielone z ziemniakami i cebulą 123

Kotlety mielone inaczej czyli smaczny obiad z piekarnika. Trzy składniki kotlety mielone, ziemniaki, cebula i więcej nie trzeba aby było pysznie. Mięso mielone 500 gramów mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebulka sól pieprz majeranek 2 łyżki bułki tartej 1/3 szklanki wody 1 małe jajko Dodatkowo 6 mniejszych ziemniaków 2 średniej wielkości cebule 1/3 szklanki bulionu lub rosołu Do mięsa mielonego(...)tartą wodę, jajko i przyprawy. dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. W między czasie obieramy ziemniaki i cebulę. Następnie  kroimy na plasterki. Z mięsa mielonego formujemy małe kotlety mielone (około 10 sztuk) . W naczyniu żaroodpornym układamy na przemiennie kotlety mielone, warstwę ziemniaków i krążki cebuli oprószamy delikatnie solą lub pieprzem (można też użyć wegety) Następnie wlewamy bulion

Andzia Pichci
Kotlety z piersi indyczej z pieczarkami i kukurydzą 112

kukurydzy.    Każdy z nas czasem potrzebuje zjeść mięsa, to idealne źródło białka i witamin. Mam dla was alternatywę dla ociakającego tłuszczem schaboszczaka. Proponuję delikatne i soczyste kotlety pieczone w piekarniku,  są naprawdę nie tylko smaczne, ale też idealne dla osób dbających o dietę. Taki kotlet idealnie będzie się komponował z ulubioną surówką, możecie go również zabrać(...)pieczarki, odsączoną z zalewy kukurydzę, cebulę, bułkę tartą i przyprawy.  Wszystko razem dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 189 st C. Masę mięsną podzielić na 8 równych części, uformować kotlety, ułożyć ma blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20-25 minut, pod koniec przełączając piekarnik na funkcję grilla aby kotlety się zrumieniły. Serwować z ulubioną surówką ( u mnie będzie

Krylowa Kuchnia
KOTLETY SIEKANE 955

Kotlety siekane z kurczakiem, wpadły mi w oko na insta. To proste i pyszne danie na extra obiad. I pomyśleć, że nigdy wcześniej nie jedliśmy takich kotletów... 🙊 No nic nadrabiamy stracony czas...w ciągu miesiąca były już trzykrotnie... 😆😅😅 Inspiracją był przepis ze strony Kuchnia w kadrze, z moimi małymi modyfikacjami, pod nasze preferencje smakowe. Wyszły obłędnie pyszne... mniam...👌😋 Z poniższych(...)składników wychodzi ok. 23 kotletów. U nas koniecznie z sosem czosnkowym, to jest ta wisienka na torcie... 😋😋😋 Składniki: - 3 piersi z kurczaka, ok. 700g - 100g pieczarek - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 5-6 łyżek startego sera (u mnie po połowie mozzarelli i parmezanu) - 3-4 łyżki mąki orkiszowej jasnej (typ550 lub700) - 3 jajka - 3 łyżki majonezu - sól (u mnie

Smaczne Zdrowe
Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem 114

smażony w cieście zawsze doskonale smakuje. Co zrobić z piersi kurczaka, jak przyrządzić aby była soczysta? Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem to znakomity pomysł na soczyste kotlety. Pierś z kurczaka przepisy Pierś z kurczaka to delikatne i łatwe to przygotowania mięso. Filet jak każda część kurczaka szybko przechodzi przyprawami i marynatą. Przepisów na pierś kurczaka jest bardzo(...)smażona, panierowana, pieczona. W każdym z przepisów możemy stworzyć pyszną soczystą pierś. Bez znaczenia czy filet jest pieczony czy smażony, należy pamiętać o prostych zasadach aby uzyskać najlepszy, soczysty kotlet. Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym to wyjątkowe danie. Jak usmażyć soczystą pierś z kurczaka Soczysta pierś z kurczaka to nic trudnego. Należy smażyć lub piec mięso w odpowiedniej temperaturze

Dieta moja pasja
Siekane kotlety drobiowe z warzywami 95

Siekane kotlety drobiowe to nie tylko pomysł na szybki obiad, które robi się sam. Są także świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów w panierce. Mięso jest niezwykle delikatne i bardzo miękkie. Świetnie sprawdzą się nie tylko podane na ciepło, ale także jako składnik lunchu serwowanego na zimno. Raz przygotowane, zagoszczą w Waszej kuchni na dłużej! Lista zakupów (na 4 porcje(...)pieczenia.  Krok drugi : na wierzch każdego kotleciki ułożyć kulkę mini mozzarelli, lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piec około 30 minut. Smacznego! Siekane kotlety to przepis godny wypróbowania z kilku względów: Jest to świetny sposób na wyczyszczenie lodówki z resztek warzyw. Świetnie sprawdzi się w nich także papryka czy też pieczarki. Co więcej, starte warzywa

Proste-przepisy.pl
Kotlety schabowe moczone w mleku z puree ziemniaczano- dyniowym 131

Nigdy nie przepadałam za schabem, ponieważ wydawał mi się zawsze "żylasty". Kotlety schabowe powinny być miękkie i rozpływające się w ustach, a dodatek cebulki sprawi, że dodatkowo będą niezwykle aromatyczne. Pamiętajcie, aby zwracać uwagę na to, żeby mięso było świeże :)   Składniki: 50dag świeżego schabu 2 duże cebule mleko bułka tarta 2-3 jajka mąka  5 dużych ziemniaków(...)dyni piżmowej łyżka śmietany łyżka masła sól, pieprz szczypta kurkumy ulubione dodatki (u mnie fasolka szparagowa)   Przygotowanie: Wieczorem porcjujemy schab na kotlety grubości około 1,5cm. Każdy kotlet rozbijamy z obu stron . Solimy i pieprzymy mięso z obu stron. Cebulę obieramy w piórka. W pojemniku układamy na przemian cebulę i mięso, tak aby każdy plaster schabu był przykryty warzywem

ChilliJemy
Kotlety z piersi kurczaka 141

Pyszne, delikatne, soczyste kotlety z piersi kurczaka,  to taka alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Ja osobiście wolę kotlety schabowe, a Wy które wybieracie? Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania masło klarowane sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję, osuszam, przekrawam wzdłuż i delikatnie rozbijam tłuczkiem.  Każdy kawałek mięsa oprószam solą(...)pieprze. Do miski wbijam jajka i roztrzepuję. Kotlety obtaczam najpierw w mące, strzepuję nadmiar mąki, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam masło. Smażę na średnim ogniu, aż ładnie się przyrumienią. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Ziemniaczane kotlety z cebulką i szpinakiem 143

Takie kotleciki są doskonałym pomysłem gdy zostaną gotowane ziemniaczki z obiadu.   Wykorzystuję je albo na kopytka albo właśnie na takie kotlety. Nic się nie marnuje. Dodałam do nich świeży   mielony szpinak, dzięki temu zyskały na kolorze i delikatnym smaku. Podaję je z jogurtowo-czosnkowym dipem na zimno. Świetnie smakują i fajnie wyglądają, szybko się je robi.  Polecam(...)Składniki na około 12 kotletów: 70 dag gotowanych i wystudzonych ziemniaków ¾ szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 duże jajko ½ cebuli 1 szklanka świeżego szpinaku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia   Dip jogurtowy: 400 ml gęstego jogurtu naturalnego np. greckiego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku

Wanilia i Kardamon
Bryzol 115

Bryzol to jedno z popularniejszych i lepszych dań czasów PRL-u. Cienki, duży i okrągły kotlet przyrządzony najczęściej z mięsa wołowego (polędwicy), wieprzowego lub koniny podany z duszoną cebulką i pieczarkami. Możesz do przepisu wykorzystać połączenie mięsa wieprzowego z wołowym. Ja jednak, do przygotowania bryzoli wybieram mięso wołowe, tradycyjnie z polędwicy wołowej. Jeśli bryzol serwuję kilkakrotnie w roku, wybieram mięso(...)desce lub papierze do pieczenia oprószonych połową mąki, lekko spłaszczam i posypuję każdego z osobna pozostałą mąką. Układam na nich papier do pieczenia i rozwałkowuję na cienki spory, kształtny kotlet. Delikatnie przekładam na rozgrzaną patelnię. Jednocześnie odklejam mięso i odciągam papier. Smażę na średniej patelni po jednej sztuce. W tym celu na patelni rozgrzewam olej. Układam po kotlecie i smażę

Zasmakuj Kuchni
Tradycyjne kotlety mielone 147

Dziś dla odmiany nie będzie eksperymentów, tylko klasyka w najczystszej postaci. Co wcale nie oznacza, że nie da się jej modyfikować, o czym wspomnę dalej. Soczyste, pyszne kotlety mielone z chrupiącą skórką to danie, które każdy zna z rodzinnego domu, ale nie każdy potrafi przyrządzić, a zapewniam, że jest to naprawdę proste :) Składniki (na ok. 12 kotletów):   - kilogram mięsa(...)dużej misce ląduje mięso, cebula, bułki dokładnie odsączone z wody, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Następnie wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Teraz wystarczy już tylko uformować kotlety, ich wielkość zależy od Waszych preferencji. I to jest ten moment, w którym można poeksperymentować, gdyż wspaniale smakują one również w wersji nadziewanej, z serem, pieczarkami, papryką lub czymkolwiek zechcecie :) Dziś

Kulinarne zapędy Kokosa
Sznycle z indyka 95

Alternatywa dla schabowego i kotleta z piersi kurczaka                Składniki:         2 piersi z indyka ok. 500 g   2 łyżki papryki słodkiej   pieprz   sól   1 szklanka mąki   1 szklanka bułki tartej   1 łyżka masła   2 jajka   olej do smażenia(...)jajka, mąkę, tartą bułkę. Sznycle maczałem z obu stron, najpierw w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w tartej bułce. Na dużej patelni rozgrzałem olej, kotlety ułożyłem jeden obok drugiego, smażyłem na sporym ogniu do zrumienienia. Zmniejszyłem płomień do minimum i dopiero wtedy przewróciłem kotlety na drugą stronę. Na patelnię z kotletami dodałem masło, przykryłem szczelną

R'n'G Kitchen