kotlety z warzyw - 1740 przepisów (strona:42/116)

Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 133

tego najlepszym przykładem. Nieprzyzwoicie pyszne, a przy tym z samych zdrowych, wartościowych składników i gwarantuję, że taką jedną naszprycowaną warzywami bułą można się porządnie najść. Wpadnijcie również po przepis na WEGEBURGERY Z MARCHEWKI, PIETRUSZKI I SELERA Składniki (10 burgerów): Kotlety: 1 i 1/2 szklanki startych na drobnych oczkach buraków czerwonych 1/2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki 1/2 szklanki płatków

Fitsweet.me
Burgery z buraczków i kaszy jaglanej 156

tego najlepszym przykładem. Nieprzyzwoicie pyszne, a przy tym z samych zdrowych, wartościowych składników i gwarantuję, że taką jedną naszprycowaną warzywami bułą można się porządnie najść. Wpadnijcie również po przepis na WEGEBURGERY Z MARCHEWKI, PIETRUSZKI I SELERA Składniki (10 burgerów): Kotlety: 1 i 1/2 szklanki startych na drobnych oczkach buraków czerwonych 1/2 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki 1/2 szklanki płatków

Fitsweet.me
Piersi z kurczaka w sosie miodowo - ketchupowym 248

krótką chwilę (około 5 minut) podsmażać. Do podsmażonych warzyw dodać wodę, ketchup i miód i wymieszać. Na wierzchu ułożyć podsmażone kotelty i całość dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez 10 - 15 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem danie delikatnie wymieszać, tak aby sos pokrył kotlety. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 duże kotlety

Gospodyni Miejska
Wegetariański paprykarz, Magiczne smaki 158

Magicznych smakach  jak zwykle bardzo smacznie. Poprzednie relacje tu i tu .  Na poniższych zdjęciach: zielona kasza gryczana, warzywa w ziołach, surówka z kapusty pekińskiej z zielonymi oliwkami, fasolka w sosie pomidorowo-daktylowym (zaskakująco dobre połączenie) i kotlety warzywne z ziarnami. Desery: szarlotka z żurawiną (ok, ale tarta cytrynowa o wiele lepsza) i ciastko owsiane. Restauracja zrezygnowała

Qlinarnie i Qlinarnie
Klopsiki w sosie jogurtowym 187

Jest to danie kuchni tureckiej, bardzo aromatyczne i pożywne. Pachnie miętą i skórką z cytryny oraz oregano, smaki i zapachy się przenikają i nadają daniu niepowtarzalnego

Moje Małe Czarowanie
.676. lody na śniadanie? + Norwegia cz.1 147

robili oddzielne posiłki dla wegetarian i wegan, i to nie jakieś ugotowane warzywka z torebki, owszem, dania na bazie warzyw, ale bardzo ciekawe i smaczne, np. fasola w sosie pomidorowym z makaronem pełnoziarnistym, grillowane bataty, były też jakieś sojowe kotlety. Osoba z nietolerancją laktozy zawsze dostawała to samo co inni, ale oczywiście w wersji lakto-free. Gdy danego dnia byliśmy

breakfast of dreams
Domowe burgery 191

Właściwie cały obiad zajął mi około 45 min. W pierwszej kolejności doprawiamy mielone mięso wołowe. Przyznam, że zazwyczaj kupuję to paczkowane po 500g w kochanej Biedronce;) Następnie formuje kotlety.  Teraz przyszedł czas na ziemniaczki. Boże jak ja kocham ziemniaki!!!  Obieramy ze skóry i kroimy w łódki. Wrzucamy kartofelki do naczynia żaroodpornego, dodajemy łyżkę oliwy, łyżeczkę rozmarynu i przyprawy(...)pieczemy około 25-30 min, aż się pięknie zarumienią. Mamy czas na skrojenie warzyw. Mój burger miał sałatę lodową,  ogórek konserwowy, 3 plastry pomidora i duszoną cebulkę. Najpierw podsmażyłam cebulkę dosłownie chwilę na suchej patelni, a następnie podlewałam wodą, aż była miękka. Kotlety smażymy na suchej dobrze rozgrzanej patelni po ok. 3 min z każdej ze stron. Dlatego zostawiamy

Rusty Fork
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 164

sobą mieszamy. Filety kroimy wzdłuż na pół jak na kotlety. Rozbijamy lekko tłuczkiem. Posypujemy przyprawą, polewamy olejem i dokładnie mieszamy.  Farsz feta półtłusta 1 op. ( 270 g. ) brokuł 1 mała szt.  marchew 2 szt.  Brokuł dzielimy na różyczki. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Warzywa umieszczamy w gotującej się wodzie i gotujemy ok. 10 min.  Przelewamy

Kuchnia Paulettes
Mielone kotlety z czerwonej fasoli (VEGAN) 160

obiadowy posiłek. Myślałam, że te słynne kotlety z czerwonej fasoli nigdy mi nie zasmakują - od zawsze wychodziły mi albo zbyt suche, albo zbyt mdłe, ogólnie były mocno nijakie i średnio zjadliwe. Z tej przyczyny wolałam jej unikać przez dłuższy czas, a w rekompensacie czerpać życiową energię z innych strączków i warzyw. Fasola pozostała jednak odrzucona przeze mnie bardzo niesprawiedliwie, ponieważ(...)cebula, które pokroiłam w drobną kosteczkę i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju. Dodałam je do odsączonej i rozgniecionej fasoli, a po dodaniu przypraw i płatków, zabrałam się za wyrabianie kotletów.  I TO BYŁ ŚWIETNY POMYSŁ!  Naprawdę, nie wiedziałam że skromny dodatek pieczarek może tak wpłynąć na finalny smak. A jednak! Gdybym nie robiła ich sama krok po kroku

Kuchnia Ellie
wieprzowa łopatka w maślano czosnkowym sosie 127

sposób przygotowania Z łopatki ( lub szynki) wykrajamy foremne kawałki mięsa.  W sporej misce mieszamy ze sobą sól, pieprz, ocet jabłkowy, domowe maggi, oraz cebulę pokrojoną w krążki.  Kotlety z łopatki wkładamy do miski z marynatą, dokładnie pokrywając nią mięso, następnie misę odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin, a najlepiej na 24 godziny. Następnego dnia, na patelni(...)było grudek i wlewamy z powrotem do garna z mięsem  ( z garnka wyjmujemy ugotowane warzywa). Wstrząsamy garnkiem łącząc składniki sosu, doprawiamy solą, pieprzem, oraz gałką muszkatołową i ponownie zagotowujemy. Mięso gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty a następnie  kotlety nakładamy na talerze, polewając sosem i podając z ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA TROCHĘ INACZEJ 904

Pierwszy raz miałam styczność z kotletami w takiej formie kilka lat temu u Teściowej na imieninach. Dość często później królowały na moim stole :)  Pomimo to nadszedł taki czas, że odeszły w zapomnienie, aż do dziś. Są naprawdę smaczne polecam. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 8-10 pieczarek 1/2 cebuli 1/2 dużej czerwonej papryki sos sojowy sól, pieprz(...)papryką. W misce roztrzepać całe jajka do uzyskania lekkiej piany. Dodać pokrojone w kostkę mięso i warzywa, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Zagęścić mąką lub bułka tartą. Ewentualnie można dodać odrobinę świeżej kolendry. Z tak przygotowanej masy na rozgrzanej oliwie smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Danie jest naprawdę szybkie w realizacji i stanowi doskonałą alternatywę

Kuchnia w opałach
Wegetariańska tortilla 183

podgrzania tortilli  sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kotlety sojowe gotujemy do miękkości według wskazówek na opakowaniu. Studzimy, dzielimy na mniejsze kawałki i panierujemy najpierw w mące, jajku, a na końcu w bułce. Smażymy na oleju do zrumienienia i odkładamy na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.  2. Warzywa myjemy i drobno siekamy, dodajemy do potarganych liści sałaty

Kuchnia w czekoladzie
Karkówka na obiad, przepis miesiąca 296

bardzo fajne mięso, z którego można wiele zdziałać. Karkówka na obiad z grilla to oczywiście hit lata. Na lato musimy jeszcze poczekać. Proponuję więc karkówkę z pieca z warzywami. Wspaniałe danie, wyśmienita karkówka na obiad . Idealna do ziemniaków, koniecznie z buraczkami lub kiszonym ogórasem. Uczta na całego! Karkówka na obiad to temat przepisu miesiąca w kwietniu. Jestem ciekawa(...)mięsnego bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do posypania Usuń błony z mięsa i podziel je na kotlety o grubości 2 cm. Posyp mięso przyprawą do grilla, solą i pieprzem. odstaw na pół godziny, nie do lodówki. W między czasie przygotuj warzywa. Obierz marchewkę i pietruszkę i pokrój w grube talarki. Obierz czosnek i pokrój w kostkę. Obraną cebulę pokrój

codojedzenia
Kotlety z ryżu 243

siemieniem lnianym dodajmy tak, jak w przypadku tradycyjnym kotletów mielonych jedno jajko, a gdy masa będzie zbyt lejąca zagęśćmy ją bułką tartą. Z wyrobionej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Gotowe kotleciki możemy podać z lekką sałatką ze świeżych warzyw

Jacob Tastes
KOTLETY Z SELERA I SERA 210

Seler to wspaniałe warzywo pełne minerałów i witamin. Możemy wykorzystać i nač i korzeń.D ziś użyłam korzenia do zrobienia przepysznych , o orzechowym smaku kotletów. Danie ma 350 kcal. 2 selery ( korzeń) 1 szkl.bulionu 1 szkl.startego ostrego żółtego sera olej do smażenia 1 szkl.mąki 1 jajko 1/5 szkl. Wywaru z selera sól pieprz zioła ( świe bazylia) ******************************************  Selery

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KURCZAK GRILLOWANY w JOGURCIE z SAŁATKĄ z FETY i POMARAŃCZY 129

Delikatne piersi z kurczaka grillowane w jogurcie, i czosnku doskonale smakują z warzywami świeżymi i opiekanymi, oraz ulubionymi sosami. Danie smaczne i dietetyczne.      

Kulinarne Fantazje Marioli
DROBIOWE SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ-DIETA 1500 KCAL. 203

Czyż nie wygląda to danie dietetyczne apetycznie? Samo zdrowie na talerzu bez wyrzeczeń.Mamy tu mięso i warzywa ,wszystko to co jest nam niezbędne w diecie.Zapraszam. 2 średniej wielkości ugotowane ziemniaki 150g. 1 łyżka 3 g.posiekanego koperku 1 kotlet schabowy 15 dag. 0.5 strąka czerwonej papryki 60g. sól pieprz ulubione zioła 60 g.małych pieczarek 1 cebula średniej wielkości

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety ziemniaczane 105

Kilka miesięcy temu na mojego blogowego maila napisał Maciej. Podesłał mi przepis na kotlety ziemniaczane. Czas jakiś minął i wreszcie te kotlety zrobiłem. I okazały się

Marder&Marder Manufacture
Oszczędnościowe placuszki obiadowe. Mamowa koncepcja na obiad z niczego. Szybko, tanio i z sentymentem 182

ulubionej wędliny 1/2 dużej cebuli 2 duże łyżki bułki tartej olej do smażenia ulubione dodatki (najlepiej gotowane warzywa) Przygotowanie: Wędlinę i cebulę siekamy drobno. Lekko podsmażamy na oleju. Odcedzamy z tłuszczu. Wystudzamy i dodajemy do roztrzepanych (jak na kotlety) jajek. Dodajemy bułkę tartą do uzyskania odpowiedniej gęstości. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju - po 2-3 minuty z każdej strony. Wykładamy

Kuchnia po mojemu
Kotlety owsiane i Szalone nożyczki 136

ponad ich powierzchnią (po 20 minutach wchłoną wodę). Podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj do płatków podsmażone warzywa, jajko, pieprz, sól, majeranek, zioła prowansalskie. Dokładnie zmiksuj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj trochę bułki tartej. Formuj małe, płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoto. Wychodzi 5-6 sztuk. Podawaj z puree ziemniaczanym lub ryżem i surówką

Qlinarnie i Qlinarnie