kotlety z marchewka - 1000 przepisów (strona:29/67)

Bezglutenowe kotlety gryczane 133

bogaty i zachęcający do pałaszowania:-) Składniki - ok. 20 sporej wielkości kotletów 500 g kaszy gryczanej niepalonej, nieugotowanej 200 g sera feta - prawdziwego, nie serów sałatkowych typu feta 5 jaj 6 łyżek mąki bezglutenowej - można używać wyłącznie skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej lub ich mieszanki średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka pęczek natki pietruszki sól pieprz olej do smażenia Kaszę ugotować(...)feta, posiekaną natkę pietruszki i wystudzoną cebulę z marchewką. Całość wyrobiłam. W trakcie wyrabiania masa powinna zacząć odstawać od ręki. Odnośnie soli i pieprzu - sugeruję dodać ich sporą ilość tak, aby smak był wyraźny. Musi być mocno słone i pieprzne. Podczas smażenia te smaki złagodnieją. Następnie należy formować kotlety - tak jak mielone - i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju

Ze smakiem bez glutenu
Comber jagnięcy z karmelizowanymi warzywami 249

słodkie. Wbrew pozorom to danie robi się sprawnie i łatwo. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) Mięso: 4 kotlety jagnięce z kością (comber) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka kuminu rzymskiego cząber świeży sól morska świeżo mielony pieprz Karmelizowane warzywa: 4 marchewki 2 pietruszki kilka-kilkanaście ząbków czosnku (nieobranych) sól morska świeżo mielony pieprz duża stołowa łyżka miodu 12 małych

OstryKęs
BITKI Z SZYNKI W SOSIE WARZYWNYM 210

pieprz słodkiej papryki 2-3 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy olej do smażenia 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 300 g fasolki zielonej (świeżej lub mrożonej) 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu Wykonanie: Mięso pokroiłam na 1 cm plastry. Rozbiłam tłuczkiem formując kotlety. Natarłam przyprawami i podsmażyłam z każdej strony na oleju, aż do delikatnego przyrumienienia. Cebulkę pokroiłam(...)ziele angielskie, liść laurowy, i podlałam odrobiną wody. Dusiłam na małym ogniu ok 30 minut. Po tym czasie dodałam do sosu pokrojoną łodygę selera naciowego, startą na dużych oczkach marchewkę i zieloną fasolkę, i uzupełniłam płyn, który odparował. Całość dusiłam kolejne 30 minut. Na koniec sos zaciągnęłam łyżką mąki rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Gotowy sos posypałam koperkiem

Walijskie Pichcenie
Kurczak masło-czosnek 794

miał podobne obawy – dopóki nie spróbował. Składniki na 3 porcje: Kotlety: 1 podwójna pierś z kurczaka –ok.500g 2 jajka 100 g panierki Panko Szczypta pieprzu cayenne 1/3 szklanki mleka mąka Sól Pieprz Olej do smażenia Sos: 450g mieszanki mrożonych lub świeżych warzyw: kukurydza, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, marchewka 5 ząbków czosnku (ja miałam bardzo duże, takie podwójne nawet niż

Fabryka pomysłów
ZASMAŻANA KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ 114

zasmażana kapusta kiszona z wędzonym boczkiem i cebulą.  Idealnie pasuje do ziemniaków i każdego rodzaju mięsa, począwszy od kotletów po różnego rodzaju pieczenie i mięsa duszone. Moja rodzinka zajada zawsze z apetytem :) Składniki: * 500 g kapusty kwaszonej z marchewką (użyłam  Orzech ) * 1 nieduża cebula * 100 g boczku wędzonego * 2 liście laurowe * 3 ziarna ziela angielskiego * 1 płaska łyżeczka

Zrób to smacznie
Kiszona czerwona kapusta 300

rodzynkami i sosem na bazie oleju i soku z cytryny. Samą skropiona jedynie oliwą, z orzechami i ananasem, z marchewką i żurawiną, z natką, inne pomysły. Takie surówki świetnie komponują się z daniami z kaczki, gęsi, wszelkimi zrazami, pieczeniami, kotletami, ale też pierogami, kopytkami, warzywnymi curry i innymi daniami. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na przetwory

Rodzinka w kuchni
TRÓJKĄCIKI SCHABOWE ZE ŚLIWKAMI I BRĄZOWYM RYŻEM 124

się posklejały.Pozostałe śliwki i posiekaną cebulę przełożyć do rondla z rozgrzanym olejem,i dusimy 5 min.Wkładamy kotlety ,dusimy do miękkości na malutkim ogniu.Jeśli trzeba,podlać odrobiną gorącego wrzątku.Podajemy z ryżem lub ziemniakami i duszoną marchewką.Smacznego życzę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zimowy obiad wegański VIII, Another Pink Floyd 238

orzechowy. Efekt - rewelacyjny. Do tego, dla równowagi smakowej:  -  surówka z kapusty kiszonej  (ze świeżo startą marchewką, olejem lnianym i plasterkami czosnku),  - surówka z awokado (starte na tarce awokado i jabłko+pokrojona sałata lodowa+sos winegret),  -  kotlety pieczarkowo-gryczane .  Spróbujcie koniecznie (chociaż sosu i nadzienia!). Pikantny sos orzechowy (zmieniony, na podstawie przepisu od Vegan

Qlinarnie i Qlinarnie
Szybka surowka z marchwi i selera 154

mną warzywa, chodzą i chodzą i spokoju nie dają. Dlatego też bez wahania zrobiłam w niedzielę do tzw. kotleta tę surówkę. łatwa i szybka w przygotowaniu i PRZEPYSZNA!!!   Tutaj znajdziecie oryginał :) Surowka z marchwi i selera   2 średnie marchewki starte na grubych oczkach 1/2 słoika selera marynowanego 1/2 puszki ananasa w kawałkach sok z cytryny ok łyżki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fasola po żmudzku 157

gotować na bardzo wolnym ogniu aż będzie miękka. Marchewkę ugotować osobno. Odlać mleko, dodać masło, starte na tarce marchewki, kminek, sól do smaku i śmietanę. Dusić na wolnym ogniu przez kilka minut. Taką fasolę podawać z mięsem lub kotletami

Gotowanie jest łatwe
Kotlety z karkówki w panierce 202

kotlety przenosimy na talerz z panierką, potem moczymy w cieściei jeszcze raz w panierce.    Tak spanierowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na średnim ogniu kilka razy obracając.   Świetnie smakują z surówką z marchewki i marynowanymi opieńkami.Smacznego

Maminek kulinarny
Kotlety ziemniaczane + buraczki 282

będą wtedy twardsze i nie tak smaczne. Możemy ułatwić sobie nieco zadanie ich formowania, zwilżając dłonie w wodzie. Każdy kotlet od razu obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu do zrumienienia. Podajemy gorące np. w towarzystwie surówki, marchewki z groszkiem czy mizerii, jednak dziś proponuję do nich... Buraczki z jabłkami Potrzebujemy: 600 g buraków 2 duże, kwaśne jabłka

Ratunku obiad
Kotlety sojowe z warzywami i kaszą / Cutlets with vegetables and soy grits 200

obiadową: Kotlety sojowe z warzywami i kaszą Tu chyba nawet nie ma potrzeby prezentowania szczegółowego przepisu :) Wystarczy tylkowrzucić gotowe kotlety sojowe na 5 minut do wrzątku (u mnie bulion, może być woda z dodatkiem przypraw), warzywa zaś (np. por, marchewkę, cebulę, paprykę, kapustę pekińską) pokrojone w mniejsze części  poddusić na patelni na oliwie z oliwek doprawiając ulubionymi przyprawami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Super obiad :) kotlety w sosie, surówka z kapusty , ryż jaśminowy 279

kotlety i gotujemy je do miękkości, dodając pod koniec olej. Ponieważ kotlety wchłoną większość płynu a chcemy mieć sos, być może będzie trzeba dolać jeszcze wody :) Próbujemy, ew. przyprawiamy do smaku. Surówka "chińska" Zmodyfikowany przepis z bloga "Domowa kuchnia Aniki" -1/2 główki kapusty (młodej, zwartej), - 1 marchewka, - 2 łyżki cukru, - 1/2 szklanki octu jabłkowego, - 1/3 oleju, - 1 ząbek czosnku(...)łyżka oleju Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać. Zagotować ocet, olej, cukier, sól, przeciśnięty ząbek czosnku, wrzącą zalewą zalać warzywa, wymieszać, docisnąć łyżką, odstawić do ostygnięcia. Im dłużej postoi tym jest lepsza :) Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu, nakładamy go na talerz, polewamy sosem, wykładamy kotlety i surówkę, zjadamy szybko żeby współbiesiadnik

Co na wege obiad?
Siekane kotlety drobiowe - pieczone 323

odsłona drobiowych kotletów wyjątkowo przypadła nam do gustu:). Są miękkie, delikatne w smaku, rozpływają się w ustach. Smażone będą równie smaczne. 2 filety z kurczaka 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki musztardy francuskiej  2 marchewki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej sól, pieprz  1. Filety drobno siekamy. Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, szczypiorek drobno kroimy. 2. W misce

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania