schab po bałkańsku 3070Lubicie schab ale tradycyjne kotlety już się przejadły? Nam też...dlatego pomyślałam sobie, że może warto zrobić to mięsko inaczej i skorzystałam z przepisu z jakiegoś starego wycinka gazetowego. Jak tylko go zobaczyłam to wiedziałam, że nam będzie smakować. Uwielbiamy dania konsystencji gulaszu, pikantne, do podania z ryżem lub kaszą. To akurat zjedliśmy z ryżem, fajnie pasowało ale z ziemniakami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 173Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem Małgorzata Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia Zupa pomidorowa z mintajem Marzena Zielony koktajl pełen zdrowia Magdalena Spaghetti z pieczonych pomidorów i czosnku Marta Łosoś na serowym szpinaku Dorota Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym Małgorzata Kotleciki z kaszy jęczmiennej
Magiczne Życie Marty
Gotujemy zielony groch łuskany w szybkowarze 225Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować
Szybko Szybkowar
Roladki z indyka ze szpinakiem 194zmienić przepis i tym sposobem wyszedł mi ciekawy, lekki obiad. Składniki: 4 "kotletowe porcje" z piersi indyczej opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku łyżka śmietany sól, pieprz olej Wykonanie:Kotlety rozbić, doprawić solą i pieprzem. Szpinak rozmrażać na patelni na małym ogniu z niewielką ilością oleju. Po rozmrożeniu szpinak doprawić do smaku czosnkiem i pieprzem. Pod koniec podgrzewania dodać śmietanę(...)strony, a następnie układać je w żaroodpornym naczyniu z niewielką ilością wody. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 st.C przez 20 minut. Podawać na 2-3 łyżkach szpinaku z kaszą kuskus
Pasja Smaku
Mielone pieczone w sosie pomidorowym 117grubych oczkach. Dodajemy do mięsa, kaszy, jajka, natki, przypraw i wody, dokładnie rozrabiamy (tak, aby woda się całkowicie wchłonęła). Odstawiamy na 30 minut. W międzyczasie robimy sos pomidorowy. Pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek smażymy chwilę na oleju, dodajemy passatę i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy do lekkiego zrumienienia. Na dno naczynia
Kardamonovy
Kotlety mielone z soczewicą z patelni grillowej 221Proste i znane kotlety mielone w nieco innej formie z patelni grillowej. Do masy dodałam soczewicę z puszki, która sprawiła ze kotleciki po ugrillowaniu na zewnątrz były lekko chrupiące. składniki: kotleciki 500 g mięsa mielonego z łopatki 4 łyżki soczewicy, u mnie z puszki 1 jajko sól,pieprz dodatki kasza jęczmienna z pieczarkami ogórki konserwowe Do mięsa mielonego dodać jajko
Monia miesza i gotuje
Roladki schabowe z serem, ogórkiem i pieczarkami 304pieczarkami i cebulą.4. Na każdym kotlecie dajemy plasterek sera, na to trochę farszu i zwijamy. Roladki układamy na patelni zwinięciem do dołu, tak aby się dobrze obsmażyły i nie rozwinęły. Następnie obsmażamy je z każdej strony, podlewamy odrobiną wody i dusimy 10 minut.5. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas z kaszą gryczaną i marchewką z groszkiem.Smacznego
Kuchnia domowa Ani
Kotleciki z szynki w sosie pomidorowo-koperkowym 189Kotleciki w sosie pomidorowo-koperkowym Polecam dziś przepis na plastry szynki duszone w pysznym, kremowym sosie. Tak przygotowane mięso możemy podać z duszonymi ziemniakami lub kaszą
Blog z Apetytem
Bitki w sosie grzybowo - śliwkowym 202Ostatnio zrobiło się na blogu bardzo słodko, więc dla odmiany proponuję danie obiadowe. Dziś bitki w sosie grzybowo - śliwkowym. Osobiście bardzo lubię sosy grzybowe, a z
kuchnia doski
Placuszki warzywno-jaglane 256Przekładamy do miski dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną - mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy
Szczęśliwa kuchnia
Fit kotlety z komosą ryżową (quinoa) i warzywami (158 kcal) 220papryka wędzona 2 łyżki oleju Przygotowanie Kaszę quinoa gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Pora kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na patelni i dodajemy do komosy. Dodajemy również jajka i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety pieczemy około 30 minut w piekarniku
e-PrzepisyKulinarne
Kotlety selerowe mojej mamy, Dara Kebab 198obtaczaj w jajku i kaszy mannie, i tak do wyczerpania składników. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Po dobrego falafla (zaraziłam nim wielu znajomych) najlepiej iść do Dary (ul. Grunwaldzka lub Rynek). Bar serwuje głównie kebaby mięsne. Oprócz falafli, dla wegetarian znajdą się tutaj sałatki. Falafel jest bardzo smaczny: 3 kotlety, dużo surówek, sos (do wyboru: mieszany, ostry
Qlinarnie i Qlinarnie
Placuszki warzywno-jaglane 261Przekładamy do miski dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną - mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com