kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:88/338)

Kotlety z karkówki w panierce 216

Wyglądają jak kotlety schabowe, ale smakują zupełnie inaczej.Karkówka w panierce jest mięsem wilgotnym, kruchym i chrupiącym.Składniki:-kilka plastrów karkówki ( my mamy 3 plastry )-2 jajka-3 ząbki czosnku-4 łyżki mleka-3 łyżeczki mąki pszennej-przyprawa barbecue i sól-olej-bułka tarta lub płatki kukurydziane do panierki   Karkówkę układamy na desce do krojenia i owijamy folią(...)kukurydziane musimy je rozdrobnić. Najlepiej wsypać je do woreczka foliowego i użyć wałka.    Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy odrobinę przyprawy barbecue i soli, dosypujemy mąkęi mieszamy. Dolewamy mleko i gotowe.   Przygotowanym ciastem jajecznym zalewamy kotlety tak, aby ciasto dostało się też pod spód.   Namoczone w cieście kotlety przenosimy na talerz z panierką, potem

Maminek kulinarny
Kotlety jęczmienne 109

zapomniana, kasza jęczmienna. Poza smakiem, kotlety jęczmienne mają jednak inny ważny plus. Przez właściwości kaszy jęczmiennej, z powstałej masy, dobrze tworzy się kotlety. POTRZEBUJEMY 100 g kaszy jęczmiennej 1 szklanka mleka 1 cebula 1 marchewka 2 jajka ½ kubka jogurtu naturalnego 1 łyżka bułki tartej Natka pietruszki Przyprawy Oliwa lub olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Kaszę przelać wodą i dokładnie odsączyć(...)patelni z oliwą lub olejem podsmażyć cebulę, potem dodać marchewki. Całość poddusić i również odstawić pod przykryciem. Następnie wymieszać kaszę i dodać jajka, jogurt, posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Przyprawić całość. Po wymieszaniu można formułować kotlety i smażyć je z obu stron na patelni na oleju lub oliwie. Smacznego Przepisy na pozostałe wege-kotlety znajdziecie tu: Kotlety jaglane Kotlety

Fleksitarianizm.pl
Kasza jaglana z suszonymi pomidorami i cukinią 148

kroimy w paseczki i przekładamy do miseczki. Dodajemy kaszę, sól oraz pieprz, a następnie mieszamy. Tak przygotowaną kaszę podajemy udekorowaną plasterkami zielonej oraz żółtej cukinii z kotletami mielonymi, schabowymi, piersią z kurczaka czy jajkiem sadzonym. Smacznego! Przepis dodaję do akcji „Warzywa dyniowate 2018” na durszlak.pl

Życie ze smakiem
kotlety rybne z jajkiem na twardo, brokułem-pyszne 167

Witam Kochani zapraszam po przepis na świetne kotlety rybne, pokochają je zarówno duzi jak i mali :) idealne na obiad, z dodatkiem jajka na twardo, brokuła :) Polecam gorąco :) SKŁADNIKI -500 g fileta z ryby np mintaj (waga po rozmrożeniu) -1 mała cebula  -100 g brokuła  -2 ugotowane jajka na twardo  -1 jajko  -1 kajzerka  -1 ząbek(...)Następnie dodajemy starte na tarce jarzynowej jajka na twardo,przyprawy, zmiażdżony czosnek, startą cebulkę, zmoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą kajzerkę i jajko.  Wszystko mieszamy, dodajemy mąkę-tak by powstała masa. Następnie mokrymi rękami formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej.  (***mokrymi rękami lepiej się tworzy kotleciki, ponieważ masa nie przywiera do rąk) Kotlety smażymy na średnim ogniu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kotlety z grzybów 196

kotlety z grzybów..na blogu w sumie już są, ale te są ciut inne...zabrakło bułki tartej, a nie chciało się ani iść do sklepu, ani mielić czerstwej bułki, więc troszkę poszperałam w szafkach i znalazłam otręby orkiszowe..i w nich obtoczyłam przygotowane kotleciki i usmażyłam. 50 dag  grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki, opieńki) 1 cebula 1 jajko tarta bułka(...)oczyścić, zalać zimną wodą lekko osoloną i ugotować.Następnie odcedzić, ostudzić.Zmielić je razem z cebulą przez maszynkę lub za pomocą malaksera .D odać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować   kotlety, obtoczyć w  bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
LENIWE GOŁĄBKI 171

pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić i wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem

Pieguskowa Kuchnia
Mizeria 154

Mizeria - najprostsza sałatka do obiadu, a jaka dobra. Idealna, jako dodatek do dań z ziemniakami, jajkiem sadzonym, jak i mięsem, np. z kotletem z kurczaka. Do jej przygotowanie potrzebujemy jedynie świeże ogórki gruntowe, , jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy. Czego chcieć więcej ;) Składniki: (dla 4 osób) 1 duży jogurt naturalny (400 gram) 3 średnie ogórki gruntowe sól pieprz

Wołowina od rekina
Burgery ryżowe 168

minut. Przyprawiamy utartym w moździerzu kuminem i kolendrą oraz solą i pieprzem. W dużej misce mieszamy ugotowany ryż z warzywami z patelni, dodajemy posiekany szczypiorek, jajko, mielone siemię. Z powstałej masy formujemy kotlety, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Bułki:   Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Drożdże mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Kotleciki z piersi kuczaka z pieczarkami i serem żółtym 302

kilka minut z jednej i drugiej strony. Takie placuszki z piersi kurczaka z pieczarkami doskonale smakują zarówno z frytkami jak i ziemniakami:)  P.S. Do jajek można dodać 2 łyżki mąki żeby kotlety się nie rozpadały przy smażeniu

Kuchnia Pełna Pasji
Sczab z sucharkami 140

schab w bułce tartej się już przejadł trzeba zasięgnąć czegoś nowego. I tak powstało to danie obiadowe, polecam do wypróbowania, smaczne. Zapraszam… Schab z sucharkami 5 kotletów schabowych Ok. 10 sucharków 1 duże jajko Musztarda rosyjska Papryka mielona słodka Sól,pieprz Sucharki mielimy najlepiej w blenderze lub wkładamy do ręcznika lub foliówki i tłuczemy tłuczkiem ale nie w pył, dodajemy

Kubki smaku
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 248

naczyniu będzie mocno bulgotał i całość się zezłoci. Tak podany kalafior może stanowić samodzielne danie obiadowe. Może też być dodatkiem do wołowego mięsa po gotowaniu rosołu, kotleta. My zjedliśmy go z dodatkiem sadzonego jajka i koniecznie – sosu lekko zaostrzającego jego smak . Gdy już zsuniecie z patelni sadzone jajka, rozgrzejcie na niej 2-3 łyżki masła, zmiażdżcie 2 ząbki czosnku

Karo in the Kitchen
Kotlety sojowe 112

zimną wodą, i osączyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) wrzucić ziemniaki i przyrumienić wiórki ziemniaczane jak frytki. Dodać je do masy sojowej, cebulę drobniutko posiekać, dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę , uformować 6 kotletów, panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć kotleciki na złoty kolor. Podać z surówką

Gotowanie jest łatwe
Kotleciki z kaszy jaglanej. 201

pokroić na drobno i zeszklić na złoty kolor .Do przestudzonej kaszy dodać cebulkę ,pokrojony na drobno brokuł i startą na tartce marchewkę .Doprawić do smaku ,wbić jajko i wyrobić na jednolitą masę .Formować kotlety ,obtoczyć w mące i smażyć na odrobinie oliwy z dwóch stron na rumiano . Trzeba je ostrożnie przekładać na drugą stronę ,bo łatwo się rozpadają .Podajemy ciepłe

Ladylaura.
Kotlety z udka kurczaka 206

pieprz olej do smażenia Przygotowanie Z udek usuwamy kości i skórę ,nacieramy je solą ,pieprzem i odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie obtaczamy w mące ,rozkłóconym jajku z odrobiną mleka i bułce tartej. Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor

R'n'G Kitchen
Przepisy konkursowe- głosowanie ! 208

wuzetka 10. Galareta z kurczakiem 11. Galaretka z jabłek z bitą śmietaną 12. Jabłuszka pod pierzynką 13. Kluski śląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak

Tradycyjna Kuchnia
.676. lody na śniadanie? + Norwegia cz.1 182

kraju, a po niej najczęściej można było spróbować tradycyjnych słodyczy. Będę nieskromna, ale wszystkim najbardziej smakowała polska kolacja, na którą przygotowaliśmy żurek, głowne danie: ziemniaki młode, kotlet z kurczaka, mizera (w wersji wege jajko sadzone, w wersji wegan kiełbaska z tofu) i naleśniki z serem. Na prezentacji tańczyliśmy poloneza z osobami z innych krajów (i jak na pierwszy raz poszło

breakfast of dreams
Kotlety ryżowe z mięsem 167

Ryż ugotować na pół sypko i zmieszać z mielonym mięsem. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu, dodać do masy mięsno-ryżowej razem z posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron i podawać z sosami

Tradycyjna Kuchnia
Fasolka szparagowa polana zrumienioną na maśle bułką tartą. 189

danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :) Polecam :) Składniki - fasolka szparagowa - masło - bułka tarta - sól - czosnek mielony Wykonanie Fasolkę oczyszczam z włókien, odkrawam końcówki, płukam. Gotuje w lekko osolonej wodzie

Kuchnia z widokiem na ogród
KOTLETY Z MORTADELI 223

KOTLETY Z MORTADELI Składniki: - 500g mortadeli - 1 jajko - musztarda delikatesowa - papryka słodka - przyprawa "Kucharek" - bułka tarta - olej do smażenie Sposób przygotowania: Mortadelę kroimy w ok.2cm plastry. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, następnie je roztrzepujemy. Plastry mortadeli delikatnie nacinamy nożem, posypujemy przyprawą "Kucharek", delikatnie smarujemy musztardą, obsypujemy papryką słodką, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowaną mortadelę

Mentor Smaku
Kotlety z mortadeli 205

Szybki obiad dla zapracowanych, oszukane kotlety z mortadeli.Kotlety z mortadeliSkładniki :mortadela 500 g jajka - 2 sztbułka tarta do panierowaniaolej do smażeniapieprzsólPRZYGOTOWANIE:Jajka wybić do miski , rozkłócić widelcem, przyprawić solą i pieprzem Przyprawić solą i pieprzem. Mortadelę pokroić na grubsze plastry. Następnie zanurzać plastry mortadeli w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania