kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:217/338)

Domowy hamburger zbezglutenową ciabattą Incola. 150

następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, roztrzepane jajka i mieszamy.Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i dobrze wyrabiamy mięso.Maczając ręce w wodzie nabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki lekko je rozpłaszczając. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy lub oleju kokosowego, układamy kotlety i smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.Odsączamy

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone z jarmużem 128

goszczą na moim stole. Żeby jednak nie było, że ciagle te same kotlety lubię je urozmaicić różnymi dodatkami. Dodaje coś do mięsnej masy albo wkładam coś do środka. Tym razem moje kotleciki urozmaiciłam dodatkiem jarmużu. składniki: 600 g mielonej łopatki 120 g jarmużu (bez zgrubiałych łodyg) 1 jajko sól,pieprz 1 mała sucha bułka bułka do panierowania olej do smażenia

Monia miesza i gotuje
mięsne kęski marynowane w sosie pomidorowym 159

smakuje ale postanowiłam spróbować zrobić w takiej zalewie małe kawałki kotleta z kurczaka. Są równie smaczne, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy przejdą smakami a panierka wchłonie zalewę.  Świetnie sprawdzą się na przyjęciu jako zakąska do wódki.  Składniki: duży podwójny filet z kurczaka 2 cebule jajko mąka bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia na zalewę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotleciki ryżowo - marchewkowe 257

lubimy czasem zjeść takie oszukane kotlety bez mięsa:) Tym razem wykorzystałam ryż, który pozostał mi z poprzedniego dnia oraz świeżą marchewkę. Kotleciki są sycące, idealne na piątkowy obiad lub na kolację.    Składniki:    100g ryżu,  2 cebule,  2 duże marchewki, 4 jajka,  pęczek szczypioru,  łyżka masła,  2 łyżki bułki tartej,  sól

Z miłości do słodkości
Kotlety mielone z serkiem topionym 219

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Pomidorowe mielone z marchewką 111

Olej do smażenia Bułka tarta do obtoczenia Mięso mielone dokładnie łączymy z jajkami i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dokładamy ją do mięsa i ponownie mieszamy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Z gotowej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Kotlety ziołowe z indyka z duszoną marchewką i ziemniaczkami 142

prowansalskie, bazylia, majeranek natka pietruszki Przygotowanie: Sznycle lekko rozbijam. Obtaczam je w jajku rozbełtanym z mlekiem i w mące z dodatkiem soli, pieprzy, papryki, bazylii, majeranku, oregano i ziół prowansalskich. Ponawiam te ruchy. Mięso wykładam na rozgrzany tłuszcz i duszę na małym ogniu z obu stron,aż kotlety będą rumiane. Ziemniaki obieram, myje i gotuje w osolonej wodzie. Tłuczemy kiedy

ChilliJemy
"Kiszone" mielone 99

jeść z ogórkiem kiszonym jako dodatkiem, więc tu połączyłam te smaki w kotlecie, papryka jest tylko na kolor i przełamanie smaku - wyszły przepyszne! :) zagoszczą na stałe :) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2-3 większe ogórki kiszone 1/2 papryki czerwonej 1/2 kostki sera feta 1 jajko 7-8 łyżek bułki tartej (+ do obtaczania) 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka

Kolorowy Przepisownik
Krokiety ziemniaczane z papryką 366

Panzerotti neapolitańskie) Krokiety o smaku ruskich pierogów Krokiety z kapustą i grzybami Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? Krokiety z kaszy gryczanej Przepis na Krokiety ziemniaczane z papryką i cebulą: Składniki na ok. 10 szt. krokietów ziemniaczanych z papryką 6 dużych ziemniaków 1 jajko 1 papryka czerwona 1 cebula 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki pieczarkowo-serowe 219

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i serem żółtym. Ciekawa odmiana dla zwykłych kotletów. Są szybkie, wydajne, a co najważniejsze - pyszne! Ledwo zdążyłam złapać 3 ostatnie żeby im (w biegu) zrobić zdjęcie:) SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka (ok 40 dag) 5 dag sera żółtego 10 pieczarek 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ulubione przyprawy do kurczaka ( u mnie Przyprawa do mięs

Kto ugości moich gości?
Kotlety drobiowe siekane 250

kawałek ogórka 3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki majonezu 3 jajka  sól ,pieprz, wegeta  przyprawa do kurczaka Pierś z kurczaka, paprykę, ogórek pokroić w kostkę.Dodać pieczarki i pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu

Moje domowe kucharzenie
Makaron z sosem carbonara 202

Makaron z jajkiem. Zajadałam się nim, kiedy miałam kilka lat. Naturalną koleją rzeczy jest, że aby był bardziej treściwy dorzucić do niego należy jakąś wędlinę z lodówki, choć usłyszałam opinię, że to i tak danie wegetariańskie i kotlet by nie zaszkodził :) Dalej śmietana. Śmietany w oryginalnej carbonarze ponoć nie uświadczysz. Co innego w tej u mnie. No i ser oczywiście

W kuchni wieczorem
Mielone w chlebie 102

chlebowa bardzo chrupiąca, czyli tak jak lubię. Następnym razem pokombinuję ze środkiem, bo taka forma kotletów przypadła mi do gustu.400 g świeżej szynki wieprzowej1/2 szk prażonej cebulki2 ząbki czosnkusól do smakupieprz kolorowy do smakukilka łyżek zimnej wodykilka kromek chleba ( może być czerstwe )2 jajka olej do smażeniaRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kotlety z kurczaka w panierce z chipsów 284

Znudzona tradycyjną panierką z bułki tartej postanowiłam wykorzystać chipsy (u mnie o smaku pomidorowym), które akurat miałam w szafce. Wyszło ciekawie, chociaż pewnie niezbyt odkrywczo. 

Pasja Smaku
Kotlety mielone imprezowe na patyku 128

drobno cebulę, czosnek wyciśnięty przez praskę, jajko, odciśniętą z wody namoczoną bułkę, sól, pieprz, wszystko ręką dokładnie mieszamy, aż uzyskamy dosyć zwartą masę, która trochę może się lepić do rak, ale nie przejmujcie się tym. Bierzemy trochę mięsa i formujemy z niego kotlety w kształcie walca, nadziewamy go na patyczek do szaszłyka

Bułka z Chlebem