Szybki obiad, ale alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Powiem szczerze, że fajne chrupiące, ale chyba wolę zwykłą panierkę. Myślę, że będę próbowała różne dodatki do panierki aż trafię na tą, która mi idealnie odpowiada. Tymczasem zapraszam na nuggetsy z płatkami kukurydzianymi. Składniki: - pierś z kurczaka; - jajko; - ulubione przyprawy; - garść płatków kukurydzianych; - olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka podzielić na małe kawałki
dom-agi.plnich tradycyjnych dodatków, jakie dodajemy zazwyczaj do naszych kotletów mielonych czyli kajzerki czy bułki tartej. Są one bardziej ścisłe ale soczyste i równie smaczne jak klasyczne mielone. Pierzynka z cebuli dodatkowo podkreśla ich smak:)) Polecam gorąco! Składniki: 600g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie łopatka) 1 jajko sól pieprz szczypta cukru przyprawa do mięsa mielonego ząbek czosnku olej
Walijskie Pichceniedoprawić, solą, pieprzem i odrobiną chilli. Do miski wybić jajka, roztrzepać, dodać majonez, mąkę ziemniaczaną, osolić i całość wymieszać. Następnie dodać starty żółty ser, pokrojone polędwiczki i natkę pietruszki. Całość jeszcze raz wymieszać. Smażyć na średnio nagrzanej patelni, nakładając łyżką na rozgrzany olej. Formujemy na patelni kształt kotleta jaki chcemy. Ja formowałem moje szarpańce w obręczach
Kulinarny karnet ChristopheraPrzygotowanie: jajko, śmietanę oraz mleko ucieramy trzepaczką w miseczce, przesiewamy mąką, ciasto powinno mieć gęstszą konsystencję niż naleśnikowe fetę kruszymy, dodajemy do ciasta pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy, nakłuwamy wykałaczką, oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pomidorki, podsmażamy Podsmażone pomidorki przekładamy do dwóch niewielkich naczyń żaroodpornych, zalewamy ciastem piekarnik nagrzewamy do 200"C w międzyczasie myjemy i osuszamy kotlety, lekko
Luźna KuchniaKotleciki Pokusa Prosty sposób na pyszne kotlety, wszystkie składniki razem mieszamy. Ketchup nadaje nam wyrazistego smaku, dlatego proponuję dodać, ogórki konserwowe sprawiają, że danie, nie jest bez smaku. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 1/3 główki młodej kapusty · 1 papryka czerwona(...)Cebula · 4 ogórki konserwowe · Sól · 4 jajka · 2 łyżki ketchupu · Papryka ostra · 4 łyżki maki pszennej · 4 łyżki
Kulinarna ChwilaHej! Znowu jestem. Ponieważ tyle czasu się nie widzieliśmy, to postaram się więcej nawrzucać materiału. Teraz zrobimy soczyste kotlety drobiowe w krakersowej panierce. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieAlternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Ciągnący ser i zielone oliwki wzbogacają smak mięsa. Polecam na domowe obiady! 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebulka 1 ząbek czosnku 50 g żółtego sera 10 zielonych greckich oliwek (z pastą paprykową lub bez) 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki pietruszki (świeżej) Sól Pieprz Do miski przekładamy mięso mielone
VioletoweKucharzenieogół nie trzeba ich płukać boczniaki porcjami maczać w jajku, obtoczyć tartą bułką z mąką, kłaść na mocno gorący olej rzepakowy na patelni smażyć na rumiano z każdej strony, delikatnie obracać na patelni, odkładać na ręcznik papierowy można podać z ziemniakami, surówką lub same na kolację z tostami - kotlety z boczniaków sa naszą ulubioną wersją na potrawę z tych grzybów
W Mojej Kuchni Lubięszklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba mieloną łopatkę wymieszać z jajkiem, startym jabłkiem z cebulą na grubszych oczkach tarki, kucharkiem, bułką namoczoną w wodzie i odciśniętą dobrze z wody, śmietaną gęstą 18% dodać tartej bułki, mielony pieprz, zimną wodę, dokładnie wszystko wyrobić na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano, pod koniec przykryć patelnię, dusić z 5 minut
W Mojej Kuchni Lubiękapusty można zrobić kotlety? Tak ! Z białej surowej...? Oczywiście :) Inspiracją była wizyta na blogu dolcevita... i przepis na Kulki Kofta... Ja różne dania robię z tego co mam :) Dlatego warto zajrzeć do oryginału :) Potrzebujemy kapustę 1/2 główki ~1kg, mąkę 5 łyżek, 2 jajka, sól i przyprawy :) Kapustę ucieramy na grubych oczkach, dodajemy jajko, przyprawy
chleba naszegopyszny dodatek np. do ziemniaków. :) Przepis: (około 20 kotletów) Składniki: 1 seler 2 pietruszki 1 marchewka 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 g startego żółtego sera 2 - 3 łyżeczek ziół prowansalskich 1- 2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz 4 łyżki mąki ziemniaczanej pół szklanki bułki tartej opcjonalnie jedno jajko Wykonanie: 1. Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości
Mój pomysł namieszamy - odstawiamy. Mięso mielone wrzuć do dużej miski, dodaj 2 jajka, sól, pieprz, przyprawę do mięsa, zioła i 1/2 szklanki bułki tartej - całość wymieszaj (rękoma) i formuj małe kotleciki. Bułkę tartą wysyp na talerz i obtocz w niej każdego uformowanego kotlecika. Na dużej patelni rozgrzej olej (taką ilość aby kotlety zanurzyły się do 1/3) i smaż z obu stron. Duże
Alutka-GotujeJestem miłośniczką tych grzybów które można podawać nie tylko jako kotlety. spód tarty: 200 g mąki pszennej typ 500 50 g mąki krupczatki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki przyprawa do ziemniaków 1 łyżeczka kurkumy 125 g masła 3 żółtka 2 łyżki zimnej wody farsz: 300 g jogurtu greckiego 3 jajka sól, pieprz 1/2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków 1/2 dyni Hokkaido
wesoła kuchniachińskim . Przychodzi jednak czas, kiedy chce mi się zjeść zwykłego kotleta drobiowego. Jale jak go urozmaicić, żeby do kuchni nie wdarła się nuda? Najlepiej poszaleć z przyprawami. Kurczak przygotowany w ten sposób jest pyszny i bardzo aromatyczny. Wspaniale smakuje w towarzystwie ziemniaczanych talarków. Składniki: 2 piersi z kurczaka 3 jajka 2 łyżki mleka 1/2 szklanki tartej bułki łyżeczka słodkiej papryki
Pobite gary Barbary