obtoczenia olej Ziemniaki utłuc na puree, dodać jajko, mąkę, sól, pieprz i zioła. Wszystko razem wymieszać łyżką do połączenia składników. Formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można je jeść z czym tylko się chce. U mnie na talerzu wylądowały razem z kotletami mielonymi i ketchupem. Smacznego
Motylkowa KuchniaProste i znane kotlety mielone w nieco innej formie z patelni grillowej. Do masy dodałam soczewicę z puszki, która sprawiła ze kotleciki po ugrillowaniu na zewnątrz były lekko chrupiące. składniki: kotleciki 500 g mięsa mielonego z łopatki 4 łyżki soczewicy, u mnie z puszki 1 jajko sól,pieprz dodatki kasza jęczmienna z pieczarkami ogórki konserwowe Do mięsa mielonego dodać jajko
Monia miesza i gotujewymieszać. Doprawić do smaku jalapeno oraz solą. Dodać jajka, wymieszać, a następnie dodać 2 łyżki bułki tartej. Masę mięsną dokładnie wymieszać. Formować kule, obtaczać w bułce tartej i spłaszczać. Smażyć na rozgrzanej, ale nie bardzo gorącej patelni na rumiany kolor z obu stron. Gdy będziemy smażyć na za silnym ogniu kotlety z wierzchu się spalą a w środku będą surowe
królestwo garówŚwietna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych. W prezentowanym przeze mnie dzisiaj przepisie z delikatnego mięsa drobiowego. Aromatyczne, lekko pikantne z orientalną nutą - kotleciki curry! Składniki (na 3 porcje - ok. 9 kotlecików):- 300 g mięsa z piersi kurczaka- warzywa - 1/2 papryki, kawałek pora, marchewka, ząbek czosnku- 1 jajko - 3-5 łyżek bułki tartej - 1 łyżeczka przyprawy curry
Kuchnia EllieBardzo smaczne kotleciki mielone - nasze ulubione. Dzięki dodatkowi marchewki są wilgotne, a do tego zyskały całkiem nowy smak i niezwykłą delikatność. Naprawdę polecam! SKŁADNIKI: (mi wyszło
Kto ugości moich gości?Tymiankowe schabowe z papryką Wyglądają na zwykłe schabowe a jednak pod skórką kryje się niespodzianka. Rozpływające się w ustach kotlety schabowe z nutką ziołową. Tymianek działa jak antybiotyk jest bakteriobójczy, zwalcza infekcje, wzmacnia odporność oraz nadaje naszym potrawą aromatycznego smaku. Składniki: · ½ kg schabu(...)Pieprz · ½ łyżeczki czosnku · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · Mąka pszenne do obtoczenia · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy
Kulinarna ChwilaMieszamy. Następnie dodajemy mięso mielone, kapustę, wbijamy jajka, dodajemy przykrawy i wsypujemy stopniowo bułkę tartą, wyrabiając skłandniki. Dodajemy tyle bułki, aby z łatwością móc lepić w dłoniach gołąbki. Masa ma być plastyczna, nie może być za sucha, dlatego bułkę dodajemy stopniowo. Formujemy nasze gołąbki – u mnie coś na ksztatł większych kotletów. Obsmażamy chwilę z obu stron na niewielkiej ilości
Słodkie okruszkikostki Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą bułką, wodą. Na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony. Na koniec pod przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty. Kotlety są delikatne, puszyste, aromatyczna i smakują na ciepło
W Mojej Kuchni LubięPuszyste i mięciutkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem suszonych pomidorów i natki pietruszki, świetna alternatywa na pozbycie się pozostałych z obiadu ziemniaków, są smaczne i mało pracochłonne, świetnie smakują z sosem pomidorowo-bazyliowym, pieczarkowym a nawet dipem jogurtowym. Składniki: ½ kg gotowanych ziemniaków ½ szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 3 suszone pomidory
Wanilia i Kardamondyni – przepis na gnocchi – kotlet schabowy – dyniowe gnocchi – domowy makaron GNOCCHI z truflami PRZYGOTOWANIE: 50-60 minut (czas łączny z gotowaniem ziemniaków) ILOŚĆ PORCJI: z tej ilości składników zrobicie gnocchi dla 2-3 osób SKŁADNIKI: – 600 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków – 125 ml mąki pszennej – pół rozbełtanego jajka – 3 łyżki pasty truflowej
nietylkopasta.plkolejny zostanie już tylko przygotowanie kotletów. Wzbogaciłam je o dodatek suszonych pomidorów i postanowiłam upiec w piekarniku. Ja swoje podałam z mieszanką warzyw, ale możecie zastąpić je ulubioną surówką. Składniki na 8 sztuk: 280g ziaren soi (1,5 szklanki) Radix-bis 7 suszonych pomidorów 1 cebula 1 jajko 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek
Fabryka pomysłówmięsem, podsmażoną cebulą i przyprawami...dodajemy również jajko, żeby farsz ładnie się kleił... Jak już mamy liście i farsz, to zawijamy i odkładamy łączeniem do dołu... Jeżeli zostanie nam farsz i trochę kapusty, to kroimy drobno kapustę łączymy z farszem... robimy kulki :)otaczamy mąką i na rozgrzanej patelni smażymy gołąbkowe kotlety Dużych liści od kapusty nie wyrzucamy, tylko wykładamy
chleba naszegoteż czynimy. (w razie konieczności dodajcie jeszcze jedno jajko) Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem tworzymy prostokąt o grubości mniej więcej 4-5 mm. Wstawiamy na około 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, najlepiej przy włączonym termoobiegu. W międzyczasie oczyszczamy mięso i rozbijamy jak na kotlety schabowe, leciutko solimy i pieprzymy. Suszone pomidory moczymy
Pichceniomaniacukinii i polędwicy sopockiej, kotlety mielone z cukinią , kotlety z kurczakiem i cukinii . Placki z tartej cukinii przygotowuje się w iście ekspresowym tempie, najwięcej czasu zajmuje starcie cukinii i pokrojenie szynki. Przepis na pyszne placki z cukinii i szynki. Składniki na 8 placków: ½ -szt. mała cukinia 5 plasterków szynki gotowanej 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej / skrobi kukurydzianej szczypta chilli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMasz dość tradycyjnie podanych, opanierowanych kotletów z piersi kurczaka. Wypróbuj takie siekane kotleciki. Moi synowie oszaleli na ich punkcie. Uwielbiają mięso drobiowe i taka propozycja przypadła im do smaku. Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 1 brokuł 500 g 10 dag żółtego sera w kawałku sól,pieprz 1 jajko 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu ROLESKI Wykonanie: Pierś
Z Majeczką w kuchni