zgrabne cygara . Obtaczamy jak schabowe w roztrzepanym jajku i bułce , powtarzając tą czynność dwukrotnie . Wkładamy do lodówki na 30 minut , łatwiej będzie operować nimi na patelni , gdyż po schłodzeniu nieco się „usztywnią ” . Smażymy na dość głębokim oleju z obu stron na złoty kolor . Ogień nie może być zbyt duży , bo kotlety są dość grube , średni płomień , wtedy
Ogrodnik w podróżySkładniki dla 4 osób: • 500 g mielonej cielęciny • 1 kajzerka • 1 cebula • 1 łyżka masła • starta skórka z 1 cytryny • 1 jajko • gałka muszkatałowa, sól
To co kochamIdealna kolacja dla mojego partnera :) Składniki 250 g zmielonej szynki wieprzowej 100 g wędliny drobiowej 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 1 jajko 2-3 suszone pomidory
czarrna od kuchniBardzo lubię tę wersje podania mięsa drobiowego. Polecam Składniki: 40 dag filetów drobiowych, 1 czerstwa bułka, ½ szklanki mleka, 8 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko jaja
Tradycyjna Kuchnianamaczamy w mleku. Mięso mieszamy z jajkami, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i odciśnięty z nadmiaru mleka chleb (mleko wylewamy). Masę dokładnie mieszamy i tworzymy dłońmi okrągłe pulpeciki. Do głębokiego garnka wlewamy wodę do poziomu +/- 2 cm i wkładamy nakładkę do gotowania na parze z pulpetami. Kotlety gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu(...)rozdrobniamy 5 s/obr. 7 . Składniki zgarniamy kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Odciskamy chleb z nadmiaru mleka, odstawiamy, mleko wylewamy. 4. Do naczynia miksującego dodajemy odciśnięty chleb, mięso, jajka, sól i pieprz, mieszamy 10 s/obr. 5 . Przekładamy do innego naczynia. 5. Dłońmi posmarowanymi olejem formujemy nieduże pulpety (Ø 4 cm), układamy je w przygotowanej wcześniej przystawce Varoma, odstawiamy
Be Fit Be Strongbrokuła 2 jajka 5 łyżek wody 1 – 1.5 szklanki mąki (u mnie orkiszowej) 5 łyżek koperku (może być mrożony) 80 ml śmietanki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej oliwa, olej lub masło przyprawy i zioła – sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek, bazylia, curry, słodka papryka Sposób przygotowania: Z piersi z kurczaka robimy filety jak na kotlety schabowe, jednak kroimy(...)minutach do wody dodajemy również pokrojonego w małe różyczki brokuła, całość co jakiś czas mieszamy. Teraz robimy ciasto na kluski kładzione – do miseczki dajemy 2 jajka, doprawiamy solą, ziołami, przyprawami, dodajemy 5 łyżek wody i całość dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, cały czas mieszając – tak, oby powstało zwarte ciasto, jednak nie bardzo twarde. Kiedy mięso będzie już
Via GustoKotlety mielone z parmezanem to doskonały pomysł na to, aby zwykłego mielonego trochę udoskonalić. Kotleciki podawałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków, wcześniej obgotowanych. Wszystko w towarzystwie ulubionej surówki z kapusty pekińskiej i wygłodniałej rodziny przy stole:) Czasami powracam do tradycyjnych przepisów, kiedy domownicy mają dość moich eksperymentów kulinarnych. Rzadko tak jest, bo bardzo im się podoba, jak ciągle jest coś innego(...)obiad:) Kotleciki smaczne , proste i zachęcam do skorzystania z przepisu:) Składniki 500 g mielonego mięsa ( kupuję w całości mielę w domu) 1 sztuka jajko 2 łyżki bułki tartej + do panierowania 2-3 łyżki zielonej części pora, posiekanego 2 ząbki czosnku, posiekane 3 łyżki tartego parmezanu ( opcjonalnie łyżka do posypania przy podawaniu) sól, pieprz do smaku olej do smażenia Zmielone mięso
gotuj ze mnąsurówką, świetnie też pasuje do nich sos tzatziki lub jogurtowy. Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem 1 szklanka kaszy jaglanej sól, pieprz 3 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g szpinaku 2 marchewki 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżka soku z cytryny 1 jajko kilka łyżek bułki tartej olej do smażenia do podania tzatziki albo
Smaczny zeszytnajchętniej, wiec eksperymentujemy ze smakami, by się nigdy nie znudziły. Takie kotlety posmakują na pewno i Waszym domownikom, polecam. Składniki: 6 udek z kurczaka szklanka płatków owsianych błyskawicznych POLSKIE MŁYNY 4 łyżki mąki sól, pieprz 3 łyżki ziół prowansalskich łyżka czosnku granulowanego płaska łyżka chili 2 jajka Wykonanie: Z udek wyjmujemy kości, mięso rozkładamy, delikatnie rozbijamy, oprószamy
Z Majeczką w kuchnistron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Następnie na kotlecie smarujemy cieniutką warstwę musztardy, następnie kładziemy plaster szynki, plaster mozzarelli i mały kawałek masła. lewy i prawy bok zwijamy do środka, a następnie zwijamy trochę ściśle w rulon. Taką roladkę obtaczamy w mące, w jajku, jeszcze raz w mące i jeszcze raz w jajku i w bułce tartej
Gotuj z Mąkąmiski dodać ugotowany kalafior fioletowy, ugotowane tłuczone ziemniaki, przyprawy, mozzarellę startą, jajka, natkę pietruszki, ręką wszystko dobrze połączyć i rozdrobnić kalafior w trakcie wyrabiania, kalafior jest lepszy nie całkiem rozdrobniony wsypać bułkę tartą, obie mąki i dobrze wymieszać na mocno gorącym smalcu smażyć nie za grube kotlety na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy kotlety są smaczne i można je podawać
W Mojej Kuchni LubięZieleninę posiekać wymieszać kaszę ze zmielonym mięsem, poszatkowana kapustą, cebula i jajkiem. Dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i dodać wg potrzeby bułki tartej tak, by odpowiednio zagęścić masę. Odstawić do lodówki by farsz nieco stężał formować w zwilżonych dłoniach owalne kotlety, obtaczać w mące i obsmażyć na rumiano z podanych składników przygotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, roztrzepane jajka i mieszamy.Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i dobrze wyrabiamy mięso.Maczając ręce w wodzie nabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki lekko je rozpłaszczając. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy lub oleju kokosowego, układamy kotlety i smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.Odsączamy
Sama słodycz i szczypta chiligoszczą na moim stole. Żeby jednak nie było, że ciagle te same kotlety lubię je urozmaicić różnymi dodatkami. Dodaje coś do mięsnej masy albo wkładam coś do środka. Tym razem moje kotleciki urozmaiciłam dodatkiem jarmużu. składniki: 600 g mielonej łopatki 120 g jarmużu (bez zgrubiałych łodyg) 1 jajko sól,pieprz 1 mała sucha bułka bułka do panierowania olej do smażenia
Monia miesza i gotuje