Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora

Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora

Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora

Tradycyjny kotlet sporządzony z roztłuczonej piersi z kurczaka nadziewanej warzywnym farszem z delikatnie słodkiej marchewki i lekko ostrego pora, który jest wyśmienitą w smaku alternatywą dla klasycznego de vollaile’a. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 400g marchewki 100g por 1 ząbek czosnku sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Fileta pokroić na duże kawałki, następnie rozbić tłuczkiem przez folię aby nie porozrywać mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. 2. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kurczak, roladki, bułki, piersi, pierś, kotlet, kotlety, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, nadziewana pierś z kurczaka , jajka z farszem, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, tarta na słodko, jajka nadziewane

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.