kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:139/338)

Kotlety pęczakowo - ziemniaczane 168

Nasza propozycja na bezmięsny obiad, czyli kotlety z pęczaku i ziemniaków,  z sosem grzybowym.     Składniki: -10 dkg pęczaku jęczmiennego -4 średnie ziemniaki -1 cebula -1 jajko -5-6 łyżek mąki -sól, pieprz, pieprz ziołowy -czosnek niedźwiedzi -olej -bułka tarta Pęczak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie lub bulionie warzywnym. Odcedzamy i studzimy. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej(...)ziemniaków dodajemy zeszkloną cebulkę, olej pozostawiamy na patelni. Dodajemy jajko ( nam się trafiło z dwoma żółtkami ). Dodajemy przyprawy do smaku oraz czosnek niedźwiedzi. Mieszamy.  Stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy.  Ciasto nie może być zbyt zwarte. Na patelnię z olejem po cebulce dolewamy nieco świeżego. W wilgotnych dłoniach formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron

Maminek kulinarny
Kotlety mielone z czosnkiem i natką pietruszki. 153

Kotlety mielone z czosnkiem i natką pietruszki. Składniki : 0,65 dkg mięsa wieprzowego (można kupić już zmielone) 1 całe jajko 1 sucha bułka 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku sól pieprz czarny (mielony) natka pietruszki (może być suszona) majeranek 1 przyprawa do mięsa mielonego (możemy dodać swoje przyprawy według gustu) bułka tarta do panierowania (około 8 dkg) olej (do smażenia(...)drobno siekamy. Teraz dodajemy pozostałe składniki do naszego mięsa,całe jajko,sól,pieprz,przyprawy,posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Gdy nasze mięso jest zbyt rzadkie możemy dodać trochę bułki tartej aby zgęstniało. Robimy 5 kulek (waga około 20 dkg jedna) i formujemy nasze kotlety w kształcie owalnych placków grubości około

Przepisy i porady kulinarne
Devolay z mozzarellą i pieczonymi ziemniaczkami 328

plastrów. Rozbić je - na pierś położyć folię spożywczą i zbić młotkiem. Folię stosuję po to, aby się kotlet nie podziurawił. Posolić jedną stronę, ułożyć na niej kawałek mozzarelli. Zwinąć. Następnię obtoczyć roladkę w mące, później w jajku rozbełtanym z solą i pieprzem, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju do zrumienienia. Następnie przełożyć devolay'e do blachy

Fabryka pomysłów
KOTLETY Z GROCHU 150

Bardzo sceptycznie podchodziłam do zrobienia tego przepisu bo uważałam że kotlety z grochu będą niesmaczne,a tu o dziwo naprawdę wyszły smaczne i apetyczne.Coraz bardziej przekonuję się do kuchni wegetariańskiej i chciałabym kiedyś jeszcze spróbować' tofu' jak smakuje.Polecam ten przepis nawet dla takich mięsożerców jak Ja:).                10dag.grochu zmiksowanego(...)papryka czerwona w proszku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki starte mieszamy z drobno posiekaną cebulą.Dodajemy piure z grochu,jajko i przyprawy,sól-mieszamy ciasto.Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i kładziemy ciasto łyżką i smażymy kotlety na złoty kolor. Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2361

Post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kokosowe roladki z figami 143

Kokosowe roladki z figami Składniki : filet z kurczaka - 1 podwójny figi suszone - 8 szt jajko - 1 szt mąka do obtaczania wiórki kokosowe do panierowania -  KRESTO tłuszcz do smażenia sól i pieprz Przygotowanie : Filet podwójny  przekroić na cztery kotlety, dobrze rozbić . Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozbitym filecie, ułożyć po 2 przekrojone suszony figi, zwinąć w roladki

Kuchnia Danusi
KOTLECIKI Z KALAFIORA 155

masę i uformować kotleciki wieczorem, a kolejnego dnia opanierować i usmażyć. SKŁADNIKI / na 6 kotletów 500 g różyczek kalafiora 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka bulionu lub wody z 3 łyżkami sosu sojowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 jajko 4 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka drobno pokrojonej papryczki(...)się szklista. Nie rumienimy. Rozgnieciony kalafior i ugotowaną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy jajko, tarty parmezan, podsmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną pietruszkę i papryczkę chili. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie mieszamy. Gotową masę można schłodzić w lodówce lub od razu formować kotlety. Bułkę tartą wysypujemy na talerz, dodajemy szczyptę czarnego pieprzu, mieszamy. Łyżką nabieramy duże porcje

cool and minty
Kapuściane kotlety 95

Niezwykle smaczne kotlety z kapusty proste i szybkie w przygotowaniu. Smakują bardzo dobrze na gorąco jak i na zimno.Składniki główka kapusty jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Zagotować wodę ,tyle aby zmieścić kapustę, posolić do smaku. Kapustę obrać ze zwiędłych liści , włożyć do wrzątku, zagotować ok 5-7 minut. Wyjąć na sitko … Czytaj dalej Kapuściane kotlety

gotuj ze mną
Kotlety z kaszy jaglanej i szpinaku 135

niech koniecznie biegnie do sklepu i przygotuje np. takie kotlety. Smacznego! Kotlety z kaszy jaglanej i szpinaku. 2017-06-12 16:54:22 Porcje 7 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 120 g kaszy jaglanej 50 g szpinaku 40 g mozzarelli 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz opcjonalnie świeże zioła (tymianek, majeranek, oregano(...)ugnieć rękoma, dodaj posiekany szpinak, starty ser i czosnek (ewentualnie zioła). Dopraw i wymieszaj. Uformuj kotleciki i obtocz w jajku, następnie w mące lub bułce. . Smaż na niewielkiej ilości oleju. Podawaj np. z sałatką. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Kotlety z kaszy jaglanej i szpinaku pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Kotlety drobiowe 165

Firma ta oferuje także jeszcze inne pyszne sosy polecam..Ja postanowiłam sos barbecue dodać do mięsa drobiowego wzbogacając smak kotletów..i to był dobry strzał..Kotleciki były pyszne i zjedzone ze smakiem.. 80 dkg filetów z kurczaka 1 jajko sól, wegeta sos barbecue Folwark  do smaku natka pietruszki bułka tarta do panierki Filety z kurczaka posiekać

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z boczkiem z piekarnika 126

takiego z boczkiem. Oczywiście boczek nie może być bardzo tłusty.  Ilość sztuk: 20 Czas przygotowania: 30 minut + pieczenie Składniki na kotlety mielone z boczkiem z piekarnika: 1 kg mielonej łopatki wieprzowej 500 g niezbyt tłustego boczku 2 jajka duża cebula 4 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka mielonej kolendry

Kuchcik gotuje
Kotlety mielone z karkówki 207

Kotlety podczas smażenia zawsze obracać łopatką, nigdy nie wkłuwać w nie widelca, gdyż wypłynie z nich cały sok i kotlety będą suche. Składniki: 1 kg mielonej karkówki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 cebula 4 gałązki świeżego koperku 2 jajka 2 łyżki śmietany 1 pszenna bułeczka 1 łyżka majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1/2 łyżeczki tymianku 100 - 150 ml mleka

Kuchcik gotuje
Kotlety drobiowe z marchewką 132

cukinią . to znacznie skraca czas. Upiekłam 12 kotletów kotletów drobiowych z marchewką. Co zrobić na obiad? Polecam pyszne Pieczone Kotlety drobiowe z marchewką: Składniki: 350-400 g mięsa mielonego z kurczaka, najlepiej obranego z udek 1 marchew 1 jajko, sól i pieprz do smaku 1 łyżka majeranku, ok. 1 łyżki siekanej natki pietruszki 1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KOTLETY Z JAJEK I SERA 147

Kotlety jajeczne wprawdzie wszyscy znają, ja zajadałam się nimi za dziecka. Dzisiaj troszkę modyfikacji w tym przepisie, dodałam ser przez co wzbogacił się ich smak. Idealne na szybki i tani obiad. Polecam je podać z ziemniaczkami i surówką(...)dużej miski przekładamy pokrojone jajka, szczypiorek, namoczoną i wyciśniętą bułkę w mleku, przyprawy, część tartego sera i wbijamy jajka. Masę dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe, owalne kotleciki, masa powinna być zwarta tak aby dało się z niej formować kotlety.  Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Gorące kotlety posypujemy resztą

Kulinarne Fantazje Marioli
Czwartek: Polędwiczki z kurczaka w sezamowo-migdałowej panierce 99

smażenia : 8-10 minut Liczba porcji : 2 Panierka nie musi być nudna – pisaliśmy to już wielokrotnie. Nie mamy nic przeciwko standardowej bułce, jajku i mące, sami od czasu do czasu tak robimy mięso, jednak możliwości zapanierowania kotleta jest tyle, że naprawdę warto popróbować innych rozwiązań. Naszą ulubioną panierką była dotąd mieszanka orzechowa, jaką podpatrzyliśmy u sióstr Hemsley . Ostatnio bardzo(...)warto kurczaka zanurzyć w marynacie chociaż na 15 minut, ponieważ staje się wtedy jeszcze bardziej delikatny i soczysty. Przepis pochodzi z FitmenCook . Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 jajko Kubek jogurtu (400 g) Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Panierka ½ szklanki sezamu ½ szklanki mielonych orzechów migdałowych 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka wędzonej papryki Dip ajoli Mały

Niedzielny kucharz