kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:247/406)

CIASTECZKA KAKAOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 172

przyrządzenia:  Płatki kukurydziane zblendować , dodać kakao, sodę Masło utrzeć z cukrem i jajkiem następnie dodać zgniecione banany  W/w składniki plus miód, bakalie wymieszać ze sobą.  Blaszkę wyłożyć papierem śniadaniowym, formować z ciasta kulki lub nakładać łyżką następnie spłaszczyć dłonią na kształt małego kotleta. Piec w 175 stopniach ok. 20 min  Smacznego

pieprzny smaczek
Mielone z kaszą jaglaną 143

drugi dzień. Wystarczyło zakupić trochę mięska mielonego i obiad gotowy. Dzięki tej kaszy, kotlety nabrały ciekawego smaku oraz stały się lżejszą wersją zwykłych mielonych. Składniki na 10-12 kotlecików 300 gr mięsa mielonego ( u mnie z szynki ) 1/2 woreczka kaszy jaglanej 1 całe jajko 1/2 cebulki zeszklonej nać pietruszki szczypta papryki słodkiej i ostrej sól, pieprz do smaku bułka tarta

Gotowanie...to proste !
Mortadela w cięśćie 175

była wędliną bardzo użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy  a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli mortadela Sposób wykonania Mortadele

Eli Gotowanie
Burgery z kaszy jaglanej i marchewki 163

jest wystarczająco doprawione, ewentualnie dopraw jeszcze. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Mokrymi rękoma uformuj kotlety i połóż na blasze. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. * Najlepiej, żeby kasza była ugotowana na wilgotno. Jeśli jest sypka, potrzebne będzie co najmniej jedno jajko, a najlepiej dwa. ** Nasiona mogą być uprażone, ale nie ma takiej konieczności. Bez podprażenia też

Corner With Recipes
Kotlety mielone z groszkiem 95

tarta olej do smażenia Przygotowanie Mięso przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka). Do mięsa wbijamy jajka ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,musztardę ,osączony z zalewy groszek ,maggi ,pieprz oraz bułkę tartą (masa ma być zwarta) .Wyrabiamy ręcznie dodając odrobinę przegotowanej wody. Z masy mięsnej formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce.  Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone nadziewane 367

miękka, następnie dobrze odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulkę, jajko, bułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki, nadziewamy kawałkiem sera. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z każdej ze stron na złoto

kgwjanczewo
Filety drobiowe w sezamowej panierce 184

  SKŁADNIKI filet z kurczaka sezam biały i czarny papryka sól pieprz jajko olej kokosowy do pieczenia Filety oprószamy przyprawami i odstawiamy na 1 godz. Panierujemy

harrisa
Kotlety jajeczne z marchewką 161

mojej sympatii do mięsa i mięsnych dań, muszę je pochwalić. :-) A czym posypane są kotlety? To czipsy z pietruszki, które upiekły się obok nich. Ich smak to duże, pozytywne zaskoczenie, bo pietruszkę w zupie omijam szerokim łukiem. ;-) 2 duże marchewki 1 średnia cebula 4 jajka 2 ząbki czosnku. 1/3 szklanki bułki tartej sól pieprz ziołowy 1. Marchewki myjemy

Szefowa kuchni
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 188

cały czas  mieszając, aż wszystko zacznie gęstnieć, doprawiamy. Mięso łączymy z jajkiem, bułką tarta i przyprawami wszystko dobrze łączymy ze sobą. Cukinię myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paski grubość ok 0,2 cm. Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. Posypujemy

Niezły Młynek
59. Wegetariańskie kotleciki z płatków owsianych i selera 87

Uwielbiam kotlety z płatków owsianych, które robię bardzo często, a kotlety z selera wręcz kocham, postanowiłam zatem zrobić mix obu tych przepisów i wyszły naprawdę smaczne kotleciki. 1 średni seler 3/4 szklanki płatków owsianych 1 cebula 1 kostka rosołowa 3 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, Vegeta olej do smażenia Seler zetrzeć na grubych oczkach i obgotować w wodzie

Jadło i czytadło
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 441

jaja - mąka, bułka tarta - czosnek mielony - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na kotlety ( każdą pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia z widokiem na ogród
Kurczak z zalewy octowo-ketchupowej 177

zrobiłam zalewę z dodatkiem ketchupu..razem ze  skrzydełkami było  nawet kilka kotletów schabowych z piersi kurczaka...smakowały wyśmienicie..takie skrzydełka w zalewie są pyszne ..polecam.. 1 kg skrzydełek kostka rosołowa sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka bułka tarta Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego  ½ litra wody  2 cebule  ½ łyżeczki pieprzu

Moje domowe kucharzenie
Mielone z kalafiorem i kapustą pekińską 186

obtoczenia Wykonanie: Kalafior ugotować na parze i rozgnieść widelcem. Kapustę drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, dodać do niego namoczoną i następnie odciśniętą bułkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać kalafior i kapustę, wymieszać i doprawić do smaku. Z mięsno-warzywnej masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  insertCookd

Pasja Smaku
C - Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce 150

dawno dzieliłam się pomysłem na niestandardową panierkę do kotleta , dziś przy piątku postanowiłam ją nieco zmodyfikować i wykorzystać do obiadu z rybką w roli głównej. Szczegóły poniżej: Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce Składniki: filety z dorsza - 5 szt jajko - 1szt mąka - 1 łyżka posiekana natka pietruszki - 1 łyżka posiekany tymianek - 1 łyżka otręby owsiane - 5-7 dużych łyżek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki schabowe z warzywami 108

Jeśli znudzi Wam się tradycyjny schabowy koniecznie zróbcie roladki :) Prosta i smaczna propozycja do klasycznego polskiego obiadu. Składniki: schab w plastrach papryka ogórek kiszony lub konserwowy musztarda jajko lub 2 do panierki bułka tarta olej do smażenia sól pieprz Celowo nie podaję ilości, bo wiadomo, że ilość roladek dostosowujemy do liczby domowników. Na każdy plaster potrzebujemy po pasku ogórka(...)tłuczkiem. Posypujemy każdy "kotlet" z obu stron solą i pieprzem. Po jednej stronie smarujemy cienko musztardą. Warzywa kroimy w cienkie, około pół centymetrowe paski, długości naszych plastrów mięsa. Na krawędzi posmarowanego mięsa kładziemy po plastrze papryki i ogórka i zwijamy roladkę. Możemy spiąć ją wykałaczką, ale panierka powinna zapobiec rozpadaniu. Panierujemy roladki najpierw w rozbitym jajku, później w bułce tartej

W kuchni bez szafek