Placki ziemniaczane nadziewane mięsem.

Placki ziemniaczane nadziewane mięsem.

Placki ziemniaczane nadziewane mięsem. Składniki : Ciasto na placki : 1 kg dużych ziemniaków 2 jajka 1 średnia cebula 5 łyżek mąki pszennej ( może być kukurydziana ) sól pieprz czarny 10 łyżek oleju do smażenia szczypta suszonego majeranku Nadzienie : 50 dkg mielonego mięsa np. łopatki 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej sól pieprz mielony czarny kilka listków zielonej sałaty  -  dekoracja 2 dojrzałe czerwone pomidory   -  dekoracja Sposób wykonania : Ziemniaki obrać, umyć,...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.