kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:42/332)

Kotlety owsiane faszerowane mięsem 113

Pyszne kotleciki owsiane z mięsnym farszem- to świetna alternatywa tradycyjnych mielonych. Polecam także : Kotlety mielone z otrębami owsianymi- LIGHT bez tłuszczu Składniki: 35 dag płatków owsianych 250 ml wody curry do smaku 30 dag wołowiny 2 łyżki smalcu 2 cebule sól do smaku pieprz do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Płatki owsiane zmielić, zaparzyć gorącą

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety mielone 177

Kotlety mielone to klasyczne danie. Jest tyle przepisów na te kotlety, co osób które je przygotowują. Ja podaję przepis, który mi najbardziej odpowiada. Składniki: 500 g mięsa wołowego i wieprzowego 1 czerstwa bułka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko liście kolendry sól pieprz olej do smażenia bułka tarta Wykonanie: Bułkę zalać zimną wodą i moczyć aż zmięknie(...)drobno pokroić i usmażyć ze zmiażdżonym czosnkiem na odrobinie oleju. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, następnie zmielić odciśniętą bułkę. Do mięsa z bułką dodać usmażoną cebulę, jajko, doprawić liśćmi kolendry, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsa formować niewielkie kotlety, obtoczyć je bułką tartą i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju aż zbrązowieją

Mama Gotuje
Pieczone kotlety mielone z cukinią i marchewką - drobiowe / z fileta / detetyczne / fit / zdrowe 114

Najlepsza fit wersja kotletów mielonych! Dodatek warzyw sprawia, że są wilgotne i delikatne. Pieczemy je a nie smażymy, przez co są bardzo zdrowe. Cukinia jest dostępna przez cały rok, ale to właśnie teraz mamy na nią sezon - korzystajmy:). 400g mielonego mięsa z fileta z kurczaka 1 średnia cukinia (ok. 400g) 2 marchewki 1 cebula 2 jajka 2 czubate(...)temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia.  pieczone mielone z cukinią i marchewką, drobiowe, z fileta, detetyczne, fit , zdrowe, mielone z fileta, obiad, danie obiadowe, fit obiad, zdrowy obiad, dietetyczny obiad, obiad 500 kcal, przepis, cukinia, marchewka, jajka, kotlety, kotlet

Szefowa kuchni
Kotlety mielone w sosie koperkowym 3712

też zdarza się usmażyć za dużo kotletów mielonych? Na drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku(...)łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka 1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.  3. Przygotowujemy sos: bulion zagotowujemy z solą, pieprzem i papryką

Szefowa kuchni
Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 157

Tradycyjne kotlety mielone w troszkę bogatszej wersji – z ryżem, marchewką i groszkiem. Dodatkowo daniu smaku nadają ziemniaczki z cebulką. 400 g mięsa mielonego wieprzowego Sól Pieprz 1 cebula 50 g ryżu 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g marchewki z groszkiem (mrożonych lub świeżych) Dodatkowo: 500 g ziemniaków 1 łyżeczka soli 2 cebule Ryż(...)gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.  Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z ryżem, cebulką, mieszanką marchewki z groszkiem, jajkami, 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym oleju na rumiano. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, doprawiamy solą. Gotujemy

VioletoweKucharzenie
Pieczone mielone 157

pory kotlety mielone smażyłem. Tym razem zdecydowałem się je upiec. Wyszły o wiele delikatniejsze i bardziej soczyste niż te smażone. Nie były też tak tłuste. Zdecydowanie będę częściej przyrządzał je w ten sposób. Składniki (na ok.7 kotletów):   0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej 1/4 szklanki mielonej bułki 1 jajo 1 spora cebula 1 łyżka granulowanego(...)mielonej bułki, jajo, przestudzoną cebulę z czosnkiem oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z doprawionego mięsa uformować kule, obtoczyć w mielonej bułce i przełożyć do naczynia do zapiekania. W każdym kotlecie zrobić palcem niewielkie wgłębienie i włożyć w nie nieco klarowanego masła. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza

W SMAK
Pieczeń rzymska, czyli niezły klops z kukurydzą i fetą 174

wersją - tak popularnych na naszych stołach - kotletów mielonych. Nie deprecjonuję kotletów , bo również mi smakują, ale uważam, że pieczeń rzymska daje więcej możliwości na szaleństwo kulinarne i sposobność wyeksponowania wszelakich dodatków, a jak wiemy aspekt wizualny ma również duże znaczenie w sztuce kulinarnej :) SKŁADNIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1-2 jajka  1 czerstwa bułka, namoczona(...)sera feta 1 puszka kukurydzy sól cynamon zioła prowansalskie papryka w proszku pieprz czarny pieprz ziołowy czosnek pietruszka tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy WYKONANIE Mięso mielone łączymy z bułką lub bułką tartą, dodajemy jajko, kukurydzę i pokruszoną fetę. Następnie 1 łyżeczkę cynamonu, paprykę, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek i sól. Całość mieszamy i przekładamy

Zofiana
Zapiekane mielone z papryką 91

Zapiekane mielone z papryką Kiedy się Wam znudziły tradycyjne kotlety mielone, proponuję przygotować aromatyczne kotlety wieprzowe z dodatkiem papryki. Możemy przygotować na różne uroczystości lub rodzinny obiad. czytaj

Kulinarna Chwila
Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem 261

Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem... Soczyste, ryżowe i złociste. Wypełnione mięsem mielonym. O delikatnym, koperkowym aromacie. Pychota! Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 3 szklanki surowego ryżu; 4 jaja (2 do masy ryżowej i 2 do mięsa); 2 małe cebule (1 do masy ryżowej i 1 do mięsa); 1 łyżka masła; 1/4 szklanki(...)dobrze wyrobić (ręką). Z masy ryżowej formować kotlety, wkładając do środka każdego po odrobinie masy mięsnej. Tak przygotowane kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody (do 1 cm wysokości) i parować pod przykryciem przez 10 minut. Kotlety można również parować przez 10 minut w przeznaczonym

Gospodyni Miejska
Świąteczny obiad na Boże Narodzenie 84

mięsa mielonego Kotlety z jagnięciny . Pikantny stek wieprzowy Mięsne gniazdka z pieczarkami Mielone pieczone z boczkiem Pieczeń z dzika z grzybami Sznycel po włosku Najlepsza kaczka na obiad Pierś kaczki z tymiankiem Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg z kalafiora. Kotlety z kurczaka w panierce Kurczak w sosie grzybowym kurczak w sosie cebulowym Kurczak Caprese

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe burgery 342

przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka) – majonez i ketchup    Przygotowanie : Mięso na kotlety doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Formujemy kotlety o średnicy ok. 7 cm. (średnica nie powinna być większa niż średnica bułek). Patelnię grillową smarujemy olejem rzepakowym. Smażymy kotlety ok. 3 minut z każdej strony. Następnie podsmażone mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez(...)hamburgerów kroimy na pół i układamy na patelni grillowej i zdejmujemy z patelni lekko zarumienione. Na dolne części bułek kładziemy sałatę rzymską, krążki cebuli, plaster pomidora, plasterek sera, kotlet mielony, sos i plaster boczku. Artykuł Domowe burgery pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
KOTLETY KALAFIOROWE W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 266

Dziś mam dla Was bezmięsne kotlety a'la mielone z kalafiora. Są przepyszne! Powiem Wam szczerze, że za samym kalafiorem to ja nie przepadam, owszem zjem go, ale bez jakieś szczególnej ochoty. Za to te kotleciki mimo, że z kalafiora smakują całkiem inaczej. Dzięki panierce z płatków kukurydzianych są złociste i chrupiące na zewnątrz, a w środku delikatne(...)rozgotować. Cebule obieramy i drobno siekamy. Płatki kukurydziane mielimy w rozdrabniaczu. Ugotowanego kalafiora odcedzamy, wrzucamy do miski i ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, posiekane zioła, jajko, mąkę i kaszę mannę oraz przyprawy: pieprz, sól i sos sojowy. Dokładnie wszystko mieszamy dłonią, jak na kotlety mielone i formujemy kotleciki. Gotowe kotleciki obtaczamy w zmielonych płatkach

Kuchnia MagdaLeny
Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną -Hreczanyki, o terra con grano saraceno 166

Kotlety : ½ kg mięsa mielonego, ½ kg kaszy gryczanej , 3 jajka, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli ,1 łyżeczka pieprzu , oliwa do smażenia ....... Sos grzybowy : 100g grzybów suszonych 1 łyżeczka soli 1 łyżka masła ½ łyżki mąki 2 łyżki śmietany(...)Hreczanyki to tradycyjne danie kuchni kresowej, przygotowuje się je prawie tak jak kotlety mielone, tyle że nie ma w nich ani grama bułki. Kasza gryczana sprawia, że są bardzo sycące, a jednocześnie zdrowe. Sos, który do nich przygotowałam nie był tradycyjnym składnikiem dania, najczęściej podawano sos czosnkowy z koperkiem. Kaszę przebrać  Kaszę liczymy na szklanki – powinno wyjść

w mojej kuchni
Gołąbki dla leniwych 193

Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego 1/4 główki kapusty 200 g bułki tartej 2 jajka 1 kostka rosołowa 1 cebula mały słoiczek koncentratu sól,pieprz majeranek mąka - do obtoczenia olej - opcjonalnie Przygotowanie : Kapustę drobno poszatkować w kostkę.Cebule pokroi,c w kostkę: cebulę jajko- połączyć z mięsem mielonym.Wymieszać. Formować jak na kotlety mielone. tak uformowane kotlety

Garnkowe fanaberie