smakuje ale postanowiłam spróbować zrobić w takiej zalewie małe kawałki kotleta z kurczaka. Są równie smaczne, najlepiej smakują na drugi dzień, kiedy przejdą smakami a panierka wchłonie zalewę. Świetnie sprawdzą się na przyjęciu jako zakąska do wódki. Składniki: duży podwójny filet z kurczaka 2 cebule jajko mąka bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia na zalewę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnialubimy czasem zjeść takie oszukane kotlety bez mięsa:) Tym razem wykorzystałam ryż, który pozostał mi z poprzedniego dnia oraz świeżą marchewkę. Kotleciki są sycące, idealne na piątkowy obiad lub na kolację. Składniki: 100g ryżu, 2 cebule, 2 duże marchewki, 4 jajka, pęczek szczypioru, łyżka masła, 2 łyżki bułki tartej, sól
Z miłości do słodkościPrzygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G KitchenOlej do smażenia Bułka tarta do obtoczenia Mięso mielone dokładnie łączymy z jajkami i bułką tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dokładamy ją do mięsa i ponownie mieszamy. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Z gotowej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni
VioletoweKucharzenieprowansalskie, bazylia, majeranek natka pietruszki Przygotowanie: Sznycle lekko rozbijam. Obtaczam je w jajku rozbełtanym z mlekiem i w mące z dodatkiem soli, pieprzy, papryki, bazylii, majeranku, oregano i ziół prowansalskich. Ponawiam te ruchy. Mięso wykładam na rozgrzany tłuszcz i duszę na małym ogniu z obu stron,aż kotlety będą rumiane. Ziemniaki obieram, myje i gotuje w osolonej wodzie. Tłuczemy kiedy
ChilliJemyzielonego ogórka 1 mała cebula 4 plastry żółtego sera mąką, jajko i bułka tarta do panierki sól, pieprz czosnek sos czosnkowy Mięso podzielić na cztery plastry, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Opanierować i usmażyć. Bułki przekroić i podpiec w piekarniku. do środka każdej bułki wkładać sałatę, kotleta, żółty ser i warzywa, polać sosem czosnkowym lub ketchupem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamamy farszu za dużo możemy zrobi ć z niego takie nietypowe kotlety, takie jak na zdjęciu. Składniki: 4 czerwone papryki 0,5 kg. mięsa mielonego, najlepiej wołowego 1 szt. cebula biała 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 100 gr. białego ryżu (1 torebka) 1 jajko zioła prowansalskie lub majeranek sól pieprz liś ć laurowy 2 sztuki kostka
Smaczne PotrawyPyszny schaboszczak.. 50 dag schabu 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu 1,5 łyżki maggi przyprawa arabska Rafex 2-3
Moje domowe kucharzenieKotlety ryżowe z boczkiem i serem...Złociste, delikatnie chrupiące na zewnątrz.O miękkim, aromatycznym wnętrzu.Wzbogacone o boczek i żółty ser.Z dużą ilością zieleniny.Pychota! Składniki:1 szklanka ugotowanego ryżu;8 plasterków wędzonego boczku;1 szklanka startego, żółtego sera (u mnie gouda);Pęczek szczypiorku;1/2 pęczka natki pietruszki;5 listków bazylii;3 jaja;2 łyżki bułki tartej;Sól;Pieprz;Olej(...)ryżowej. Wymieszać.Jajka roztrzepać widelcem. Dodać do masy ryżowej. Wymieszać.Dodać bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać (łyżką lub ręką).Z masy ryżowej formować okrągłe i płaskie kotlety.Kotlety smażyć na złoty kolor, z obu stron, na rozgrzanym na patelni oleju.Podawać ciepłe.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 8 sporych kotletów.Kotlety można
Gospodyni MiejskaPrzepis na polędwiczkę z kurczaka w papryce to alternatywa dla tradycyjnych kotletów drobiowych. Danie bez panierki, bez zbędnego balastu kalorycznego za to smaczne i proste w przygotowaniu. Czas przygotowania ok 30 min. Składniki: 1 kg polędwiczek z kurczaka (można użyć piersi z kurczaka pokrojonych na skos) Marynata 4 jajka 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki vegety 1 płaska łyżka
Kulinarna Patilogiaszpinak to dobrze znane, klasyczne połączenie, którym postanowiłam urozmaicić "zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sos tabasco 1. Ser feta
Szefowa kuchnisycące. Jeżeli korzystamy z gotowych bułek, najwięcej czasu zajmuje przygotowanie kotletów, reszta to już układanie góry z dodatków :) Składniki (na ok. 5 szt. burgerów) 5 bułek 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko olej do smażenia Dodatkowo sałata pomidor ser żółty
pink envelopePyszne kotleciki z niespodzianką które są bardzo aromatyczne i soczyste. Składniki: 7-8 pomidorów koktajlowych 500 gram mięsa mielonego od szynki 1 jajko ząbek czosnku 1
Bajeczna Kuchniadrobno kapustę pekińską, przesoliłam, lekko wygniotłam , do dałam mięso mielone, jajka, kaszę mannę i przyprawy : sól, pieprz, paprykę słodką, wegetę, wymieszałam. Z gotowej masy formowałam pulpeciki, które obsmażyłam na patelni, ułożyłam w garnku. Sok pomidorowy zagotowałam z kostką rosołową, doprawiłam do smaku solą , pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zalałam kotlety. Gotowałam na wolnym ogniu przez 35 minut ( licząc od zagotowania
Darcia w kuchniodstawić do ostygnięcia. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, posypać dwoma łyżkami bułki tartej, dodać mleko, sól, pieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku mięsa w dłoń i rozpłaszczyć je, na środek nakładać farsz, zawinąć i skleić boki. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, pod przykryciem
W kuchni u Monikikalafiora możemy przyrządzać i podawać na różne sposoby. Dzisiaj proponuję kotlety z kalafiora . Pamiętajmy, że kalafior jest cennym źródłem witamin i mikroelementów: sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza. Składniki: 0,5 kalafiora 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki kurkumy pieprz szczypiorek 4 łyżki mąki 1 jajko Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy do garnka z wodą
Salonik smakówkotletach ziemniaczanych oraz krokietach , przyszedł czas na faszerowane kulki ziemniaczane. Farsz tym razem całkowicie z grzybów leśnych, które zresztą uwielbiam. Pyszne i proste danie. Ziemniaki do jego przygotowania polecam ugotować dzień czesniej. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki solidna szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej
Gosia gotuje