Kotlety bardzo lubie a te eobi sięnaprawde szybko a dodatkowo w nich można przemycić wiele warzyw o których zjadający nie ma pojęcia ;-) mowa tu np. o mojej córce ;-) Składniki; 1 mała cukinia 1 mały seler 1 marchewka pół małego pora 2 jajka 2 grube parówki sól,pieprz 3 łyzki mąki pszennej 1 łyzka majonezu olej do smazenia
Radość kipiąca uśmiechem.Boczniaki można jeść w formie kotletów do warzyw z ryżem, czy też do ziemniaków. Wybornie smakują także z bagietką. Czasami smażę je w paski i używam do makaronów oraz kasz. Tak czy inaczej boczniaki są mega PYSZNE. Polecam je każdemu kto jeszcze nie próbował!!! Składniki: boczniaki jajko bułka tarta mąka pieprz i sól (opcjonalnie
Lubczyk i WaniliaMięso przełożyć do miski i dodać posiekane warzywa Dodać jajko i sól z pieprzem Świeże zioła drobno posiekać i dodać do mięsa Dodać mąkę, kaszę jaglaną i wymieszać Dłonie posmarować oliwą z oliwek i formować kotleciki. Uwaga! Masa będzie mokra, ale po posmarowaniu rąk oliwą bardzo ładnie będą się formowały kotlety . Delikatnie przekładać je na garnek do gotowania na parze
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commąż pyta mnie „co dziś na obiad?” to najczęściej usłyszy „kotlety” ;) Jestem już uzależniona od wszelkiego rodzaju wegetariańskich kotletów z przeróżnych kasz. Przyrządza się je szybko, zawsze je piekę więc tym bardziej są zdrowe no i do tego smaczne. Burgery z botwinką robiłam już kilka razy ale te na które znalazłam przepis na blogu Gotuję(...)KLIK 3/4 szklanki kaszy jaglanej 3 spore pęczki botwiny (liście i łodygi, bez buraczków) pęczek koperku cebula 3 ząbki czosnku łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru jajko żółtko 2 płaskie łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju 1 szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku 0/5 szklanki wody Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy
Mienta blogBardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1
Tradycyjna KuchniaNiedawno kupiłam kalafior, którego nie jadłam od bardzo dawna. Pół porcji wykorzystała moja mama, a drugą postanowiłam wykorzystać na kotleciki. :) Składniki: 500g kalafiora 1 jajko 3
Truskawkowa Fiestaobtoczenia olej Ziemniaki utłuc na puree, dodać jajko, mąkę, sól, pieprz i zioła. Wszystko razem wymieszać łyżką do połączenia składników. Formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można je jeść z czym tylko się chce. U mnie na talerzu wylądowały razem z kotletami mielonymi i ketchupem. Smacznego
Motylkowa KuchniaProste i znane kotlety mielone w nieco innej formie z patelni grillowej. Do masy dodałam soczewicę z puszki, która sprawiła ze kotleciki po ugrillowaniu na zewnątrz były lekko chrupiące. składniki: kotleciki 500 g mięsa mielonego z łopatki 4 łyżki soczewicy, u mnie z puszki 1 jajko sól,pieprz dodatki kasza jęczmienna z pieczarkami ogórki konserwowe Do mięsa mielonego dodać jajko
Monia miesza i gotujewymieszać. Doprawić do smaku jalapeno oraz solą. Dodać jajka, wymieszać, a następnie dodać 2 łyżki bułki tartej. Masę mięsną dokładnie wymieszać. Formować kule, obtaczać w bułce tartej i spłaszczać. Smażyć na rozgrzanej, ale nie bardzo gorącej patelni na rumiany kolor z obu stron. Gdy będziemy smażyć na za silnym ogniu kotlety z wierzchu się spalą a w środku będą surowe
królestwo garówBardzo smaczne kotleciki mielone - nasze ulubione. Dzięki dodatkowi marchewki są wilgotne, a do tego zyskały całkiem nowy smak i niezwykłą delikatność. Naprawdę polecam! SKŁADNIKI: (mi wyszło
Kto ugości moich gości?mieszamy ze sobą mięso, dynię, cebulę, suszone pomidory, jajko, kaszę manną i przyprawy. Najlepiej wymieszać wszystko rękami, aby mięso dobrze się połączyło ze wszystkimi składnikami. W dłonie nabieramy porcję mięsa, robimy małe wgłębienie i wkładamy kawałek gorgonzoli. Formujemy mielone i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni roztapiamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na średnim ogniu
My simple kitchenkarkówki marynowane w mleku i cebuli Tradycyjne kotlety, ale inaczej. Marynowane w mleku i cebuli są kruche, delikatne o wyraźnym posmaku cebuli. Mleko powoduje, że mięso niesamowicie kruszeje, a cebula nadaje mu innego wyrazu. Składniki: 0,5 kg karkówki 2 duże cebule około 2 szklanek mleka 3,2% sól pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania
na moim stole...jajka; - bułka tarta; - sól, pieprz, ulubione zioła - olej do smażenia Wykonanie: Kanie dokładnie myjemy, ale nie za długo, żeby nie nasiąkły wodą. Jajko rozbełtujemy z przyprawami, moczymy kanie w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Proste i pyszne! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kotlety-z-kani/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('7fa50d5a5fd2cc85c61bdff833fd66dd').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Kotlety z kani appeared first
dom-agi.plSoczyste, mięsne kąski zatopione w kremowym, aksamitnym, koperkowym sosie, pycha! Nic skomplikowanego, za to efekt niesamowity. Polecam! Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym KOTLECIKI
Rozpustne gotowanieRobiłam już kotlety z kalafiora i bardzo nam smakowały więc postanowiłam zrobić też z brokuła. Takie kotleciki są bardzo smaczne i razem z dodatkami stanowią pyszny obiadek. Swoje kotleciki podałam z sosem koperkowym i surówką z kapusty i marchewki z koperkiem . składniki: 2 średnie brokuły 2 jajka sól,pieprz bułka tarta olej do smażenia Brokuły podzielić na różyczki
Monia miesza i gotujekotletów schabowych. Będzie też doskonała na mniej lub bardziej oficjalną imprezę, albo, żeby coś przegryźć w trakcie dnia.Jeśli lubicie sałatki ziemniaczane to może przypadnie Wam również do gustu taka mocno czosnkowa ? Sałatka ziemniaczana Składniki:700 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach250 g kiszonych ogórków4 jajka ugotowane na twardo4
Kulinarne przygody Gatity