kotlety drobiowe - 943 przepisów (strona:21/63)

KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 163

Niezwykłe kotlety mielone... z mięsa drobiowego, z dodatkiem cukinii i nadziewane serem pleśniowym. To pomysł jak odczarować zwykłe kotlety mielone, które są dość ciężkim daniem i nie każdy za nimi przepada. Te kotlety są lżejsze od tradycyjnych, gdyż wykonane są z mięsa z indyka, które jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs. Dodatkowo są bardzo delikatne i soczyste

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 176

Niezwykłe kotlety mielone... z mięsa drobiowego, z dodatkiem cukinii i nadziewane serem pleśniowym. To pomysł jak odczarować zwykłe kotlety mielone, które są dość ciężkim daniem i nie każdy za nimi przepada. Te kotlety są lżejsze od tradycyjnych, gdyż wykonane są z mięsa z indyka, które jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs. Dodatkowo są bardzo delikatne i soczyste

Kuchnia MagdaLeny
Kebabowe sznycle drobiowe 88

Kebabowe sznycle drobiowe Ciekawy pomysł na soczyste i bardzo aromatyczne mięsko z kurczaka. Dzięki marynacie z jogurtu mięso nabiera kruchości i kotleciki wychodzą mega smaczne i chrupiące. Pyszny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 1/3 szklanki mąki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Dodatkowo: 1 szklanka mąki do obtoczenia(...)ciasto *** *** Do ciasta wkładamy rozbite sznycle, mieszamy i całość odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (może być kilka godzin lub nawet cała noc) *** *** Na 20 minut przed smażeniem kotlety wyjmujemy z lodówki. Następnie mięso panierujemy w mące z dwóch stron *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni kotleciki układamy na ręczniczku papierowym

Blog z Apetytem
Cheeser – serowy kotlet z piersi kurczaka 462

Cheeser -serowy kotlet z piersi kurczaka Pyszny serowy kotlet , to nowy pomysł na przełamanie nudy w kuchni . Przecież wszystko już było " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Łopatka duszona w pieczarkach z nutką orientu 159

mnie idealne...uwielbiam kmin rzymski i curry Składniki 4 kotlety z łopatki (po 2 cm) 250 g pieczarek cebula 400 ml bulionu drobiowego liść laurowy mąka kmin rzymski mielony (u mnie łyżeczka) curry do smaku łyżka masła sól ,pieprz natka pietruszki Przygotowanie   Kotlety z łopatki oprószamy solą ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki(...)czasie obieramy pieczarki ,kroimy na kawałki i razem z posiekaną cebulą i łyżką masła dusimy na wolnym ogniu oprószając solą. Gdy się podduszą ,zalewamy bulionem drobiowym ,dodajemy liść laurowy ,gotujemy dalej. Kotlety wyjmujemy z lodówki ,obtaczamy w mące i obsmażamy na przez krótką chwilę na rozgrzanym oleju. Przekładamy do sosu i dusimy na wolnym ogniu 20 min. dodając kumin

R'n'G Kitchen
KOTLECIKI DROBIOWE Z CUKINIĄ 244

Kochani! Właśnie wróciłam z długich wakacji z głową pełną pomysłów na nowe przepisy! Miałam okazję kosztować pysznych, sycylijskich specjałów. Chętnie podzielę się z Wami przepisami na

kuchniabellissima.wordpress.com
Panierowany kotlet drobiowy - dużo lepsza wersja 79

Każdy Polak lubi na obiad dostać dobry kawał mięsa, dziś u mnie każdemu znane kotlety bite, tym razem drobiowe, proste danie w trochę innej formie. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 cebula mleko sól pieprz żurawina leśna firmy Moryń PANIERKA: olej jajko+mleko bułka tarta+mąka pszenna WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka kroimy na plastry, ubijamy. Cebulę kroimy w talarki

Dziś Ja gotuje
Kotlety pożarskie 159

Bartoldzikiem postanowiliśmy przygotować kotlety pożarskie, które swoją historią sięgają początku XIX wieku i jak głosi legenda, miały zostać zaserwowane carowi Mikołajowi I przez karczmarza Pożarskiego. Kotlety te są przygotowane z siekanego lub mielonego mięsa drobiowego, czasami z dodatkiem cielęciny i obtoczone w panierce (podobnie jak np. kotlety schabowe). Ich przygotowanie jest troszkę skomplikowane, ale dzięki kilku ciekawym zabiegom(...)dodanie do mięsa piany z ubitych białek sprawia, że kotlety są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Polecam! Składniki : 400g mielonego mięsa drobiowego 2 jajka 1 łyżeczka masła 1-2 łyżki mąki 1 ząbek czosnku bułka tarta duża szczypta suszonej natki pietruszki (można użyć świeżej) szczypta ostrej papryki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Mięso przełożyć do miski, dodać do niego

Codzienne Gotowanie
Kotlety pożarskie 110

Zazwyczaj używam mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego. Tym razem trafiło mi się mięso z kurczaka, a z niego najlepsze są kotlety pożarskie. To tradycyjne kotlety, jednak

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety drobiowe siekane smażone na oleju rzepakowym 229

Szukacie pomysłu na obiad, który pokochają dzieciaki i dorośli nie odmówią dokładki? A co powiecie na kotlety z siekanego fileta drobiowego? Te kotleciki posmakują zarówno małym, jak i dużym smakoszom. Soczyste, delikatne mięso wręcz rozpływa się w ustach. To potrawa, która w zależności od przypraw zmienia swój charakter: wielbiciele czosnku mogą dodać kilka ząbków więcej, miłośnicy ostrych smaków niech dosypią

Obiad gotowy
Kotlet panierowany w płatkach owsianych 134

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z boczku, schabowych, drobiowych, a poniżej przedstawiam wersję z karkówką. Przyznam, że jest rewelacyjna i fajnie chrupiąca. karkówka (może być inne mięso wieprzowe lub drób) czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: jajko mąka bułka tarta + płatki owsiane

Di gotuje
Kotlety pożarskie. 170

Pyszne, delikatne kotlety z mielonego mięsa drobiowego. U nas w domu wszyscy bardzo je lubimy. Jeśli jeszcze ich nie jedliście to koniecznie spróbujcie. Można je podać z sosem pieczarkowym lub chrzanowym, ale bez sosu również smakują wybornie :) My jedliśmy dziś bez sosu, podane z ziemniaczkami i surówką. Z podanych składników wyszło mi 5 kotletów. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka

Agusiowe smakołyki
Roladka wieprzowa z parówką i serem owczym 122

Proste i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Parówka drobiowa 2 szt. Ser owczy 5 dag Natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kotlety opłukać, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Na rozbite kotlety ułożyć parówkę, ser, i posypać posiekaną natką pietruszki. Następnie zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Upiec w piekarniku

Tradycyjna Kuchnia
Piccata z piersi kurczaka – obiad w 30 minut 238

plasterków, z przyprawami, kaparami i cytryną” . Jakby na zdjęcia nie patrzeć – wszystko się zgadza, prawda? ;) Cytryna, masło i kapary to podstawa tego dania we Włoszech. Mięso? Cieniutkie kotlety cielęce, wieprzowe (schab) lub drobiowe (kurczak, indyk) albo… mięso ryb (pamiętacie o poisson meuniere ?). To najprostszy i najszybszy sposób na kotlety. A masło z przyprawami, cytryną i kaparami tylko podkreślają ich smak(...)łyżki oleju/oliwy do smażenia 2 łyżki masła 2 średnie ząbki czosnku 150ml śmietanki 30% tłuszczu albo mleka (w wersji FIT), lub oba wymieszane pół na pół 300ml rosołu drobiowego 35-40g startego parmezanu 2 łyżki stołowe drobnych kaparów z zalewy 4-5 cieniutkich plasterków cytryny, ze skórką 1 pełna łyżeczka skrobi + 1 łyżka zimnej wody 2 łyżki posiekanej natki

Karo in the Kitchen
Meksykańskie kotleciki 182

Jeżeli lubicie jedzenie na ostro to musicie posmakować innej odsłony kotletów mielonych.  pół kg drobiowego mięsa mielonego  1 cebula czerstwa bułka jajko pół łyżeczki papryki słodkiej 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kuminu pieprz, sól mąka olej Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, wycisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić masę. Uformować kulki(...)obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni.  Kotleciki przełożyć do garnka dodać sos meksykański.   Razem gotować 10 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Kotlety podane zostały z  sosem meksykańskim

Humanistka w kuchni
Rolady idealne - technika rozbijania filetów drobiowych na rolady i kotlety 157

wykałaczkami i obsmaż na patelni. Jeśli po obsmażeniu będzie on nadal w całości i nie popęka, grubość jest dobra. Mięso na kotlety powinno być nieco grubsze, niż na rolady. Ilość.  Możesz rozbić na raz większą ilość filetów drobiowych i zamrozić - do tego celu będą Ci potrzebne woreczki. Rozbite filety drobiowe poprzekładaj woreczkami(...)zamroź w woreczkach lub pojemnikach przeznaczonych do zamrażania produktów. Tak przygotowane filety, zawsze będą w gotowości w zamrażarce - do wykorzystania na kotlety lub rolady. Na drewnianej desce rozłóż woreczek foliowy. Ułóż na nim pionowo filet drobiowy stroną, gdzie była skóra, do góry. Przełóż filet drobiowy na plecki, aby brzuszek (dół filetu) był u góry :-).  Teraz obróć filet z pozycji

Szybko Szybkowar