kotlety drobiowe - 943 przepisów (strona:27/63)

Kotlety pożarskie 112

Potrawa pochodząca z Rosji, w Polsce podawana w barach mlecznych w PRL-u. Nazwa pochodzi od karczmarza o nazwisku Pożarski, który takie kotlety podawał w swojej karczmie. Na początku miały formę zmielonego drobiowego mięsa, uformowanego na kształt udka na kostce z kruczaka. Dziś proponuję nieco bardziej elegancką wersję. Kotleciki są delikatne i pulchne. Smak wzbogaciłam prawdziwym masłem, a puszystość uzyskałam

Krylowa Kuchnia
Siekane kotleciki z kurczaka, pieczarek i pora 158

Siekane kotleciki z kurczaka, pieczarek i pora Aromatyczne i soczyste kotleciki drobiowe z dodatkiem pieczarek i pora to świetna alternatywa dla tradycyjnych, panierowanych kotletów z kurczaka. Są naprawdę pyszne, smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam!     Składniki na 4-5 kotlecików: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z gęsi w sosie pieczarkowym 98

rosołu drobiowego 1 łyżka masła 500 g pieczarek 500 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości, mielimy razem ze skórą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany ząbek czosnku i cebulę (1 sztuka), wbijamy jajko, wsypujemy 2 łyżki bułki tartej, wyrabiamy masę lekko podlewając rosołem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety, smażymy

R'n'G Kitchen
Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą 234

czysty kawałek mięsa, który doskonale nadaje się na przygotowanie różnych dań. Z tak wyluzowanego mięsa kurczaka często przygotowuję kotlety panierowane, takie same jak kotlety schabowe. Tym razem posiekałam mięso kurczaka, gdyż postanowiłam zrobić z nich kotleciki drobiowe z cytrynową nutą. Ale jak chcecie to przygotujcie pałki kurczaka zgodnie z instrukcją na opakowaniu, piecze sie je bez problemu, do tego czysto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś drobiowa ” Italiana” 210

bazylii , oregano i innych ziół do przystrojenia sól do smaku olej – odrobina Piersi z kurczaka przekrawamy , a w zasadzie nacinamy od grubszej strony i rozkładamy , żeby utworzyły duży kotlet ( można też bez nacinania , po prostu mocno rozklepać ) , lekko rozklepujemy tłuczkiem , tak żeby pozostały dość grube . Obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu , szybko z obu stron , nie muszą być gotowe , dojdą(...)plastry ,pieczarki i porwane kawałki salami , pomidorek. Zapiekamy w piekarniku , nagrzanym do 180 C , do czasu ,aż mozzarella się stopi . Wyciągamy , posypujemy ziołami i gotowe Smacznego !   Post Pierś drobiowa ” Italiana” pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlety pożarskie 127

Aleksandra i wywodzą się z Rosji, a w Polsce były bardzo znane w czasach PRL. Ja je pamiętam z dzieciństwa i uwielbiam do dziś. Kotlety są miękkie, soczyste oraz delikatne. Ich sekretem jest mięso drobiowe, masło i ubite białko. Doskonale sprawdzą się na obiad dla dziecka, ale dorosłym także posmakują! Polecam. 500g mięsa mielonego drobiowego 1 cebula (opcjonalnie) 1 ząbek(...)dokładnie) z mleka i żółtkiem uprzednio utartym z masłem. Do masy dodać podsmażoną cebulę, posiekany czosnek, ubite na sztywno białko i przyprawy według smaku. Z mięsa uformować płaskie, okrągłe kotlety. Każdego z nich kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano (na średnim ogniu). Przyprawy użyte w przepisie pochodzą

Di gotuje
Kotlety mielone z gęsi 84

Kuchnia kresowa Składniki 250 g mielonego mięsa z gęsi 50 g płatków migdałów 10 g bułki tartej 1 jajko pęczek natki pietruszki słodka papryka gałka muszkatołowa

R'n'G Kitchen
Poradnik ProstePesto. Wino vs. potrawy 78

których są wytwarzane i podobnie jak delikatne wina białe, bywają podawane w formie aperitifu. Czerwone wino możemy serwować do: Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty Lasagne bolognese z pomidorami i beszamelem Artykuł Poradnik ProstePesto. Wino vs. potrawy pochodzi z serwisu

ProstePesto.pl
Urządzamy kuchnię. Kuchnia w stylu retro 75

wyposażenia kuchennego wnętrza, na które chętnie stawiają miłośnicy stylu retro. A gdy już mamy kuchnię retro to czas na gotowanie po staropolsku. Tutaj możemy polecić: Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty Grochówka wojskowa zupa grochowa po polsku Gołąbki z mięsem mielonym w kapuście włoskiej Artykuł

ProstePesto.pl
Kotlety recyklingowe ( z mięsa z rosołu) 106

Bardzo nie lubię kiedy marnuje się jedzenie. Dlatego Wciąż szukam nowych sposobów na wykorzystanie pozostałości po niektórych potrawach.Te kotlety to jeden z moich sposobów na wykorzystanie mięsa drobiowego, które zostaje po gotowaniu rosołu. Są naprawdę smaczne i super szybkie w przygotowaniu.Kilka składników, które są w każdej kuchni i obiad mamy gotowy. Bardzo bałam się o ich smak

Krylowa Kuchnia
Przepisy na dania z grilla TOP10 229

Grillowane szaszłyki drobiowe w curry 5. Grillowane szaszłyki izraelskie z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów 6. Wiosenne szaszłyki z kurczaka 7. Szaszłyki drobiowe z winogronami 8. Wachlarzyki ziemniaczane z boczkiem 9. Kotlety z rusztu do hamburgerów 10. Gruszki pijaczki

Tradycyjna Kuchnia
Chrupiące kąski kurczaka. 165

     Jeśli lubicie drobiowe, soczyste kawałki kurczaka smażone w chrupiącej, aromatycznej panierce, to ten przepis jest dla Was! Ja podałam kąski z sosem czosnkowym

Rozpustne gotowanie
Kurczak z panierką amarantusowo-zaatarową 151

jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki i kalafiora . ---------- Podobne: Kotlet z surówką z selera Roladki z amarantusa Rolady drobiowe z pieczonymi frytkami

Weekendy w domu i ogrodzie