kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:95/126)

Kotlety mielone z serkiem topionym babci Basi 170

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję

Pysznosci Babci Basi
Kalafior i brokuł pod chrupiącą kołderką 206

powiedziała jaka jest różnica w cenie między panko a tartą bułką za 2,50 :) Ale jak zobaczyłam to wiedziałam, że muszę spróbować i koniec.  Były więc zwykłe kotlety w extra panierce, a chwilę później przyszła pora na kalafiora. Roboty tyle co nic, a smak rewelacyjny i jakby to powiedział mój teść "coś takiego innego". Oczywiście można użyć zwykłej bułki(...)łyżeczki soli  1 łyżeczka słodkiej papryki  120 ml oliwy z oliwek  3/4 szklanki panierki Panko lub bułki tartej    ok. 100 g startego żółtego sera  Przygotowanie: Na parze lub w osolonej wodzie gotujemy przez kilka minut różyczki brokuła i kalafiora. Powinny pozostać lekko twarde i sprężyste. Po ugotowaniu odsączamy z wody.  W misce

bistro mama
gryczaki 156

Cześć :D Ostatnio natknęłam się na gryczaki. Kupiłam kilka na spróbowanie mając w pamięci smak piroga biłgorajskiego.  Kiedyś będąc w tamtych okolicach skosztowałam tego przysmaku

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety zapiekane pod beszamelem. 157

     Pyszne, aromatyczne, ale przede wszystkim soczyste pulpety, zapiekane w kremowym, aksamitnym sosie... mmmm... Dodatek ziemniaków do masy mięsnej nadaje im niezwykłej soczystości

Rozpustne gotowanie
Sałatka z czarną soczewicą, cukinią, bobem i groszkiem 216

soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup. Dodatkowo nie wymaga wcześniejszego namaczania. Wspomniana już soczewica brązowa  charakteryzuje się wyrazistym smakiem, często jest składnikiem wegetariańskich pasztetów, pieczywa, kotletów. Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów(...)kształt. Składniki na 2 porcje Czas przygotowania: 25 min 1 szklanka czarnej soczewicy 1 żółta cukinia 500 g świeżego bobu  500 g świeżego zielonego groszku  100 g sera feta ok 2-3 łyżek oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka płatków chili  100 ml oleju lnianego 2 łyżki octu winnego 1-2 łyżek płynnego miodu sól, pieprz 1 łyżeczka

Słodki Kompromis
Przekładaniec ze schabu i indyka 223

Alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Do przygotowania tego danie będziemy potrzebowali: schab bez kości lub polędwica wieprzowa filet z indyka szynka długodojrzewająca zielone oliwki papryka w proszku kurkuma mozzarella sól pieprz oliwa z oliwek Mięso myjemy i czyścimy. Z wieprzowiny i indyka przygotowujemy podobnej wielkości kawałki, najlepiej podłużne, by łatwiej było nam je nadziewać. Tak przygotowane mięso polewamy oliwą, dodajemy paprykę(...)powstaje do momentu, gdy nadziejemy cały kawałek mięsa). Na koniec również nadziewamy oliwkę. Robimy tak z każdym kawałkiem mięsa. Gotowe przekładańce wkładamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy plastrami sera mozzarella i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 minut. Podajemy z czym tylko mamy ochotę: ziemniaki, frytki, ryż. Smacznego

MarcinChef
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 164

sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę cieniutko szatkujemy, przekładamy do miski. Dodajemy mięso mielone, jajko, przyprawy, bułkę tartą, ugotowany ryż i podsmażoną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy ręką. Z masy formujemy mniejsze kotlety. Podsmażamy je (bez tłuszczu) na patelni Woll z obu stron. Zdejmujemy z patelni. Przygotowujemy w niej sos. Należy zagotować bulion, po czym dodać przecier (wymieszać). Przekładamy nasze gołąbki do sosu(...)szczypta cukru 25 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek solidna szczypta soli 3 większe pieczarki kilka kawałków kurczaka (u mnie w przyprawach gebab-gyros) starty żółty ser (polecam jednak mozzarelle, ja dziś nie miałam) sos pomidorowy, passata lub ketchup do posmarowania pizzy Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy drożdże, dodajemy szczyptę cukru. Mieszamy i odstawiamy na chwilę

Słodkie okruszki
Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą 480

Wczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Portobello faszerowane quinoa 219

półkach. Prawdziwy gigant, bo średnica kapelusza jednej pieczarki dochodzi do 12 cm. Ma wyjątkowo mięsisty, wyrazisty smak mięsa, stanowi zatem świetną opcję dla wegetarian. Smażone Portobello to idealny zamiennik kotleta w wegeteriańskich burgerach. Ze względu na swoje rozmiary i kształt idealnie nadają się do faszerowania. Danie uniwersalne, bo składniki farszu można dowolnie modyfikować. U mnie faszerowana kaszą quinoa. Komosa ryżowa(...)Portobello odrzucamy. Składniki: 4 pieczarki Portobello 125 g quinoa -3/4 szklanki (200ml) bulion warzywny -2 szklanki 1 mała cebula 1 ząbek  czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 op. sera feta sól pieprz z młynka 1 łyżka masła ghee Wykonanie: kaszę quinoa wypłukać na sitku pod bieżącą wodą, następnie przelać wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej dla niej goryczki.W garuszku zalać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
.956. truskawkowy maja początek 134

~kasza owsiana na mleku sojowym gotowana z truskawkami podana z resztą truskawek i waniliową ricottą~ 1-szego maja jem truskawki i mam nadzieję, że to będzie

breakfast of dreams
Krokiety z serem i pieczarkami 250

Krokiety nadają się zarówno na obiad jak i uroczyste przyjęcie czy kolację. Doskonałym do nich dodatkiem będzie filiżanka czerwonego barszczu. naleśniki: 200 g mąki pszennej 2

Kolorowa kuchnia Elki
PLACUSZKI DROBIOWE 497

Dostałam przepis od koleżanki, która dostała od swojej mamy na placuszki drobiowe.Niby nic specjalnego, dopóki nie dowiedziałam się, że są z majonezem :-))) Wiecie, że majonez to

pieprzny smaczek
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów (lubelskie) 182

duże, że przy wielu stoiskach zabrakło produktów i potraw - pozostawiono wyłącznie ostatnie kęski dla jury. Oprócz degustacji małych porcji można było zakupić większe partie - od ciast, chlebów, zup, serów, rozmaitych wędlin, pasztetów, po naturalne soki owocowe, nalewki, wina. W trakcie tego wydarzenia zorganizowano także pokazy kulinarne , koncerty muzyki ludowej czy kiermasz produktów regionalnych. Nie zapominając, że Nasze Kulinarne Dziedzictwo(...)potraw kusił niesamowicie. Musiałem wybrać i skusiłem się na kilka rzeczy - palce lizać! Na mojej liście degustacyjnej znalazły się między innymi: placki i pączki kapuściane, amoniaczki, rogacze, chleb krzczonowski, kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej.  kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej Jednak moim faworytem były dzisiaj: zupa sałacianka, pierogi z bobem, kotlet z łosia z kaszą gryczaną, ciasto cebulowe

Right Behind The Kitchen
Prosta i szybka tarta wytrawna 174

samym fragmenty wystające poza formę). Widelcem robimy dziurki w spodzie tarty i wstawiamy całość do lodówki na parę minut. Wbijamy jajka do miski, pozostałe składniki tniemy na mniejsze fragmenty. Ser – na plastry lub półplastry. Do jajek dodajemy śmietanę, solimy oraz pieprzymy. Uważamy przy tym, żeby nie przesolić – łosoś jest słony sam w sobie. Zawartość miski mieszamy widelcem do połączenia się(...)jajkiem ze śmietaną i pieczemy. Voilà, takie przepisy lubię! Po drugie: robi wrażenie. To takie proste, a takie efektowne! W polskich domach nadal rzadko można spotkać wynalazki inne niż kotlet z ziemniakami, ryż czy makaron z sosem. Tym bardziej miło jest zaskoczyć gości czymś, czego nie jedzą na co dzień. Po trzecie: jest szybki. To przede wszystkim zasługa gotowego ciasta

Proste-przepisy.pl
Placki ziemniaczane ze śmietaną 181

Placki ziemniaczane to danie, które jest proste w wykonaniu i bardzo często przypomina nam o beztroskich latach gdy mama szykowała placki na obiad . Zapach, smak chyba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania