kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:48/126)

Kotlety ziemniaczano - ryżowe. Fajne danie :) 226

same, więc podaliśmy je z fajnym sosem pomidorowym. Wypróbujcie ten przepis, bo kotleciki smakują wybornie i są fajną alternatywą dla zwykłych mielonych... Zobaczcie co nam z tego wyszło :)   Kotlety ziemniaczano - ryżowe z sosem pomidorowym. (4-5 osób) Składniki : 6 dużych ziemniaków 1/2 serka bałkańskiego 1 woreczek ryżu długoziarnistego 1 jajko 4 pieczarki pieprz czarny, czosnek niedźwiedzi, przyprawa gruzińska Chmeli(...)panierki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, ryż na kleisto. Pieczarki ścieramy na grubej tarce do ugotowanego ryżu, dodajemy starte na grubej tarce ziemniaki, roztarty ser, jajo i przyprawy. Mieszamy wszystko na gładką masę. Formujemy płaskie kotlety, panierujemy w mące wymieszanej z otrębami i smażymy na oleju. Proste i szybkie prawda ? Teraz jeszcze tylko sos i danie gotowe :) Składniki sos : 1 opakowanie

vegetanie
Devolay z serem i purèe ziemniaczanym 176

ziemniaczanym i surówką. Devolay to mój ulubiony kotlet drobiowy lecz wymaga odrobiny cierpliwości przy zawijaniu :)  Pur èe natomiast to jeden z najczęściej podawanych w Polsce dodatków do mięs - delikatne i rozpływające się w ustach...mniam! Składniki na 4 sztuki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka kawałek żółtego sera jajko bułka tarta Pur è e ziemniaczane 6 ziemniaków(...)szczypiorek Piersi z kurczaka umyć i przekroić na pół, następnie rozbić mięso tłuczkiem. Każdą oprószyć solą, pieprzem i papryką, na środku położyć kawałek sera. Roladki zwinąć i uformować w dłoniach - ja dodatkowo "spinam" wykałaczkami. Przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej. Teraz myjemy, obieramy i kroimy ziemniaki na niewielkie kawałki - gotujemy w osolonej wodzie. W trakcie gotowania rozgrzewamy olej

Alutka-Gotuje
Roladki drobiowe z salsą paprykową 181

Panierka: 1 jajko Mąka pszenna Bułka tarta Olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą,  dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony

Wanilia i Kardamon
Kolorowe kotlety 144

Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta lub zielona 1 puszka kukurydzy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g sera mozarella startego na grubych oczkach 1 łyżka majonezu … Czytaj dalej Kolorowe kotlety

gotuj ze mną
Klopsiki z serem w ziołach prowansalskich i sosie pieczarkowym 178

jajko 1 cebula 1 mała sucha kajzerka sól, pieprz bułka tarta lub mąka do obtoczenia klopsów 15 dag sera ulubionego sera żółtego 20-30 dag pieczarek solidna szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie: Mięso mielimy i przygotowujemy tak jak na mielone kotlety (jajko, cebula, bułka namoczona i odsączona).   Przyprawiamy solą i pieprzem. Dobrze wyrabiamy a na koniec dodajemy starty żółty

Kuchnia po mojemu
Ziemniaczane kotlety ze szpinakiem 123

kotlecików: 1300-1400 g obranych ziemniaków 450 g świeżego szpinaku 2-3 duże ząbki czosnku około 180-200 g sera feta 3 średniej wielkości jajka 5-6 łyżek „z górką” mąki pszennej + dodatkowo do obtoczenia kotletów sól, pieprz Obrane, opłukane ziemniaki kroimy na mniejsze części. Zalewamy je osoloną wodą i gotujemy do miękkości. Po odcedzeniu, jeszcze ciepłe, przeciskamy(...)grubsza siekamy. Do wystudzonych ziemniaków przeciskamy przez praskę ser feta. Dodajemy również szpinak. Wbijamy jajka oraz doprawiamy solą i mielonym pieprzem (ewentualnie gałką muszkatołową) do smaku. Na sam koniec dodajemy mąkę. Mieszamy. Wyrobioną masę wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej. Formujemy niewielkie kotlety. Obtaczamy je w mące i smażymy z obu stron

Smaki Na Talerzu
Dorsz pieczony w ziołach na tagliatelle z cukinii i faszerowane pieczarki portobello 230

parmezanu sól i czarny pieprz Cukinię umyć i pokroić – jeśli macie to krajalnicą, ale równie dobrze *tak jak ja) poradzicie sobie z obieraczką do ziemniaków lub łopatką do sera – kroimy na podłużne cienkie wstążki, czyli „tagliatelle”. Paseczki cukinii włożyć do durszlaka i posolić (postawić nad ściereczką lub w zlewie, bo cukinia puści dużo soku). Po kilkunastu minutach przełożyć(...)rozgrzaną teflonową patelnię (bez tłuszczu), przykryć za małą pokrywką i mocno docisnąć do dna, żeby się rozpłaszczyły, a ser je skleił. Po 3-4 minutach pieczarki odwrócić i smażyć po drogiej stronie. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu. 1 pieczarkowy kotlet to ok. 120kcal , węglowodany: 6g, białko 13g, tłuszcz: 5g 0,6WW i 1WBT Makaron z cukinii rozłożyć na talerzach, a następnie

Dietolog
Schabowy po cygańsku 204

obiad u mnie w domu, ale czas było podać coś innego. Schabowy po cygańsku czyli połączenie schabu, ziół prowansalskich, majonezu i sera żółtego. Finałem na talerzu był soczysty schabowy, który wszystkim domownikom smakował. Składniki:    4-5 kotletów schabowych bez kości    1-2 marchewki    2 cebule    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej

Amatorka kuchenna
Kotlety mielone z serową niespodzianką 166

Bardzo lubię urozmaicać swoje kotlety mielone i dodaje do nich różne dodatki. Tym razem w środku kotletów ukryłam małą kuleczkę mozzarelli. Zamiast niej można dodać inny ulubiony ser, który pod wpływem temperatury rozpuścić się podczas smażenia. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 3 łyżki ekspandowanych nasion amarantusa ok 9-10 kuleczek małej mozzarelli 1 jajko sól,pieprz mieszanka(...)pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Następnie nabierać po trochu mięsnej masy i uformować płaski placek. Na środku ułożyć jedną kuleczkę mozzarelli i dokładnie ją oblepić mięsna masą formułując kotleta. Gotowe kotlety panierować w ziarnach i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Od razu podawać. U mnie wyszło 9 kotlecików, podałam je z ziemniaczkami oraz

Monia miesza i gotuje
BURGERY Z KURCZAKA Z SEREM 139

Delikatne w smaku burgery z piersi z kurczaka z serem żółtym, w panierce z dodatkiem sezamu. Świetnie nadają na obiad dla dzieci. Aby były mniej tłuste

Kuchnia MagdaLeny
Rolady po grecku 180

zrobić w sposób tradycyjny bez użycia piekarnika, możemy do ich wykonania użyć również piersi z kurczaka . Rolady po grecku       Składniki: 2 grubsze plastry schabu 4 plastry sera feta 5 plastrów bakłażana 1/3 cebuli 10   czarnych oliwek 1/3 papryki żółtej lub czerwonej 6 plastrów szynki szwardzwaldzkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)Oliwki przekrajmy na połowę. Podsmażamy na patelni, do momentu aż papryka i bakłażan zmiękną, a cebula się zaszkli. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na kotlety schabowe nakładamy   podsmażonego z papryką i cebulą bakłażana, dwa plasterki sera feta oraz kilka oliwek.   Zwijamy dość ciasno, owijamy dokładnie szynką i spinamy   wykałaczkami aby nadzienie nie wypłynęło w czasie pieczenia

Mania Gotowania
Sałatka z kaszą gryczaną, buraczkami, orzechami i serem 190

obiadu a potem wykorzystuję część do zrobienia sałatek. Oczywiście wykorzystać można ugotowaną kaszę na różne sposoby… Na blogu możecie znaleźć przepisy na Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami , Pierogi z kaszą gryczaną i serem , Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną , Dynia faszerowana czy Sałatka z kaszą gryczaną i dynią pieczoną . Dzisiaj moja propozycja dla Was to rewelacyjna sałatka

UgotujmyTo.pl
Kurczak Parmigiana 196

jeśli mamy patelnię z  nieprzywierającym dnem, a w głębokim tłuszczu jeśli do patelni przywierają smażone rzeczy (ser z panierki się roztapia i może przywierać do dna). Smażymy piersi bezpośrednio po panierowaniu. Gotowy sos przelewamy do naczynia żaroodpornego, na sosie układamy usmażone kotlety i na całości rozrzucamy rozdrobnioną w palcach lub pokrojoną na plasterki mozzarellę, a na nią wysypujemy pozostały

Bazując na smaku
Wiosenne kotleciki drobiowe 184

znudziły Ci się już kotlety drobiowe? Mam pomysł na wiosenne kotlety drobiowe z dodatkiem marchwi i natki pietruszki.  Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 marchewka pęczek natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majonezu 50 g sera żółtego Pierś z kurczaka drobno siekamy. Dodajemy startą na tarce(...)grubych oczkach) marchew i posiekaną natkę pietruszki. Do tej masy dodajemy również jajko, oba rodzaje mąki, sól, pieprz, starty na tarce ser żółty, majonez. Na rozgrzany olej na patelni nakładamy łyżką masę mięsną i smażymy kotlety z obu stron. Podajemy z pomidorami i szczypiorkiem. Smacznego

Salonik smaków
Roladki ze szpinakiem 165

drobiu z obu stron. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wysypujemy mrożony szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak nam się rozmrozi dodajemy ser feta i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Na końcu wyciskamy ząbki czosnku. Na rozbite kotlety nakładamy szpinakowy farsz i zawijamy roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania