kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:115/170)

Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta 326

szpinak to dobrze znane, klasyczne połączenie, którym postanowiłam urozmaicić "zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sos tabasco 1. Ser feta

Szefowa kuchni
Domowe burgery 166

sycące. Jeżeli korzystamy z gotowych bułek, najwięcej czasu zajmuje przygotowanie kotletów, reszta to już układanie góry z dodatków :)  Składniki (na ok. 5 szt. burgerów) 5 bułek 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz 1/2  łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko olej do smażenia Dodatkowo sałata pomidor ser żółty

pink envelope
Kotlety z cukini 194

Kotlety z cukinii to nic odkrywczego, chociaż zapewne znajdą się osoby, które jeszcze nigdy ich nie jadły. Ja osobiście nie wyobrażam sobie lata bez tego warzywa w ogrodzie - chrupiące kotleciki dobrze przyprawione są rewelacyjne. 1 młoda cukinia jajko, mąka, bułka tarta do panierki sól, pieprz, słodka papryka w proszku olej do smażenia Cukinie pokroić w plasterki

Jadło i czytadło
Zrazy po meksykańsku. 178

posiekanej pietruszki sól, pieprz 3 małe papryki czerwone czerstwa bułka 1 jajko 2-  3 cebule tłuszcz do smażenia opcjonalnie "sos meksykański-Pudliszki"(można zrobić samemu) WYKONANIE: Mięso, paprykę (proszek), sól, pieprz -mieszamy cebulę, 1 paprykę krótko dusimy na tłuszczu, aby zmiękły-dodajemy do mięsa formujemy owalne  kotlety i smażymy pozostałą paprykę, cebulę kroimy w cienkie paski- dusimy dodajemy

Kuchnia Beaty
Kotleciki z indyka 388

dużej miski. Dodać drobno posiekaną pietruszkę,szczypiorek oraz cebulę. Wybić jajka, dodać majonez oraz starty bądź pokrojony bardzo drobno ser. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Całość doprawić solą, pieprzem oraz curry, wymieszać i smażyć na złoty kolor z obu stron. Z podanych proporcji wyszło mi 11 kotletów sporej wielkości. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Placuszki ogórkowe z mąki z bobu 140

WYKONANIE: Jajka ubić ,dodać wodę,szczypte soli ,pieprzu i mąke z bobu.Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.Dodać ogórki zielone pokrojone w plasterki.Wymieszac dokladnie. Rozgrzac patelnie z oliwą i smażyć na małym ogniu po 2-3 minuty z każdej strony.             Kotlety  SKŁADNIKI: 2-3 ząbki czosnku; Oliwa z oliwek do smażenia; Świeże

w mojej kuchni
MIELONE A'LA STEKI Z CEBULKĄ 297

nich tradycyjnych dodatków, jakie dodajemy zazwyczaj do naszych kotletów mielonych czyli kajzerki czy bułki tartej. Są one bardziej ścisłe ale soczyste i równie smaczne jak klasyczne mielone.  Pierzynka z cebuli dodatkowo podkreśla ich smak:))  Polecam gorąco! Składniki: 600g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie łopatka) 1 jajko sól pieprz szczypta cukru przyprawa do mięsa mielonego ząbek czosnku olej

Walijskie Pichcenie
kotlety z kalafiora z przyprawami i kurkumą... 201

ziemniaków pół papryki, pomidory suszone pokroić na drobno do kalafiora dodać jajko, kucharka, pieprze, kminek, paprykę, kurkumę Royal Brand, pomidory, koperek posiekany, tartej bułki jeśli masa będzie zbyt luźna to dosypać tartej bułki lub ciut wody jeśli będzie za gęsta - odstawić na 20 minut aby bułka napęczniała formować kotlety jak mielone i kłaść je na mocno gorący olej smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
Zawijaski z mielonego mięsa z pieczarkami 216

namoczyć w letniej wodzie, odcisnąć.  Dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, posolić i popieprzyć. Podzielić na 5 porcji. Pieczarki opłukać, osuszyć, pokroić w talarki. Podsmażyć na oleju, zestawić z ognia, dodać po łyżce stopionego masła i bułki tartej. Farsz nałożyć na placuszki mięsne, zlepić je i uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem

Apetyczna babeczka
Kotleciki sojowe 164

Uwielbiam wszelkie kotlety w wersji wegetariańskiej. Dlatego chętnie sprawdzam różne nowe przepisy. Ostatnio trafiłam na kotleciki sojowe i postanowiłam, że będą idealne na obiad. Przepis z "Przyślij przepis" 7/2011 (z moimi zmianami) Składniki: - woreczek soi - czerstwa bułka - cebula - 2 jajka - natka pietruszki - sól - pieprz - bułka tarta Wykonanie: 1. Soję zalewamy w garnku wodą i moczymy przez 4-5 godzin. Następnie

Pasja Smaku
Kulki z indyka w aromatycznym sosie 205

lekko egzotyczną nutą. Chodziło mi przy tym o to by kotletów nie smażyć i nie zagęszczać bułką czy czymś innym .Mało tego chciałam je ugotować w sosie .Bałam się czy się nie rozpadną ale udało się. Czas: 45 minut Składniki: 25 dag mielonego mięsa z indyka 1 jajko sól 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1/2 łyżeczki

Buniabaje w kuchni
kotlety mielone z kaszą jaglaną 138

składniki: 250 g mięsa mielonego 60 g ugotowanej kaszy jaglanej 80 g cebuli 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki cząbru sól, pieprz dodatkowo: ziarna sezamu

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety mielone z pomidorami koktajlowymi 143

Pyszne kotleciki z niespodzianką które są bardzo aromatyczne i soczyste. Składniki: 7-8 pomidorów koktajlowych 500 gram mięsa mielonego od szynki 1 jajko ząbek czosnku 1

Bajeczna Kuchnia
Kotlety mielone w panierce owsianej 141

Kotleciki wyszły tak aromatyczne, soczyste i sycące, że nawet mój 18 miesięczny synek zjadł dwa na raz :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 duża

ClauditteMissCooking
Kotlety z kalafiora z sosem pieczarkowym 193

serce od pierwszego kęsa. Składniki: główka kalafiora 3 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku duża cebula 3 łyżki kaszy manny łyżeczka curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 2 jajka sól, pieprz 50dag pieczarek 2 łyżki śmietany cebula 2 łyżki koperku 2 łyżki mąki woda         Przygotowanie:   Kalafiora rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wrzącej(...)minut. Odcedzamy i tłuczemy jak ziemniaki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Lekko posolone delikatnie podsmażamy. Wszystkie składniki umieszczamy z kalafiorem w misce i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i wykładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy ok 2-3 minuty z każdej strony na średnim ogniu (do zarumienienia). Pieczarki myjemy, kroimy w ósemki i zalewamy 2 szklankami wody. Dusimy

ChilliJemy