kotlet siekany - 989 przepisów (strona:25/66)

Mielone z grzankami i parmezanem 108

Ostatnio postanowiłam wypróbować, wypatrzony w jednym z czasopism kulinarnych, przepis na kotlety mielone z dodatkiem grzanek oraz parmezanu. Szczerze mówiąc zdecydowałam się na niego, bo nie miałam w domu innych składników, a chciałam spróbować czegoś innego. Była to też okazja do wykorzystania resztek parmezanu jaki zalegał w lodówce, a którego finalnie i tak okazało się za mało;) Mielone smakowały(...)rozgrzanej, suchej patelni do zrumienienia. Następnie dodajemy masło, mieszamy i zdejmujemy z palnika. Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na łyżce masła. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy cebulkę, jajko, grzanki oraz parmezan. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Z mięsnej masy formujemy okrągłe kotlety. Otaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano

Smaki Na Talerzu
Kotlety mielone o smaku pizzy 170

się strzałem w dziesiątkę, bo te kotlety smakowały każdemu z domowników i na pewno wkrótce je powtórzymy.  500g mięsa mielonego 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 200g żółtego sera sól, pieprz 1. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, ser ścieramy

Szefowa kuchni
Grillowane kotlety mielone z pieczarkami – prosty przepis na obiad 196

wersja z kopytkami, sosem i surówką. Grillowane kotlety mielone z pieczarkami możecie również podać do tradycyjnych lub pieczonych ziemniaków itd. Idealnie się również sprawdzą jako składnik domowych hamburgerów. Spróbujcie. Kotlety możecie przygotować na patelni grillowej lub tak jak w opiekaczu Befsztyk Gofry Dezal. Już raz polecałam Wam to urządzeniu przy okazji tego przepisu. Jest ono naprawdę wszechstronne. Usprawnia i przyspiesza(...)białej kapusty i sos Przygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i bułkę tartą. Wyrabiamy mięso ręką. Formujemy kotletyKotlety przygotowujemy na patelni grillowej lub w opiekaczu (ja używam takiego ) Dziś kotlety przygotowałam

Słodkie okruszki
Pieczone placki ziemniaczane z mięsem mielonym 124

Obiad na miarę leniwej patelni. Jeśli nie chcesz smażyć placków ziemniaczanych, ani mielonych kotletów, to jest to rozwiązanie dla Ciebie. Jeśli masz ochotę na placki niebanalne i obiad, który zrobi bez Twojej uwagi, to jest to rozwiązanie dla Ciebie. A jeśli lubisz dobrze zjeść, to jest to danie dla Ciebie. 6 placków: 400 g drobiowego mięsa mielonego 500 g ziemniaków(...)zostawiamy, aby ściekł nadmiar soku. Jarmuż i natkę pietruszki dokładnie siekamy. Dodajemy pieprz ziołowy i majeranek, dodajemy jajko, mieszamy. Następnie łączymy z mięsem mielonym i z ziemniakami. Jeśli mają dużo soku, dodatkowo odciskamy jego nadmiar. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy masę, formując kotlety. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut, a następnie włączamy funkcję grilla

Kucharzyca
Kotlety jajeczne z dodatkiem musztardy. 215

studzimy i obieramy ze skorupek. Cebulę drobno siekamy, a następnie szklimy na niewielkiej ilości klarowanego masła. Obrane jajka ścieramy na tarce, mieszamy z cebulą, śmietaną, musztardą oraz zieleniną. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem . Wbijamy surowe jajko i dodajemy bułkę tartą, masa powinna być lekko klejąca. Z gotowej masy jajecznej formujemy niewielkie kotlety, panierujemy w bułce tarce, a następnie smażymy

Symfonia smakowa
Kotlety wołowe z kuskusem i miętą 181

Idealna propozycja na letni, orzeźwiający obiad. Kuskus, znajdujący się w środku, sprawia, że kotlety mogą stanowić samodzielne danie. Ja jednak polecam je z grzankami i sosem tzatzyki . Idealne nadaje się również na grill na świeżym powietrzu. Składniki: 400g chudej wołowiny 100g kaszy kuskus pęczek mięty pęczek pietruszki 1 łyżeczka mielonego kminku sól i pieprz 1. Kaszę solimy i zalewamy wrzątkiem(...)Mięte i pietruszkę (bez łodyżek) drobno siekamy. 3. Mięso mielimy na średnich oczkach, dodajemy kuskus, posiekane zioła, oraz kminek, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy ręką aż do całkowitego połączenia składników. 4. Formujemy kotleciki, po czym odstawiamy je do lodówki na około godzinę. 5. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki kotlety, odstawiamy na 15 minut, aby mięso uzyskało temperaturę pokojową

Perfect home life
Kotleciki kurczakowo-pieczarkowe 113

Stary przepis ale smak całkiem nowy bo bardzo dawno nie robiłam tych kotlecików. Siekane mięso i starte pieczarki połączone z jajkami i

To co kocham
Wegeburger ze słodkich ziemniaków 168

zalewy i wrzucamy do miski, dodajemy do niej upieczone bataty i wszystkie pozostałe składniki (cebulę siekamy w kostkę, listki tymianku odrywamy z gałązek, które wyrzucamy). Całość blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ręce zwilżamy wodą i formujemy kotlety, które układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez

DefinicjaSmaku
Sałatka z buraczków czerwonych 145

średnich oczkach. Jabłka i cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Szczypiorek  drobno siekam.  Wszystkie składniki mieszam razem, dodaję przyprawy do smaku oraz  sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny i oliwę z oliwek. Sałatkę podaję z  ziemniakami z wody i kotletem z piersi kurczaka. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Kotlety mielone nadziane pieczarkami 130

blogu przepis na buraczki do obiadu, które znajdziecie TUTAJ . Cieszą się one sporym zainteresowaniem, więc zapewne kotlety do tych buraczków będą miłym dla podniebienia dodatkiem.  Jeżeli lubicie kotlety mielone to te nadziane  mogą Wam również posmakować.   Zapraszam :)   Składniki: 1kg mięsa mielonego z łopatki 2 cebule 25dag pieczarek duże jajko czerstwa bułka mleko sól, pieprz bazylia(...)Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy. Cebulę lekko solimy i dusimy na patelni. Połowę dodajemy do mięsa i wszystko dokładnie mieszamy.  Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, dusimy z pozostałą cebulką. Pod koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mięso dzielimy na porcje, które rozpłaszczamy w dłoni. Nadziewamy je łyżką pieczarek i formujemy kotlety, tak aby pieczarki pozostały

ChilliJemy
Kotlety pieczarkowe z kaszy gryczanej 142

smaku, olej do smażenia. Sposób przygotowania kotletów pieczarkowych z kaszy gryczanej: Kaszę płuczę, zalewam 300 ml wody, dodaję pół łyżeczki soli i gotuję na małym ogniu, aż wchłonie wodę i będzie miękka. Ugotowaną kaszę przesypuję do miski i pozostawiam do ostygnięcia. Pieczarki myję i ścieram na tarce o grubych oczkach, siekam dymkę, ścieram ser żółty na tej samej tarce(...)się z niej uformować kotleciki które obtaczam w tartej bułce i smażę na patelni z gorącym olejem. W czasie smażenia jajko zwiąże składniki i kotleciki nie powinny się rozpadać. Kotlety pieczarkowe z kaszy gryczanej gotowe

Gotuj Się Kto Może
Placuszki z siekanej piersi kurczaka 174

Pyszne, kolorowe, chrupiące placuszki z posiekanego mięsa z kurczaka.  Z dodatkiem papryki i zielonej cebulki.  Świetna alternatywa dla zwykłego kotleta!  Szybkie, smaczne i łatwe danie, polecam! Składniki na 12 sztuk  Pierś z kurczaka ( cała )  Pęczek zielonej cebulki  Płaska łyżeczka czosnku w granulkach  Łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią  Pół łyżeczki białego(...)połowie papryk, czerwonej, zielonej i żółtej  3-4 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej ( ew. mąka)  Mięso dokładnie myję i kroję w kosteczkę. Zieloną cebulką po umyciu siekam, dodaję do miski z mięsem. Wsypuję przyprawy, i pokrojone w kostki, kolorowe papryki.  Wbijam 2 jajka, mieszam wszystko z dwoma łyżkami majonezu, na koniec dodaję skrobię.  Wszystkie składniki muszą

Takie tam pichcenie
Kotlety mielone z pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym 317

Pyszna odskocznia od tradycyjnych mielonych. Kotlety z pieczarkami pieczone w pysznym sosie pomidorowym i posypane żółtym serem. Składniki: 400 g mięsa mielonego 400 g pieczarek kajzerka mleko cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżka oliwy 2 ząbki czosnku bazylia, oregano (najlepiej świeże) 1/4 szklanki wody sól, pieprz 250 g sera żółtego Przygotowanie Czerstwą kajzerkę maczamy kilka minut(...)tarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy i oba składniki podsmażamy na patelni. Mięso mielone, bułkę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Masę przyprawiamy i ewentualnie jeśli jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą. Masę formujemy w kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Wszystkie składniki na sos (prócz

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem + film 123

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem to oryginalne i smaczne danie, na obiad lub gorącą kolację. Koteciki z ugotowanych ziemniaków są doskonałą alternatywą dla klasycznych kotletów mielonych a także świetnym pomysłem na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.       składniki na około 15 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 300 g pieczarek 3 cebule 1 jajko(...)dużych oczkach. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Do dużej miski przeciskamy przez praskę ugotowane i wystudzone ziemniaki. Do ziemniaków dodajemy wystudzone pieczarki z cebulą, straty żółty ser, natkę pietruszki, jajko oraz mąkę i całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane a następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niego płaskie kotleciki. Kotlety panierujemy w bułce tartej a następnie

Smakowite Dania
Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami + film 182

szklanki bułki tartej do masy + szklanka do panierowania kotletów czarny pieprz sól przepis Do garnka wsypujemy kaszę gryczaną i zalewamy litrem wrzątku a następnie dodajemy olej, kaszę gotujemy około 20 minut od czasu do czasu mieszając. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę, oczyszczone pieczarki i opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy cebulę i delikatnie(...)zbyt sypka opcjonalnie możemy dolać odrobinę oleju, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, a po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

Smakowite Dania