kotlet siekany - 989 przepisów (strona:23/66)

MIELONE Z PIECZARKAMI I OREGANO 161

Pieczarki myjemy,osączamy,drobno siekamy.Obieramy cebulę ,drobno ją siekamy w kosteczkę.Na patelnię wrzucamy pieczarki ,podsmażmy aż puszczą sok,odparować.Dodač łyżkę oleju,podgrzać,wrzucič cebulę i posiekany czosnek,razem podsmażyć,przestudzić,połączyć z mielonym mięsem i jajkiem,dodać sól,pieprz i oregano,wymieszać.Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy je w tartej bułce i smażymy z obu stron

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KULE RYŻOWE Z BIAŁYM SEREM, RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM 134

pieprz DO OBTOCZENIA: jajko bułka tarta Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Ugotowany ryż łączymy z białym serem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Dodajemy jajko, sól, pieprz i mieszamy. Z powstałej masy formujemy kule lub kotlety Jajko przygotowane do obtoczenia kul rozbełtujemy. Każdą kulę moczymy w bułce tartej oraz jajku a następnie kolejny

Kuchnia w oparach
KOTLETY MIELONE Z PAPRYKĄ 138

sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, suszona natka pietruszki, curry, łyżka bułki tartej + do panierowania. Przygotowanie: Cebulę drobno siekam, podsmażam na oleju, studzę. Paprykę kroję w drobną kosteczkę. Mięso dokładnie łączę z warzywami, odciśniętą bułką, bułką tartą i przyprawami. Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

JejKuchnia
Rumsztyk drobiowy z cebulką. 442

mięso siekamy na małe kawałki, dodajemy zioła, musztardę i przyprawy, wyrabiamy, 1/2  cebuli białej i czosnek drobno siekamy i szklimy na maśle klarowanym, dodajemy do masy mięsnej, wyrabiamy, zostawiamy na 2-3 godz. ( ja przygotowuję dzień wcześniej), formujemy płaskie kotlety, smażymy na maśle klarowanym, na lekkim ogniu, na złoty kolor, na drugiej patelni szklimy pokrojone w piórka cebule (najlepiej

Kuchnia Beaty
Kotlety z brokułu 174

powiem ,że jest to danie fit (choć brak tutaj mąki i masła). Bardzo pyszne kotlety warzywne smażone na oliwie z suszonych pomidorów. Podałem z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty z sosem vinaigre. Składniki brokuł (250 g) cebula czerwona bułka tarta 2 jajka sól ,pieprz maggi oliwa z suszonych pomidorów Przygotowanie   Normal 0 21 false false false(...)sparzamy w lekko osłodzonej wodzie. Osączamy ,studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę siekamy ,dodajemy razem z jajkami oraz bułką tartą ( kilka łyżek) do brokułu. Doprawiamy solą ,pieprzem i maggi do smaku ,dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Osączamy z nadmiaru tłuszczu papierowym

R'n'G Kitchen
Siekane kotlety drobiowe - pieczone 303

odsłona drobiowych kotletów wyjątkowo przypadła nam do gustu:). Są miękkie, delikatne w smaku, rozpływają się w ustach. Smażone będą równie smaczne. 2 filety z kurczaka 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki musztardy francuskiej  2 marchewki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej sól, pieprz  1. Filety drobno siekamy. Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, szczypiorek drobno kroimy. 2. W misce

Szefowa kuchni
Kotlety z piersi kurczaka i kaszy jaglanej 137

cebulą i papryką-u mnie to nożem do siekania ziół. W misce roztrzepać całe jajka do uzyskania lekkiej piany. Dodać posiekane mięso i warzywa, doprawić solą i pieprzem do smaku.  Następnie dołożyć kaszę jaglaną . Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Formować male kotleciki z  przygotowanej masy.  Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron na złoty kolor

w mojej kuchni
Kotleciki drobiowe siekane z pieczarkami 294

Takie kotlety bardzo szybko się robi i są naprawdę smaczne..za każdym razem można zrobić inne...dodając różne składniki...u mnie były już takie ..bez żadnych

Moje domowe kucharzenie
Kotlety pożarskie 284

żółtko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Dodatkowo: 3 łyżki siekanej natki pietruszki Przepis: Mielone mięso łączymy z namoczoną bułką, żółtkiem, miękkim masłem, solą oraz pieprzem. Całość mieszamy tak, aby wszystkie składniki się połączyły . Następnie formujemy podłużne kotleciki i obtaczamy(...)przypadku dwóch kotlecików najpierw obtoczyłam je w natce pietruszki i dopiero potem w bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju, na złoto z każdej strony. Po usmażeniu kotletów, umieszczamy je razem z patelnią w piekarniku nagrzanym do 180C, na 5 minut.  Kotleciki podałam w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i ogórków kiszonych

Emcia Pichci
Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi 156

jajeczek przepiórczych bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi - Sposób przygotowania: Jajeczka przepiórcze wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok. 3-4 minuty. Następnie wrzucamy do zimnej wody a po chwili obieramy ze skorupek. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie

Słodka Strona
Kotlety z fasoli – kuchnia podkarpacka 242

gotujemy do miękkości. Ugotowany groch mielimy. Cebule drobno siekamy, podsmażamy na maśle. Do masy dodajemy cebulę, namoczone, odciśnięte bułki, jajka i koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dobrze mieszamy. Dłonie zwilżamy zimną wodą, formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu. Kotlety z fasoli - kuchnia podkarpacka Więcej dań KUCHNI PODKARPACKIEJ znajdziecie TUTAJ

Trzeci talerz
Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim 180

łyżki śmietany 18% olej sól, pieprz, papryka słodka 1. Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy warzywa do zarumienionego mięsa. Smażymy do momentu aż pieczarki puszczą wodę. Wtedy dolewamy 1 szklankę

Szefowa kuchni
Kotlety z kaszy jaglanej - zdrowe i dietetyczne 1370

wyobrażam sobie obiadu bez kawałka mięsa, więc te kotlety traktuję jak dodatek do niego niż główną część. ;-) Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze. Kasza jaglana to bardzo wartościowe źródło witamin i mikroelementów. Przepis zalegał w zeszycie od dawna, aż w końcu się zdecydowałam. Postanowiłam wprowadzać ją do swojej kuchni również w wersji na słono, nie tylko na słodkie(...)drobną kostkę.  3. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i studzimy. 4. Koperek siekamy.  5. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy i doprawiamy do smaku. I tutaj musimy zdecydować czy dodajemy surowe jajko - jeśli masa jest zbyt mało klejąca, robimy to. 6. Kotlety smażymy na rozgrzanej, suchej patelni teflonowej, z dwóch stron, do zarumienienia

Szefowa kuchni
Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. Przepis krok po kroku 7372

niesamowicie pyszny przepis na  kotlety jajeczne . Wspaniały pomysł na danie jarskie, można do niego wykorzystać nadmiar gotowanych jaj. Dodatkowo podaje przepis na podstawowy sos pieczarkowy. Inne sosy ciepłe znajdziecie tu: https://kuron.com.pl/category/sosy/sosy-cieple/   Krajalnica do jajek   W przepisie dziele się z Wami patentem na siekanie jajek. Stworzona do tego(...)Szczerze mówiąc sam w domu nie mam krajalnicy do jajek ale od czego są sąsiedzi Jak nie trudno się domyślić, zawsze kiedy robię kotlety jajeczne, proszę o pomoc sąsiadów. Oni nie mają nic przeciwko, bo robię kilka więcej i mogą na tym skorzystać. Natomiast jeżeli kotlety jajeczne to jego

kuron.com.pl
Schab z wiśniami 173

kwaskowate wiśnie z delikatnym sosie są fantastycznym pomysłem np. na przyjęcia albo rodzinny obiad.Takie nietypowe połączenie z całą pewnością zachwyci tych, którzy raczej gustują w tradycji.Gorąco polecam! SKŁADNIKI:* kotlety schabowe – 2 szt* wiśnie bez pestek – 250 g* cebula – 1 szt* ocet balsamiczny – 1 łyżka* miód – 1 łyżka* mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka* olej(...)cynamon – 1 szczypta* czosnek – 2 ząbki* rozmaryn – 1 gałązka* sól – do smaku* pieprz – do smaku* chili – do smakuSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na złoto.Dodajemy wydrylowane wiśnie , podlewamy odrobiną wody , dodajemy miód, ziele i cynamon.Na bardzo wolnym ogniu gotujemy ok. 4-5 minut.Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w kilku łyżkach wody , wlewamy do wiśni

Ostra na Słodko