kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:245/301)

Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 126

Przygotowanie znakomitego pasztetu jest dużą sztuką, co dotyczy pasztetów tak mięsnych, jak i tych warzywnych. Bywa, że smak nie ten, struktura zła, pasztet kruszy się lub

Even Better Food
Szczawnica subiektywnie wg Aleex 141

Englander". Nazwa wywodzi się od nazwiska jego ostatnich przedwojennych właścicieli. „Eglander Caffe” jest uroczym, kameralnym lokalem, urządzonym ze smakiem oraz dbałością o detale. Wizytówką tej kawiarenki jest aromatyczna, świeżo mielona kawa, w różnych postaciach, pyszne desery, lody, a także pyszne, owocowe i zawsze świeże koktajle. Nam, oprócz kawy, bardzo smakowały świetne gofry z owocami i znakomity sernik. Na tworzonej(...)tłuszczu, sos i dodatki naprawdę były aromatyczne, świeże i dobre. Nieco mniej nas zachwyciło żeberko grillowane (wzięłyśmy jedno - dla spróbowania), było zbyt spieczone i tłuste. Z kolei tradycyjny kotlet schabowy smakował tak jak powinien. Lokal oferuje także bardzo duży wybór lokalnych piw. Do "Jakubówki" na ulicę Jana Wiktora na pewno kiedyś wrócimy. I polecamy :) Rozmawiając z mieszkańcami Szczawnicy o ciekawych

W mojej kuchni
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 183

bajońskich sum na jedzenie na mieście, spokojnie można zrobić pyszne burgery w domu. Sprawa jest bardzo prosta, wystarczy kilka ulubionych składników, kawał mięsa i ulubiona bułka. Jeśli macie maszynkę do mielenia mięsa zawsze kupujcie mięso w kawałku – wtedy i tylko wtedy wiesz co zostało zmielone i co znajduje się w porcji mięsa. Do dzieła! A good burger(...)porwij na takie kawałki, które łatwo będzie układać na bułce. Zrób sosy – składniki umieść w miseczkach i wymieszaj. Rozgrzej patelnię grillową, lekko posmaruj olejem. Z mięsa uformuj trzy kotlety, takiej wielkości, żeby idealnie mieściły się do bułki, będą miały mniej więcej 7 cm średnicy i 1,5 cm grubości. Smaż z jednej strony około 1,5-2 minut, przewróć

Martyna Cooks
Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 225

pozorom, takie trudne jak się wydaje. Wystarczy trochę cierpliwości i trening, żeby sprawnie posługiwać się nimi. Składniki na 2 porcje: 1 pierś z kurczaka, sól do smaku, 1/4 łyżeczki mielonej ostrej papryki odrobina oleju do obsmażenia japońska zupa miso OYAKATA z makaronem typu nudle 2-3 łyżki kukurydzy z puszki 2 spore garście kiełków - ja użyłam kiełków fasoli(...)eleganckich restauracjach.  Łączy się go z: wodorostami ( wakame soba ), smażonym serem tofu ( kitsune soba ), surowym jajkiem ( tsukimi sob a),  także tonkatsu ( tanuki soba ). Tonkatsu to gruby wieprzowy kotlet, pokrojony w kawałki wielkości jednego kęsa, opanierowany i usmażony w głębokim tłuszczu. Długi kształt makaronu dla Japończyków oznacza długie życie. Makaron udon robiony jest z kolei z pszennej mąki, jest

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką 306

Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką. Dziś polecam Wam pyszną propozycję na sytą kolację lub lżejszy obiad. Pyszne kotleciki z tuńczyka z

Słodkie okruszki
Miękkie pulpeciki z indyka w sosie cytrynowo-koperkowym 227

Pulpeciki- ulubiona potrawa mojej córeczki, z resztą... kto nie lubi pulpecików???!!! 😜 Lekkostrawne- bo przygotowane z chudego mięsa indyczego- oraz z dodatkiem kaszy manny, która fantastycznie spulchnia

Kraina Miodem Płynąca
Burgery z buraków i komosy ryżowej 171

Wegetariańskie burgery buraczane z komosą ryżową (quinoa), pieczone w piekarniku. Uwielbiam je! Mogą być serwowane w formie obiadu jako kotlety lub w formie burgera w bułce, z dodatkiem warzyw. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdyż buraków nie trzeba wcześniej piec czy gotować - wystarczy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Burgery pieczemy w piekarniku, dzięki temu są mniej(...)praskę.  W misce mieszamy: starce buraki, ugotowaną komosę ryżową, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, posiekaną cebulę, sól, pieprz i nasiona słonecznika. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę i wyrabiamy jak mielone.  Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez

Kuchnia MagdaLeny
Burgery z buraków i komosy ryżowej 171

Wegetariańskie burgery buraczane z komosą ryżową (quinoa), pieczone w piekarniku. Uwielbiam je! Mogą być serwowane w formie obiadu jako kotlety lub w formie burgera w bułce, z dodatkiem warzyw. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdyż buraków nie trzeba wcześniej piec czy gotować - wystarczy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Burgery pieczemy w piekarniku, dzięki temu są mniej(...)praskę.  W misce mieszamy: starce buraki, ugotowaną komosę ryżową, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, posiekaną cebulę, sól, pieprz i nasiona słonecznika. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę i wyrabiamy jak mielone.  Formujemy burgery i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez

Kuchnia MagdaLeny
Wiosenny falafel z ciecierzycy i tuńczyka z sosem wiedeńskim z kaparami 148

Zdrowe kotleciki z namoczonej ciecierzycy, źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, w wiosennym wydaniu z zielonym młodym groszkiem , koperkiem , szczypiorkiem i tuńczykiem Princes , chrupiące z zewnątrz

Wanilia i Kardamon
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 219

Co roku suszone grzyby, jakie dostaję od mamy swojego partnera traktuję z nabożną wręcz czcią – wydzielam małe ich ilości, które wykorzystuję z największą rozwagą w najlepszych

Even Better Food
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 148

Co roku suszone grzyby, jakie dostaję od mamy swojego partnera traktuję z nabożną wręcz czcią – wydzielam małe ich ilości, które wykorzystuję z największą rozwagą w najlepszych

Even Better Food
Hamburger American Home wg Magdy Gessler 199

margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Wołowinę mielimy ,doprawiamy roztartymi w moździerzu przyprawami ,solą i startym imbirem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)bidi-language:#0400;} Sałatę płuczemy i osuszamy. Ogórki ,pomidora i cebulę kroimy w plastry. Na płaskiej części bułki dajemy majonez ,musztardę i ketchup (po łyżeczce) ,kolejno sałatę ,kotleta ,ketchup ,cebulę ,ogórki ,pomidora ,majonez ,musztardę i górną część bułki. Spinamy patyczkami do szaszłyków

R'n'G Kitchen
Puszyste i lekkie kotleciki z tuńczyka i jajek 285

Do przygotowania tych kotlecików zainspirowałam się podczas warsztatów w Akademii Kulinarnej Whirlpool prowadzonych przez Marco Ghia . Wtedy to było coś troszkę innego: olive ascolane , czyli oliwki

Codzienna kuchnia niecodzienna