mleka 100 ml śmietanki 30% lub 36% 1,2 l domowego bulionu warzywnego lub drobiowego sól, świeżo mielony pieprz oliwa truflowa (opcjonalnie do wykończenia dania) 2 kromki czerstwego pieczywa + łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Kalafior podzielić na różyczki. Cebule obrać, posiekać w drobną kostkę. Ziemniaka obrać, umyć, pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło wraz z olejem. Wrzucić warzywa. Wymieszać
Moja Delicjapodudziem (opcjonalnie) lub skrzydełka drobiowe ok. 400g 1 por, tylko biała część 1 duża cebula, obierz, przekrój na pół i opiecz 2 średnie marchewki ok. 100 g/szt, obierz, przekrój każdą wzdłuż na pół, następnie pokrój w talarki o grubości ok. 0,5 cm 1 średnia pietruszka, obierz i pokrój w małą kostkę o grubości(...)dużego selera, obierz i pokrój w kostkę o grubości 1,5 cm 2 łodygi selera naciowego, umyj dokładnie pod bieżącą wodą, przekrój każdą wzdłuż na pół, następnie pokrój w talarki o grubości 1,5 cm 3 listki laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego sól morska i himalajska, do smaku 1,5 l zimnej wody lub nieco więcej 1 kurze białko, rozmąć
Szybko Szybkowarzastąpić klasycznymi ziemniakami) 1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę 400 g puszka krojonych pomidorów 2-3 chilli posiekane (lub więcej, jeśli lubisz jeszcze bardziej pikantne dania) sól i pieprz 400 ml puszka mleka kokosowego 1 szklanka bulionu drobiowego 1 mała cukinia, pokrojona w plasterki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu rybnego
karmelowykulki szpinaku mrożonego w liściach (ja użyłam rozdrobnionego, żeby Mąż łatwiej przyswoił) 200 ml bulionu drobiowego 150 ml śmietany 12% 15 dag sera żółtego 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz szczypta szafranu 1 łyżeczka majonezu Przygotowanie: Umytą pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę najdrobniej jak się dało. Posoliłam, popieprzyłam i posypałam szafranem dla koloru. Wymieszałam z łyżeczką majonezu
Kuchnia po mojemuolej, wkładamy porcję ciasta ziemniaczanego formując placuszki. Smażymy na złoto z dwóch stron. Gulasz drobiowy z cukinią SKŁADNIKI: 300 g piersi z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula biała 1 łyżka koncentratu 2 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Cebule obieramy kroimy w kostkę. Cukinie myjemy i kroimy w kostkę. W rondlu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipieczarka ale bardziej przypominający grzyby leśne. składniki: 500 g brązowych pieczarek 2 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 duża cebula 250 g serka mascarpone 2 łyżki masła garść posiekanej natki pietruszki ulubiony makaron, u mnie świderki Malma Marchewkę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać bulion i zagotować. Gdy się zagotuje
Monia miesza i gotujepołączenie składników - a kotleciki przygotowane w ten sposób skradły moje kubki smakowe :) Kotleciki drobiowe podałam z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurach i plasterkami pomidora malinowego. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg piersi z kurczaka 1/2 pęczka zielonej pietruszki 1/4 kostki sera feta (50 g) sól, pieprz 8 łyżek mąki pszennej tortowej 4 łyżki mleka
Ugotowaćkapusty kiszonej 1/2 szklanki kwasu z kapusty kiszonej 1 l bulionu drobiowego łyżka masła łyżeczka pasty curry (zielonej) łyżka sosu chili liść laurowy sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ,seler ,ziemniaki ,filety z kurczaka kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy ,kroimy na plasterki ,pora w piórka. Warzywa i kurczaka smażymy na maśle około
R'n'G Kitchenjajka 3 łyżki serka wiejskiego garść pokrojonego szczypiorku kilka drobiowych serdelków lub plastrów szynki drobiowej mały pomidor sól, pieprz Sposób przygotowania: Serdelki kroimy i podsmażamy na teflonowej patelni dodajemy serek wiejski, jajka i szczypiorek, mieszamy kiedy jajecznica już się lekko zetnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora przyprawiamy i smażymy dalej, aż będzie takiej konsystencji jaką lubimy ;) SMACZNEGO ! ! ! :) Parę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 1 łyżka startego świeżego imbiru, 500 ml bulionu drobiowego, 500 ml pomidorów krojonych z puszki, 60 ml śmietany 18 %, 1 łyżka pasty tamaryndowej, czerwony barwnik spożywczy, Przyprawy zmielić. Cebule pokroić w półplasterki. Czosnek rozgnieść. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Kolendrę, paprykę, kumin
królestwo garówcukinii 1/2 cebuli białej 2 cieniutkie paróweczki drobiowe 1 ząbek czosnku makaron około 100 - 150 g - pozostałość z dnia poprzedniego 1 łyżka oleju rzepakowego sól ziołowa do smaku pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Papryki i cukinie pokroić w kostkę, cebule obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNaturalna słodycz zupy przełamana dodatkiem świeżej bazylii, czosnku i zagęszczona brązowym ryżem ... Dla mnie to istna uczta dla podniebienia! Składniki: 1,5 kg pomidorów 2l bulionu drobiowego 1 marchewka 3 łodygi selera naciowego 1 cebula świeża bazylia (ilość uzależniona od naszych upodobań smakowych) 3 łyżki oliwy sól pieprz szczypta cukru 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% dodatkowo(...)kostkę i blendujemy wraz z posiekanymi listkami bazylii. Jeśli nie lubimy pestek pływających w zupie przecieramy pomidory przez sitko. W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, wkładamy posiekaną cebulę. Smażymy na złoty kolor,dodajemy posiekany czosnek, po czym dorzucamy zblendowane pomidory. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cukier i podsmażamy całość ok 10 minut. Do podsmażonych pomidorów dolewamy bulion drobiowy
Walijskie Pichceniechilli cayenne sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 200 g zielonych szparagów, z odciętymi końcami i pokrojonych na 2 cm kawałki 2 łyżki mąki 3/4 szklanki bulionu drobiowego 3/4 szklanki mleka 50 g twarogowego serka śmietankowego 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/2 szklanki
karmelowyselera konserwowego 1 puszka kukurydzy 150 g sera żółtego 150 g szynki lub wędliny drobiowej 3 jaja pęczek rzodkiewki natka pietruszki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo ( dodać 1/2 łyżki soli, aby dobrze się obierały ze skorupki), ostudzić i pokroić w kostkę. Seler konserwowy i kukurydzę konserwową dobrze odsączyć na sitku. Ser żółty, wędlinę i rzodkiewkę
talerz przyjemnościsłoiczek pędów bambusa pęczek rzodkiewki 2 łyżki soku z tajskiej limonki 300 ml bulionu drobiowego papryczka chili pęczek szczypiorku sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Czosnek obieramy ,zgniatamy i razem z pokrojoną w piórka szalotką podsmażamy na oliwie. Filety kroimy w kostkę ,dodajemy do czosnku i szalotki ,oprószamy przyprawą i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ananasa
R'n'G Kitchenmłodych ziemniaków, 1 puszka groszku konserwowego (lub 1 szklanka świeżego), 25 dag szynki drobiowej, 1 słoiczek marynowanych opieniek lub pieczarek, 2 jajka, 2-3 ogórki gruntowe, sól do smaku, pieprz do smaku, szczypior. Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie , ostudzić i pokroić w kostkę razem z ogórkami i szynką. Ugotować także jajka, pokroić w ósemki i odstawić do przybrania
Tradycyjna KuchniaTERAZ PRZEPIS ;) Składniki: 1 jajko 200g chudego sera białego (kostka) 4 łyżki otrębów firmy Kupiec 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka suszonych drożdży sól, kminek, papryka, oregano lub po prostu przyprawa do pizzy dodatki na wierzch (ja dałam): serdelki drobiowe, serek wiejski (szkoda, że nie miałam domowego sera żółtego;( ), paprykę, kukurydzę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpokrojona w kostkę 1 średnia cukini a, pokrojona w kostkę 1/2 bakłażana, pokrojonego w kostkę 1/2 szklanki zielonego groszku 200 g szparagów, z odciętymi zdrewniałymi końcówkami i pokrojone na 2 cm kawałki 2-3 łyżki przyprawy curry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 ½ szklanki bulionu drobiowego 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżeczka brązowego cukru, do smaku świeża kolendra, posiekana
karmelowycoś rozgrzewającego. Troszkę poeksperymentowałam i okazało się,że lubię zupy. Składniki: 2 litry bulionu drobiowego 250ml śmietany 30% 100 g boczku parzonego 6 dużych cebul papryczka chilli ser z niebieską pleśnią oliwa chleb pszenny Sposób przygotowania: Cebulę pokroić w piórką i wraz z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażyć na patelni na odrobinie oliwy. Do bulionu dodajemy smietankę i cebulkę
Wielki apetyt