koper - 1035 przepisów (strona:55/69)

Jajko od szczęśliwej kury - cena czy jakość? 150

kury karmione marchewką, grochem, lnem, owsem oraz pszenicą. To składa się na podstawę paszy, dodatkowo w okresie letnim zjadają pozostałości poprodukcyjne - liście rzodkiewki, sałat, nać, marchwi, pietruszki, łodygi kopru." Ile kosztuje takie jajko? 1,2zł tyle co od Pani sąsiadki na wsi (no chyba, że zawyża cenę dla Warszawiaków :)). Warto zadbać o swoje zdrowie i nie jeść byle czego

Brzuszki Łakomczuszki
Pyszny szybki obiad 295

patyczki. Rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy szaszłyki. W tym czasie gotujemy ryż. Gdy jest już gotowy odcedzamy go, na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy ryż i dodajemy pół pęczka posiekanego kopru oraz vegetę. Smażymy

Brzuszki Łakomczuszki
MIZERIA TROCHĘ INACZEJ 26528

zawsze tak się jadało, taki smak przeniosłam w swoje progi. Dodałam jeszcze tylko koperek, który oprócz cebuli jest tutaj również ważnym składnikiem. Tylko Mała jeszcze się trochę buntuje na koper, dostaje więc bez niego. Może komuś również przypasuje nasz smak. Polecam ! :-) Składniki na 4 porcje:  - 3 krótkie ogórki - 1 średnia cebulka - ok.300g kwaśnej śmietany (lub jogurtu naturalnego) - ok.1/2 pęczka

Smaczne Zdrowe
Ogórki małosolne mamy Eli 391

robi je moja mama. W sezonie – kilka razy w tygodniu. Bo te ogórki robi się błyskawicznie, ale i znikają błyskawicznie. SKŁADNIKI 8-10 ogórków gruntowych łodygi kopru 4 duże ząbki czosnku chrzan (korzeń albo liście) liście wiśni – opcjonalnie liście czarnej porzeczki – opcjonalnie sól – na 1 litr wody czubatą łyżkę stołową 1 litr wody WYKONANIE Obcinamy końcówki

OstryKęs
Fenkuł na słodko - mój debiut:) 125

Fenkuł, czyli koper włoski, to warzywo, którego do tej pory nie jadłam. Ale widywałam na blogach (np. w zupie u Matki Polki ) i wiedziałam, że w końcu przyjdzie czas, żeby fenkuł wylądował w mojej kuchni. I czas taki przyszedł. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 243

koperku 1/2 puszki kukurydzy - nie koniecznie ! 2 sosy do sałatek - ziołowo-koperkowe 2-3 łyżki majonezu Filet pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, przyprawić. Wystudzić. Ogórek pokroić w kostkę, koper posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wsypać sosy sałatkowe - wymieszać z majonezem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 2774

Piec do zrumienienia. Sos tzatziki:  250 ml jogurtu naturalnego 1/2 ogórka świeżego 1 łyżka posiekanego koperku świeżego lub mrożonego 2 ząbki czosnku sól Ogórka pokroić w drobną kostkę, koper posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Połączyć z jogurtem, doprawić do smaku solą. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pasta jajeczna 159

żółtego sera kilka gałązek koperku szczypior po łyżeczce majonezu i jogurtu naturalnego sól, pieprz Jajka ugotować - wystudzić. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Do sera dodać obrane jajka, posiekany koper i szczypior - rozgnieść widelcem. Połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku.  Smacznego

kolorowotorcikowo
Sznycle z kalarepy i selera 250

Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Do sznycli polecam sos jogurtowy. SOS JOGURTOWY: 4 pełne łyżki jogurtu greckiego 1 płaska łyżka majonezu kilkanaście liści bazylii ( lub zamiennie: świeży koper ) sól, pieprz Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego

kolorowotorcikowo
Testowanie produktów Podravki 177

Vegeta Natur W Smak do kefiru i twarożku. Doskonałe proporcje suszonego czosnku, bazylii, pieprzu, soli i pietruszki nadadzą mu oryginalnego, pozytywnie kojarzącego się smaku. Skład: sól kuchenna, czosnek, cebula, koper, bazylia, kminek, pieprz czarny, szczypiorek, natka pietruszki. Jako, że Vegetę już znam, to napiszę tylko, że moim zdaniem raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Jak wiele wzmacnianych przypraw należy

Pasja Smaku
Ogórki małosolne / Polish-style semi-pickled cucumbers 193

ogórków gruntowych, 1 litr wody, 1 łyżka soli, kilka gałązek świeżego koperku, 3 ząbki czosnku, 5 cm chrzanu, Ogórki myjemy i ciasno układamy w dużym słoju. Dodajemy koper, czosnek i obrany chrzan, pokrojony na mniejsze kawałki. Całość zalewamy wrzątkiem z rozpuszczoną solą. Odstawiamy w ciemne miejsce i po 2-3 dniach można już zaznać rozkoszy ich smaku :) Słoika nie zakręcamy

Delicious Titbits
Pęczotto z kurczakiem, fenkułem, suszoną śliwką i listkami świeżej mięty 242

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Oto główny sprawca dzisiejszego wydarzenia ;)  Fenkuł „włoski”, czy też inaczej koper „włoski” to aromatyczna, pachnąca anyżem bylina, której łodyga potrafi osiągnąć 170cm wysokości.  Do Europy Środkowej sprowadzili go Benedyktyni we wczesnym średniowieczu. W kuchni włoskiej i francuskiej do dziś niezbędny

Sajkofanka smaku
Pieczeń z cukinią i bobem 204

cebula 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz mielony gałka muszkatołowa papryka słodka zioła prowansalskie sól 1 łyżeczka musztardy 1 szt cukinia 300 g bób 1 łyżeczka posiekanego kopru Przygotowanie:   Cebulę i czosnek bardzo drobno pokroić i zrumienić na łyżce oleju. Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, przelać zimną wodą i obrać z skorupek. Do bobu dodać

Ala piecze i gotuje
Ogórki konserwowe z chili 182

czosnku 2 cienkie plasterki papryczki 2 plasterki cebuli Przygotowanie:   Ogórki dokładnie umyć i powkładać do umytych i wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodać przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, koper, czosnek, papryczkę chili, cebulę. Składniki zalewy wlać do garnka, podgrzać do rozpuszczenia się cukru i ciepłą zalewą zalać ogórki w słoikach. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około

Ala piecze i gotuje
Chleb z ziarnami i suszonymi morelami 162

BackMit), 25g świeżych drożdży, 50g suszonych moreli (użyłam Kresto), 50g ziaren słonecznika (użyłam Kresto), 2 łyżki oleju rzepakowego (użyłam Rapso), 2 łyżki miodu, łyżeczka soli, łyżeczka kolendry, łyżeczka nasion kopru włoskiego. Przygotowanie Mąkę żytnią zmieszać ze 150ml letniej wody i odstawić na całą noc. Następnego dnia mąkę pszenną przesiać, połączyć z orzechami, pokruszonymi drożdżami, olejem, miodem i 120ml letniej wody

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania