oliwek sok z połowy cytryny 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz Sposób wykonania: Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Koper drobno poszatkować. Wszystko razem wymieszać, dodając kukurydzę, oliwę z oliwek, musztardę i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Qchnia po prostuotręby, sól i pieprz. Warzywa w dowolnej ilości kroimy w dużą kostkę i dodajemy do twarożku, kręcimy łyżką kilka razy, przekładamy na sałatę, na górę układamy plaster łososia i koper. TA DA! Smacznego Kochani! :))) Przesyłam milion uśmiechów! Po takim śniadaniu poniedziałek MUSI być dobry! Caro xoxox
Spektrum Smakuzagotowuję. Odcedzam wodę. 2. Na dno garnka wrzucam łyżkę masła oraz pokrojoną cebulę. Chwilę podsmażam kapustę. Następnie podlewam kapustę 1 szklanką wody. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek, posiekany koper oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę. Gotuję na małym ogniu około 15 minut. 3. Kiełbasę kroję w plasterki, podsmażam na odrobinie oliwy. Dodaję do bigosu. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję
Tradycyjna kuchnia KasiPropozycja na zapiekankę warzywną Składniki 100 g zielonej fasolki (świeżej lub mrożonej) 1/2 pęczka marchwi 1 pęczek cebulki dymki 1 fenkuł (koper włoski) sól 1 cebula 250 g wędzonego boczku 100 ml śmietany 100 ml mleka 200 g serka topionego gałka muszkatołowa tłuszcz do formy Przygotowanie Marchewki obrałem i pokroiłem wzdłuż na 4 części. Fasolkę opłukałem , odciąłem końcówki
R'n'G KitchenPropozycja na koper włoski. Pasuje do ryżu, makaronu, jako dodatek do mięsnych dań. Składniki 4 fenkuły 2 czerwone cebule 4 dojrzałe pomidory łyżka oliwy z oliwy ząbek czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki sól pieprz szczypta szafranu 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie Fenkuły umyłem, odkroiłem zielone listki. Bulwy fenkułów i połówki cebuli pokroiłem
R'n'G Kitchenimbirowej parmezan sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odsączamy ,zostawiając 50 ml wody z gotowania makaronu. Koper włoski kroimy w piórka ,podsmażamy na oliwie ,miksujemy razem z oliwą ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pastą imbirową. Szalotkę kroimy w kostkę ,razem z posiekaną natką dodajemy do pesto. Mieszamy
R'n'G KitchenFenkuł inaczej zwany koprem włoskim jest mało znanym warzywem w Polsce, ale ostatnio zdobywa popularność, także i u nas. Połączyliśmy go z młodą marchewką i malutkimi pieczarkami. A na dodatek wykorzystaliśmy łazanki tak małe ,że jak je zobaczyliśmy to musiały zagościć w naszej kuchni ( podawane u Dulskich na obiadach świątecznych.. hehe ) Składniki 125 g drobnego makaronu łazanki 1 średni
R'n'G Kitchenmakaronem. Zresztą spróbujcie sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 0,5 bułki ( kajzerki), 3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, 0,5 selera, duży pęczek kopru, sól, pieprz, wegeta, liście laurowe, ziele angielskie, woda Wykonanie: Mięso mielone mieszamy z namoczona w wodzie bułką i jajkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki. Następnie gotujemy
Passion of Cookingsól pieprz listek laurowy ziele angielskie Porcję rosołową umyć, zalać wodą , dodać przyprawy i zagotować .Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę.Gotować do miękkości ziemniaków.Dodać posiekany koper, śmietanę i zagęścić zasmażką.Doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniepapryką SyS 150 g piersi z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki przyprawy gyros sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka oleju rzepakowego koper do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Ryż z pomidorami i papryką wsypujemy do 300 ml wrzącej wody, solimy do smaku i gotujemy 12 minut pod przykryciem, po tym czasie wyłączamy grzanie i zostawiamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiFenkuł (koper włoski) należy do tych warzyw, które albo się uwielbia, albo nienawidzi. Ja należę do tych pierwszych i dlatego w moim warzywniku nie brakuje go przez cały sezon. Składniki : bulwa fenkułu z młodziutką natką 2 młode maechewki kilka truskawek jogurt naturalny ewentualnie jakieś słodziwo Fenkuł pokroić wzdłuż na ćwiartki. Wyciąć głąb. Resztę pokroić na piórka szerokości
Weekendy w domu i ogrodziewykonania: Kapustę umyć i poszatkować w cienkie paski, posolić i odstawić na około pół godziny aby zmiękła. Do kapusty dodać startą na tarce marchew (na dużych oczkach) oraz poszatkowany koper. Majonez połączyć z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny i czosnkiem. Sałatkę zalać sosem i doprawić do smaku solą i pieprzem
Qchnia po prostuprzeciwzapalnie, przeciwpasożytnicze, odkażające układ pokarmowy, żółciopędne, moczopędne . W kosmetologi działają przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Czarnuszka przyczynia się do naturalnej detoksykacji organizmu, podobnie jak cynamon, imbir, kurkuma i koper. Nasiona czarnuszki posiadają o wiele więcej działań farmakologicznych, a co najważniejsze jest to produkt bezglutenowy ! Zapraszam również do innych zakupów w firmowym sklepiku SemCo
Garnkowe fanaberieilość i sprawdzam czy są jędrne i czy nie są puste w środku! SKŁADNIKI na duży słój: - ogórki - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka gorczycy - 2 ziela angielskie - listek laurowy - koper - liść chrzanu - kawałek chrzanu- korzeń - zalewa (na 1 litr ciepłej przegotowanej wody 1 czubata łyżka soli) Do słoja wkładamy wszystkie przyprawy, ogórki ciasno ułóż w słoiku, zawsze jasnym końcem
SMYKWKUCHNISkładniki: 2 golonki z indyka 1 pęczek włoszczyzny 4 ziemniaki 1 kalafior 1 śmietana 30% 1 łyżkę octu winnego 2 listki laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego pęczek świeżego kopru sól i pieprz do smaku Wykonanie: Golonki myjemy, osuszamy, wkładamy do garnka zalewamy 3 litrami wody, dodajemy listki laurowe, ziarnka ziela angielskiego, gotujemy 30 minut. Podczas gotowania wrzucamy obraną oraz pokrojoną
kgwjanczewo