Uwielbiam takie połączenia :) Kolorowe, lekkie i bogate w smaku. Słodki i orzeźwiający melon, pikantna rukola, dojrzewająca szynka, chrupiący słonecznik i charakterny ser pleśniowy - istne niebo
DefinicjaSmakuUwielbiam sałatki, ponieważ są proste, szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim zdrowe. Ta sałatka świetnie nadaje się na kolację, jak i lunch w pracy. Nie dość, że jest pyszna to jeszcze kolorowa. Warta spróbowania, polecam! Składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej marki Kupiec 1 szklanka wody szczypta soli i pieprzu 1/2 pęczka natki pietruszki 7-8 suszonych pomidorów 50 gram
Mango Papajarazem przepyszna śródziemnomorska sałatka :) Latem niemalże codziennie na obiad szykuję sobie różna sałatki, bardziej skomplikowane, mniej, ale zawsze. Przede wszystkim nie czuje się po nich ciężko, są zdrowe do bólu, kolorowe i przeeeeeepyszne :) :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaodżywianiu lub przeglądacie kulinarne blogi, to na pewno wpadły wam w oko kolorowe i wypełnione przeróżnymi składnikami miski, okrzyknięte jako Buddha bowls . Na dobre „rozpanoszyły się” one w kulinarnym światku pod koniec zeszłego roku, by w części osób wywołać powściągliwość („przecież to jedynie sałatka w misce”), a w części szczery entuzjazm („świetny sposób podania wielu różnych produktów!”). Sama, będąc(...)orzechy i nasiona, kasze, ryż i bataty, tofu, jajka czy chude mięso lub owoce morza. Główną ideą, stojącą za taką formą podania jedzenia było umieszczenie wielu odżywczych, różnorodnych i kolorowych produktów w jednym naczyniu tak, aby – po pierwsze – były atrakcyjne wizualnie, po drugie – łatwe w przygotowaniu i spożywaniu (także na wynos; tu miskę można zastąpić zamykanym pojemnikiem), a wreszcie
Even Better Foodsmak uzupełnia sos czosnkowy. Takie szybkie sałatki u mnie sprawdzają się znakomicie na kolacje. Sałatka na szpinaku z sosem czosnkowym SKŁADNIKI: 1 garść liści szpinaku 3 jajka 50 g sera typu feta light 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku pieprz kolorowy sól Szpinak myjemy, osuszamy i układamy na talerzu. Jajka gotujemy na twardo w lekko
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na kolejną odsłonę sałatki z tuńczykiem. Poprzednią wersję z suszonymi pomidorami znajdziecie tutaj . Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - 1 woreczek ryżu (u mnie kolorowy) - 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym - 1 słoik mieszanki marchwi, kukurydzy i groszku - 1 słoik czarnych oliwek (200 g/ 75 g po odsączeniu) - sok z połowy cytryny(...)miski. 3. Następnie do miski przekładamy odsączoną mieszankę warzyw, odsączonego tuńczyka i odcedzony, ugotowany ryż. 4. Całość skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek, przyprawiamy, mieszamy i gotowe. Sałatka najlepiej smakuje na zimno! SMACZNEGO
Bez Cebuliskładający się z sakiewek nafaszerowanych kurkami, ryżu w trzech kolorach oraz sałatki z rukolą. Przepis na sałatkę znajdziecie tutaj. Składniki: 6 plastrów schabu, 150 g kurek, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 szklanki bulionu, ryż 3 kolory, pieprz kolorowy, sól morska prowansalska. Przygotowanie: Schab rozbijamy na cienkie kotlety- tak by nie porozrywać mięsa(...)każdego kotleta i zawijamy wszystkie boki razem nitką- tak by powstała sakiewka. Sakiewki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Podajemy z sałatką i z pozostałymi kurkami
Aga w kuchnipyszna:) Polecam :) Składniki - główka młodej kapusty - 2 mniejsze kolorowe papryki - 6-8 rzodkiewek - pół pęczka koperku - sól, biały pieprz, zioła toskańskie, - oliwa z oliwek Wykonanie Kapustę szatkuję, lekko solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma aby zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą
Kuchnia z widokiem na ogródSzybka, smaczna, pożywna, podzielna Składniki: 2 filety z kurczaka 1/2 opakowania makaronu kolorowego świderki 1/2 słoika suszonych pomidorów w zalewie z ziołami 1 garść słonecznika 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu sól, pieprz, papryka czerwona słodka olej Filat z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju dodając sól, pieprz i paprykę czerwoną. Makaron gotujemy w osolonej wodzie(...)małe kawałki. Słonecznik należy uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy musztardę, ketchup, majonez. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Artykuł Sałatka na imprezę pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plWakacje zakończę pyszną sałatką z pysznymi brzoskwiniami, śliwkami i jeżynami. Do tego trochę boczku i rukola, ale jeśli za nią nie przepadacie to spokojnie możecie zamienić na inną sałatę. To bardzo letni posiłek , soczysty, kolorowy, ale też pożywny i przede wszystkim pyszny. Brzoskwinie można upiec na ruszcie albo na patelni grillowej. Owinięte wędzonym boczkiem nabierają niezwykłego aromatu i smakują niezwykle
Smaczna PyzaFinesse. Sałateczka kolorowa, prosta, niby zwyczajna, lecz nie do końca, bo w swej prostocie, rozkosz i niebo ukryte w tym złocie. Mieni się żółcią, czerwienią, pomarańczem z nutą cytryny idealnie tańczą truskaweczki i nektarynki, arbuzy, banany też idą w te tany. W prostocie jest sztuka, rzecze stare pokolenie, więc my tę sztukę uprawiamy w jedzeniu. Orzeźwiająca sałatka z arbuza
Kuchnia smakówsię różowe. Charakteru dodaje wędzony, biały twaróg, którego aromat dominuje w sałatce i podkręca smak buraka. 150 g makaronu kokardek 1 pieczony burak ćwikłowy 125 g twarogu wędzonego 40 g orzechów włoskich garść rukoli DRESSING: 3 łyżki oliwy czosnkowej 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu sól pieprz kolorowy Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie. Buraczka obrać
https:KKuchniaMniamBardzo lubię brokuły ale muszą być lekko twardawe i chrupiące,a takie najlepiej smakują w sałatce w towarzystwie jajek i pomidora. W duecie z
Kolorowa kuchnia ElkiWpis prosty, szybki, nieskomplikowany. Pomysł na sałatki, jedna bardziej obiadowa, druga kolacyjna. Jedna ostrzejsza, druga delikatniejsza. Którą wybieracie? Czytaj więcej »
Bernika - moj kulinarny pamietnikpucharków/salaterek nakładamy mix sałat, mieszamy z rukolą, na wierzchu rozkładamy przygotowane dodatki. Przed podaniem sałatkę skrapiamy dobrej jakości oliwą z oliwek. Sałatka z jajkiem, pomidorem, ziemniakami i kaparami Sałatka z jajkiem, pomidorem, ziemniakami i kaparami K O N K U R S "GOTUJ Z OLE!" ! ! ! Wspólnie z marką OLE! - producentem warzyw w słoikach, które(...)REGULAMIN KONKURSU "GOTUJ Z OLE!" Normal 0 21 Normal 0 21 I. Założenia ogólne. Organizatorem Konkursu Kulinarnego, prowadzonego pod nazwą „Smakuj życie, OLE!” jest Autorka bloga Kolorowy Przepisownik , znajdującego się pod adresem: www.kolorowyprzepisownik.blogspot.com Partnerem i Sponsorem nagród w orgaznizowanym konkursie jest firma OKECHAMP S.A., z siedzibą w Poznaniu, ul. Dąbrowskiego 259, kod 60-406 Poznań
Kolorowy Przepisownik