Chcecie zaimponować gościom a macie do podania zwykłą sałatkę? Wystarczy zawinąć ją w plastry szynki,przewiązać szczypiorkiem,ułożyć na półmisku i sukces gwarantowany. Zwykła sałatka stanie
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka,jedna z moich ulubionych . Często ją robię na kolację lub kiedy zjawi ają się niespodziewani goście. 100 g wędzonego
Kolorowa kuchnia ElkiMelon to wspaniały dodatek do sałatek i deserów. Znakomicie gasi pragnienie w upalne dni. Owoc ten stanowi doskonałe źródło silnego przeciwutleniacza jakim jest witamina C
Kolorowa kuchnia ElkiPrzyrządzając surówki kieruję się tym, aby wyglądały kolorowo. Ta surówka to nieliczny wyjątek. Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale jest doskonała a do tego idealna na
Mieszam w GarnkuWiosna i lato na talerzu. Kolorowo, smacznie i zdrowo! Składniki ( na dwie porcje): 2 – 3 garści sałaty roszponki, 150 g szynki, 150 g żółtego sera, ½ puszki
Nie tylko w kuchniJednak w takie paskudnie szare i deszczowe dni mam ochotę na nieco przekory i przygotowuję potrawę letnia oraz bardzo kolorową. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać jak pysznie smakują: feta, pomidory i papryka skropione cytryną i oliwą. Taką sałatkę lubię o każdej porze roku;) Sałatkę podaje się z grzanką lub bagietką. Składniki na 1 talerz: 2 plastry sera feta
Codziennik KuchennyPRZEPIS TUTAJ *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI NA IMPREZĘ KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA – PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZYJĘCIE DLA DZIECI – POMYSŁY NA KOLOROWE MENU KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Dania jednogarnkowe – najlepsze pomysły na szybkie i pyszne obiady! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempuszki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżka gęstej śmietany 18% 2 płaskie łyżki majonezu sól, pieprz kolorowy Przygotowanie: Jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Szczypiorek posiekać. Kukurydze odsączyć z nadmiaru płynu. Wszystko wymieszać z śmietaną, majonezem i doprawić do smaku. Sałatkę odłożyć na kilka godzin do lodówki by smaki się przegryzły
Ala piecze i gotujemożemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły na drugie śniadanie lub lunch. To bardzo zdrowa i smaczna przekąska. Do przygotowania sałatki użyłam świeżych warzyw, sera oraz pysznego schabu pieczonego firmy Hańderek. SKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej, 250g kolorowych pomidorków koktajlowych, 1 ogórek, 1 cebula czerwona, 6 plastrów Schabu tradycyjnie upieczonego Hańderek , 100g sera sałatkowego typu feta, 2 łyżki(...)mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe przekrawam na pół. Ogórka oraz cebulę czerwoną obieram i kroję w kostkę. Schab pieczony oraz ser feta także kroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do miski. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszam. 2. Jogurt naturalny mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanym sosem polewam
Tradycyjna kuchnia Kasiklasyczny winegret. Idealna kompozycja chrupiącej sałaty, soczystych pomidorków i lekko słonego sera. Całość dopełnia sos i chrupiące rozmarynowo-czosnkowe grzanki. Lekka sałatka z pomidorkami i grzankami Składniki: 2 małe sałaty rzymskie około 200 g pomidorków koktajlowych (najlepiej kolorowych) dwie łyżki startego sera np. parmezanu lub grana padano Grzanki: 5-6 kromek chleba lub 2 ciabatty 2 gałązki rozmarynu(...)pilnując, żeby się równo rumieniły. Gotowe przesypujemy do miseczki, usuwając czosnek i rozmaryn. Następnie kroimy sałatę i wrzucamy do miski. Pomidorki kroimy na połówki i układamy na sałacie. Sałatkę posypujemy startym serem. W miseczce łączymy składniki na sos. Mieszamy, aż składniki się połączą, a sos zgęstnieje. Na koniec, tuż przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy grzankami. Smacznego Artykuł Lekka
PatiGotujeWłaśnie dlatego, że jest ponuro, że pada, że jest paskudnie i że wszyscy znowu zaczęli narzekać (a przecież jesień rozpieszczała nas w tym roku bardzo długo
Kraina Tysiąca Smakówdrugie śniadanie, wytrawną przekąskę albo na kolację polecam sałatkę z ryżem, tuńczykiem i kilkoma innymi warzywami. Szybka, łatwa do przygotowania, sycąca i kolorowa, czego chcieć więcej ;) Składniki: 100 g ryżu ugotowanego na sypko 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 0,5 dużej czerwonej papryki 3-4 ogórki konserwowe 2 małe cebule dymki mały pęczek szczypiorku 1 mała puszka
Simply FoodSałatka dla tych co cenią zdrowie, są na diecie, żyją fit i lubię zjeść kolorowo, smacznie i zdrowo.Polecam łososia ugotować na parzę bo jest bardzo delikatny i soczysty. 1/2 szklanki ryżu 20 dkg łososia 6 truskawek 1/2 awokado 10 gron winogrono ciemne 6 kulek mozzarella 1 garść roszponki 1/2 cytryny sól, pieprz kolorowy przyprawa do ryb oliwa z suszonych pomidorów
wesoła kuchniałamach bloga publikuję ten przepis ( poprzedni ). Zapasy zimowe rozeszły się w mig:) Papryczki były pyszne, łagodne w smaku, idealne do obiadu, sałatek itp. Tym razem jednak pokusiłam się o odrobinę więcej miodu :) Składniki: 1 kg kolorowej papryki, 1 szklanka octu, 1 szklanka wody, 250 ml miodu pszczelego, 5 łyżek oleju. Wykonanie: Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski
Tradycyjna KuchniaBardzo smaczna surówka, lekka, sałatka doskonale pasująca do dań z grilla i do obiadu. Chrupiąca sałata lodowa z kolorowymi dodatkami, wzbogacona oliwą z oliwek. Pyszna. Ja mogę ją zajadać nawet codziennie. Składniki - główka sałaty lodowej - pomidory 2 szt. - pół czerwonej papryki - ogórki konserwowe 2 małe szt. - zielona cebulka lub szczypiorek - garść zielonych oliwek z papryczką - pomidory suszone w proszku
Kuchnia z widokiem na ogród