Pieczone warzywa, to kolorowa i smaczna propozycja. I nie tylko smaczna, a zdrowa i wartościowa, bo zapewne wiecie, że każdy kolor warzyw ma znaczenie w diecie- inna barwa, to inne proporcje minerałów i witamin, zatem im więcej kolorów na talerzu, tym więcej zdrowia! 😊 Warzywa same w sobie smakują genialnie, ale ich naturalny smak dodatkowo podkręciłam przyprawami Vegeta Natur (www.vegeta.pl- klik na stronę producenta) , które są kompozycją idealnie dobranych ziół i przypraw, w 100% z naturalnych składników, bez glu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...