Składniki: 200 g sera korycińskiego 90 g miksu sałat (pół opakowania) 1 czerwona papryka pół puszki kukurydzy pęczek szczypiorku 4 jajka około 15 sztuk oliwek zielonych
Qchnia po prostuPrzepis znalazłem tutaj ale oczywiście zrobiłem po swojemu :) Wszystkie przepisy traktuję jak sugestie, a nie jak algorytm na wykonanie potrawy. No może za wyjątkiem ciast, o
Gotuj z Misiempołączą. Jest to według mnie najłatwiejszy sposób na przygotowanie sosów czy marynat Gdy kasza i warzywa z patelni przestygną mieszamy ze sobą wszystkie składniki i odstawiamy na bok, żeby sałatka się trochę „przegryzła”. Teraz mięso. Polędwiczkę myjemy, suszymy i oczyszczamy ze wszystkich widocznych błon. Kładziemy na desce na płasko i przekrawamy prawie na pół. Rozkrawamy tak aby można ją było(...)rest for a few seconds, cut the twine, cut the meat into thick pieces, 1 cm wide minimum. Na talerzu układamy dwa, trzy plastry mięsa i kilka łyżek sałatki, do kieliszka wlewamy wino, u mnie różowe i smacznego! Prosta, a zarazem wieloskładnikowa kolacja gotowa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Najlepiej smakuje w towarzystwie gości
Martyna Cookspołączą. Jest to według mnie najłatwiejszy sposób na przygotowanie sosów czy marynat Gdy kasza i warzywa z patelni przestygną mieszamy ze sobą wszystkie składniki i odstawiamy na bok, żeby sałatka się trochę „przegryzła”. Teraz mięso. Polędwiczkę myjemy, suszymy i oczyszczamy ze wszystkich widocznych błon. Kładziemy na desce na płasko i przekrawamy prawie na pół. Rozkrawamy tak aby można ją było(...)rest for a few seconds, cut the twine, cut the meat into thick pieces, 1 cm wide minimum. Na talerzu układamy dwa, trzy plastry mięsa i kilka łyżek sałatki, do kieliszka wlewamy wino, u mnie różowe i smacznego! Prosta, a zarazem wieloskładnikowa kolacja gotowa Najlepiej smakuje w towarzystwie gości – im ich więcej tym lepiej Put on the plate two, three
Martyna Cookspołączą. Jest to według mnie najłatwiejszy sposób na przygotowanie sosów czy marynat Gdy kasza i warzywa z patelni przestygną mieszamy ze sobą wszystkie składniki i odstawiamy na bok, żeby sałatka się trochę „przegryzła”. Teraz mięso. Polędwiczkę myjemy, suszymy i oczyszczamy ze wszystkich widocznych błon. Kładziemy na desce na płasko i przekrawamy prawie na pół. Rozkrawamy tak aby można ją było(...)rest for a few seconds, cut the twine, cut the meat into thick pieces, 1 cm wide minimum. Na talerzu układamy dwa, trzy plastry mięsa i kilka łyżek sałatki, do kieliszka wlewamy wino, u mnie różowe i smacznego! Prosta, a zarazem wieloskładnikowa kolacja gotowa Najlepiej smakuje w towarzystwie gości – im ich więcej tym lepiej Put on the plate two, three
Martyna CooksNajlepsza sałatka na poświąteczne przejedzenie dla pasjonatów kuchni Orientu. Lekka, pikantna i na pewno nie przysporzy dodatkowych kilogramów, wręcz przyspieszy spalanie kalorii. Składniki dla 2 osób: • 1 kalmar • 2 garści mixu sałat • świeża kolendra Napar do gotowania kalmara • liść laurowy • kilka ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz • 1/3 limonki – sok Sos • 2 ząbki czosnku • 3 plastry imbiru(...)papryczki chili • 1 łyżka octu ryżowego • 1 łyżka sake lub wódki • 1/3 szklanki pikantnego sosu chili • 1/3 szklanki oleju • po 1/3 papryki kolorowej • 1 ogórek zielony • 1 mała cebula czerwona • 1 łodyga selera naciowego Wykonanie: • Ugotować ok. 1/2 litra wody z przyprawami. • Kalmara na wewnetrznej stronie pokroić w kratkę ale nie do końca
To co kocham100 g. makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka
Lubię to gotujęObiad bez surówki obiadem straconym. ;-) Zimą, kiedy dostępność warzyw jest ograniczona, mam spory problem z ich komponowaniem. Latem natomiast, kiedy wszystko mam na wyciągnięcie ręki nie
Szefowa kuchniMoja pierwsza w tym roku wyprawe na dzialke moge zaliczyc do bardzo udanych. W promieniach kwietniowego slonca oddalam sie slodkiemu lenistwu. Czas plynal mi bardzo przyjemnie
Przysmaki KarolkiSkładniki: 200g kolorowego makaronu, świderki, puszka kukurydzy (285g po odsączeniu), 1 wędzone udko kurczaka (300g), 1/2 czerwonej świeżej papryki, 1/2 żółtej świeżej papryki, 1/2 cebuli, 2 większe ogórki kiszone, garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości(...)pokroić na mniejsze kawałki. Papryki, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć, dodać majonez i wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego
W kuchni u Monikiłatwy w użyciu oraz pielęgnacji. Praktyczna i zajmująca minimum miejsca waga kuchenna. Stylowy młynek do soli i pieprzu 2 w 1. Posiada dwie oddzielne komory i ceramiczny mechanizm mielący. Kolorowe miski przydatne szczególnie na grillach czy przyjęciach w ogrodzie. Praktyczne także do codziennego użytku i łatwe w przechowywaniu. Pizza pieczona na kamieniu posiada zupełnie inny smak. Dzięki takiemu gadżetowi(...)ciężką stolnice. Łatwa w użytkowaniu i myciu. Doskonały zestaw na każdą okazję. Karafka z czterema szklankami ucieszy każdego kto lubi urządzać przyjęcia. Odporna na wysokie temperatury. Atrakcyjna misa na sałatki wykonana z tworzywa sztucznego będzie prezentować się idealne na stole. Doskonale imituje szkło, a w przeciwieństwie do niego jest bardzo lekka. Uniwersalna patera na owoce czy ciasta będzie pasować
Kuchnia BazyliiSałatka ze szpinaku baby, z dodatkiem sera blue i prażonych ziaren słonecznika to idealne danie do grilla, ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się również jako sałatka na imprezie, dodatek do obiadu, kolacji, itp. U mnie z sosem na bazie octu balsamicznego, ale można dodać również własny ulubiony. Szpinak z miękkim serem pleśniowym i prażonym słonecznikiem to idealne połączenie smakowe. Warto(...)słonecznika (na suchej patelni) Składniki sosu: - 1/2 łyżeczki musztardy Dijon - 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej - 2 łyżeczki octu balsamicznego - 3 łyżki dobrej oliwy z oliwek - pieprz do smaku (u mnie kolorowy) - malutki ząbek czosnku (nie trzeba) Czosnek zmiażdżyć (gdy dajemy), dodać musztardy, świeżo mielony pieprz i zamieszać. Dolać ocet balsamiczny i cały czas mieszając dolewamy oliwę. Mieszamy do połączenia składników. Szpinak
Smaczne ZdroweZa dwie godziny powitamy Nowy Rok 2015. Ja jestem przygotowana. Zrobiłam noworoczny torcik śmietankowy. Spróbuję go, jak wybije północ. Składniki:Biszkopt (mała tortownica):2
Salonik smakówstole pojawiła się obłędna burrata od sprawdzonego polskiego producenta, podana z sezonowymi warzywami, czyli w tym wypadku białymi szparagami oraz kaparami i pesto z czosnku niedźwiedziego, w towarzystwie zielonej sałatki. Kolejnym daniem była zupa dnia, którą był rewelacyjny aksamitny krem z czerwonej fasoli, podany z salsą warzywną. Gęsty, aromatyczny sycący. Z drugich dań wybrałyśmy jedno danie z karty
Kulinarne przygody GatityKanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!