też macie tak, że dwoicie się i troicie, by Wasze pociechy zjadły coś zdrowego, a one koniec końców i tak, gdyby miały wybór jadłyby frytki na śniadanie, obiad i kolację?;) Najlepszym na to sposobem wydaje się przemycenie zdrowego składnika w czymś dla dziecka interesującym. Na przykład królową kasz, jaglankę, podać jako… deser. Najlepiej w towarzystwie musu jabłkowego, rodzynek, oraz
Smaki Na Talerzuwersji wytrawnej, świetnie nada się cukinia, grzyby, pomidory, szparagi czy pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki w towarzystwie sera. Możliwości są niezliczone, a radość, z jedzenia jeszcze ciepłej tarty na kolację lub podwieczorek, ogromna. Składniki: na 6 porcji Czas przygotowania: 60 min Kruche ciasto 1 i 1/4 szklanki mąki 2 żółtka szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 125 g zimnego
Słodki KompromisJedzenie nasion daje siłę, kocham kasze pod każdą postacią, nie ma chyba rodzaju, który mi nie odpowiada. Jadam kaszę na śniadanie, obiad i kolację, doskonale łączy się ze świeżymi i suszonymi owocami czy orzechami, wychodzi z niej ciekawe kaszotto, nadaje się na farsz do pierogów czy warzyw, jest bardzo uniwersalna i smakuje wszystkim. Gdyby inspiracji z kaszą w roli głównej
Słodki Kompromisdokładkę. Do tego kawa lub świeże soki. Szkoda, że nie można przy stole posiedzieć cały dzień. Niestety restauracja działa w porze lunchu do 15, a później otwiera się na kolację od 19.30. Quiche ze szpinakiem i marchewką od razu zdobył moje serce w tej restauracji. Przypomina trochę tartę w wersji wytrawnej, ale poza warzywnym nadzieniem, dodaje się jeszcze masę jajeczną
Pink EnvelopePyszny pomysł na dodatek do obiadu lub lekką kolację. Składniki: pół opakowania mixu sałat 2 średnie pomidory pół czerwonej cebuli 1/3 dużego zielonego ogórka 1 gałązka selera naciowego 2 paluszki serowe 2 łyżki kukurydzy z puszki 3-4 łyżki oleju sól,pieprz Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy.Do miski wrzucamy sałatę.Pomidory kroimy w ósemki, cebulę w piórka, ogórek w półplasterki
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzynależy do kuchni z innego kraju. Znajdziemy tu dania tureckie, izraelskie, hawajskie, gruzińskie, hiszpańskie..., czyli tak naprawdę kolorową kuchnie z całego świata. Przepisy są podzielone na śniadania, obiady, przekąski, kolacje i desery. Książka jest okraszona przepięknymi i bardzo smakowitymi zdjęciami wykonanymi przez autorów "Jedz i pracuj". Przepisy, co jest bardzo ważne, nie są zbyt skomplikowane i ich przygotowanie nie wymaga
Kulinarne przygody GatityPotrawa bez której w moim domu kolacja wigilijna nie miała by smaku. W moim rodzinnym domu takiego żuru się nie gotowało. Był tylko czysty barszcz czerwony z uszkami. Jednak kiedy wprowadziłam się po ślubie do domu męża, dopiero poznałam ten smak. Przepis jest bardzo prosty. Potrzebujemy grzyby suszone i zakwas na barszcz. Ja na 2 l barszczu używam
Kulinarne przemysleniamodyfikuję). Raz na tydzień piekę zdrowe ciasto, a kiedy już je zjemy to najczęściej w ramach przekąski (podwieczorka) jem owoce z płatkami owsianymi, jogurtem i orzechami. Na kolację często zjadam resztki warzyw i sera (jakkolwiek to brzmi :D). Co do pomysłów na posiłki to głównie kieruję się sezonowością i własnymi potrzebami. Mam ochotę na spaghetti? Ok, szukam fajnego przepisu
rabarbarowotego są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a nadziać możemy je czymkolwiek zechcemy:) Znakomicie smakują na ciepło a także na zimno - to ich dodatkowa zaleta. Na obiad i kolację, na przekąskę, drugie śniadanie i na imprezę - polecam! składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 40 g masła 100 ml wody nadzienie: 400 g mięsa mielonego duża cebulę
6nieboBułki drożdżowe gościły na moim wigilijnym stole i zachwyciły gości. Bułeczki właściwie a nie bułki są mięciutkie, delikatne, nie starzeją się a idealnie nadają się na śniadanie czy kolację. Polecam gorąco, karnawał przed nami i spotkań towarzyskich wiele więc będą znakomitą przekąską. Bułki drożdżowe z pieczarkami, boczniakami i suszonymi pomidorami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna jeść różnorodnie, kiedy na talerzu brakuje mięsa. Myślę, że niektóre osoby w mojej rodzinie mają wrażenie, że pożywiam się codziennie trzema główkami sałaty… na śniadanie, obiad i kolację. A przecież wystarczy zajrzeć tutaj do mnie i przekonać się, że na jedzeniową nudę nie narzekam i moje dania są baaardzo urozmaicone. Uwielbiam jeść i uważam, że to właśnie dania
rabarbarowoRestauracja The Cool Cat zorganizowała kolację, ucztę, opartą na menu... Artykuł 5 stycznia – Fajny Dajning – Warszawa pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEświeżych warzyw, np. papryki, pomidora czy zielonego ogórka i (znów;) jest nie tylko kolorowo, zdrowo i smacznie, ale i na bogato (!;-) Smacznego śniadania, przekąski w ciągu dnia lub kolacji - na pewno Wam zasmakuje. Składniki: 250 g twarogu lekkiego 1 duża łyżka majonezu Kieleckiego 2 jajka ugotowane na twardo i drobniutko pokrojone spora garść grubszego szczypioru drobno pokrojonego sól, świeżo
Zasmakuj KuchniSałatka makaronowa z wędzonym morszczukiem i kukurydzą to propozycja na kolację, imprezkę lub lunch-box do pracy. Sałatka jest delikatna w smaku i ma lekką nutę wędzonego morszczuka. Składniki: 100 g makaronu orzo 1 wędzony morszczuk 1 średnia czerwona cebula 1 puszka kukurydzy garść siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu pieprz i sól do smaku Wykonanie: Makaron
Smak mojego domumakaronu i żurawina :) przy niskim nakładzie czasu i pracy nowe, doskonałe i zdrowe danie gotowe - składniki trzeba tylko zmiksować i zapiec :) Taki pasztet świetnie nadaje się na śniadanie, kolację czy przekąskę na świąteczny/imprezowy stół. Dzięki warstwie z nitek makaronu spaghetti i nie wmieszanej w masę żurawiny jest znacznie ciekawszy dla oka, oryginalny. Do masy mięsnej można dodać też
Kolorowy Przepisownik