kolacja - 33757 przepisów (strona:902/2251)

PASTA JAJECZNO TUŃCZYKOWA 181

serii wiem co jem. Pasta jest kremowa a wręcz aksamitna i delikatna. Świetne smarowidło na kanapkę na śniadanko a nawet kolację.  Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo  tuńczyk w puszce 2 puszki majonez light 2 łyżki cebula 1 szt. sól, pieprz do smaku szczypior siekany 3-4 łyżki Sposób przygotowania: 1. Jaja pokroić na mniejsze części

Kuchnia Paulettes
ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ 144

zmielona biała kiełbasa sprawia, że rolada smakuje rewelacyjnie. Rolada sprawdzi się na imprezach i różnych spotkaniach pokrojona w plasterki i przyozdobiona zieleniną. Idealna również na poranne śniadanie a nawet kolację.  Składniki: boczek 0.5 kg. biała kiełbasa 3 pętka melisa cytrynowa 3 łyżki (posiekana) natka pietruszki 1 pęczek  sól, pieprz do oprószenia oliwa z oliwek do posmarowania Sposób przygotowania

Kuchnia Paulettes
Paprykarz z tuńczyka z dodatkiem melisy 194

przechowywać kilka dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Paprykarz jest zdrowszą wersją tego kupnego, ponieważ nie zawiera konserwantów ani chemii. Można go jeść i na śniadanie i na kolację. Polecam, bo jest naprawdę świetny. Mi smakuje na chrupkim chlebku np. wazie, bo lubię kiedy mi coś chrupie w buzi.  Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż

Kuchnia Paulettes
ZUPA KREM Z BROKUŁA I KALAFIORA 198

bardzo prosta, szybka i tania zupa. Jej zaletą jest to, że jest lekkostrawna, ale sycąca, więc można ją zjeść nie tylko na obiad, ale także na podwieczorek bądź kolacje. Zupa może być jednym z posiłków ludzi będących na diecie, ponieważ ma mało kalorii, a zawiera wszystko co jest potrzebne dla naszego organizmu, czyli same cenne witaminy, które są zawarte

Kuchnia Paulettes
CANNELLONI Z FARSZEM MIĘSNYM Z PRZEWAGĄ PAPRYKI I PIECZAREK POD BESZAMELEM 203

rozgrzewa.  Dodatek świeżej bazylii, natki pietruszki i czosnku nadaje aromatu, który unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację, chodź wiem, że nie powinno się jeść takich dań o tak późnych porach, ale jak raz czasem to przecież nic się nie stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad

Kuchnia Paulettes
Wigilijny groch z kapustą 295

jest wyśmienite. Wychowałam się na Podkarpaciu i to danie to również moje wspomnienie z dzieciństwa, kiedy to babcia gotowała je na każdą kolację wigilijną. Jako dziecko nie doceniałam zbytnio smaku kapusty z grochem, ale doskonale go pamiętam. Starałam się odtworzyć to danie i myślę, że mi się udało

To co kocham
Wegański pasztet z warzyw z zupy 206

Smaczny pasztet z warzyw z zupy z kaszą gryczną Dzisiaj mam dla was kolejny przepis z serii : Aby nic się w kuchni nie zmarnowało. :) Miały być

Mój pomysł na
Gotowany brokuł z prażonym sezamem. Jak uprażyć sezam? 288

Bardzo fajny pomysł na lekką kolację. Brokuł, do którego uprażyłam sezam. Oczywiście brokuł przygotowany w ten sposób, może być również dodatkiem do obiadu :) Jak uprażyć sezam? Do tego przepisu potrzeba 2 łyżek sezamu. Ja uprażyłam więcej i dodawałam potem do różnych potraw. Blaszkę do pieczenia wyłożyłam papierem do pieczenia i wrzuciłam na nią sezam. W 200 stopniach C podpiekałam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Gotowany brokuł z prażonym sezamem. Jak uprażyć sezam? 288

Bardzo fajny pomysł na lekką kolację. Brokuł, do którego uprażyłam sezam. Oczywiście brokuł przygotowany w ten sposób, może być również dodatkiem do obiadu :) Jak uprażyć sezam? Do tego przepisu potrzeba 2 łyżek sezamu. Ja uprażyłam więcej i dodawałam potem do różnych potraw. Blaszkę do pieczenia wyłożyłam papierem do pieczenia i wrzuciłam na nią sezam. W 200 stopniach C podpiekałam

Szczęśliwa kuchnia
Kuchnia i wino czyli relacja z Restauracji Cesarska w Chorzowie 149

dniu 10.11.2016 na zaproszenie Hotelu Diament Arsenal Palace i Restauracji Cesarskiej w Chorzowie miałam okazję uczestniczyć w kolacji „Kuchnia i wino” czyli jesienny bukiet smaków i opowieści o winie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tajlandia - Bambusowe Łodzie Złotego Buddy 204

czarując nieodpartym urokiem. Bangkok to miejsce pełne sprzeczności. Raz bywa bardzo subtelne by potem sprawiać wrażenie porywczej metropolii, zawsze niezaspokojonej i pożądliwej.  Bangkok Bangkok Bangkok HOTEL BAIYOKE SKY (kolacja)- obejmuje 88 pięter, co czyni go najwyższym hotelem w Tajlandii. Z obiektu roztacza się panoramiczny widok na Bangkok. Dysponuje on obrotowym tarasem na dachu, tarasem widokowym oraz 7 restauracjami. Baiyoke

ClauditteMissCooking
RYŻ SMAŻONY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 1057

możecie zastąpić go jakimś warzywem "zalegającym" w lodówce. Wspaniale sprawdzą się tu również krewetki, w wersji wegetariańskiej pomińcie też kurczaka.  Ryż smażony sprawdzi się doskonale na obiad i kolację oraz jako lunch do pracy. Pewnie nie raz uratuje Was w awaryjnej sytuacji, kiedy nie będziecie mieli pomysłu albo zbyt wielu składników na obiad ;P  SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony
Kapusta z grzybami 205

Miesiąc grudzień jest już z nami... Lada chwilę zaczniemy planować nasze świąteczne menu. W moim domu w czasie wigilijnej kolacji nie może zabraknąć kapusty z grzybami. Podawana jest zawsze ze smażonym karpiem. Zapraszam po przepis, a przy okazji na parę słów o produktach  Ambition , które miałam przyjemność testować w mojej kuchni. Ależ ja uwielbiam te kuchenne gadżety ! Marka Ambition

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka jajeczna z awokado 243

Sałatki jajeczne to doskonała alternatywa na śniadanie lub kolację. W tej wersji jest przygotowywana przeze mnie dość często. Zdarza mi się specjalnie ugotować więcej jajek z myślą o zrobieniu jednej porcji tylko dla siebie, dlatego tym chętniej podzielę się z Wami na nią przepisem. Inspiracja: Karmelowy  (ja w swojej wersji zastąpiłam majonez jogurtem naturalnym z musztardą, by sałatka była

Fabryka pomysłów
Restauracja Jasna - powrót Tomasza Hartmana do korzeni 206

makówkach na deser, nie wspominając. Jasna dopiero po cichutku i powoli budzi się do życia, ale sądzę, że za sprawą Tomasza Hartmana niedługo będzie tutaj pełno. Już podczas proszonej kolacji goście tłumnie przychodzili do wolnych stolików. Spoglądając na nich, strasznie się cieszyłem. Wszyscy wokół wcinali swojską roladę — to piękny widok; w końcu nie wstydzimy się naszej kuchni, jesteśmy z niej

Food Square