świata. To maleńkie państwo, oprócz pięknej architektury i malowniczych krajobrazów, ma ciekawą kuchnię. Jedną z najpopularniejszych potraw jest pieczony omlet z różnymi dodatkami. Escobraczycy jedzą go na śniadania lub kolacje. Oto przepis na pieczony omlet z warzywami prosto z San Escobar. Składniki 3 jajka 100 g zielonej fasolki szparagowej 50 ml mleka 1 opakowanie serka do smarowania ½ czerwonej papryki
My Chcemy JeśćDodatkowo: Sałata lodowa Czerwona cebula Ogórek zielony Pomidorki Szczypiorek Sos czosnkowy Przygotowanie: Mięso opanierowałam w bułce tartej z domieszką przyprawy do kurczaka, usmażyłam na rozgrzanym oleju i wyszła pyszna kolacja. Domownikom aż się uszy trzęsły tak zajadali. Do tego podałam sałatę z sosem czosnkowym
W garach u GosiUwielbiam dania z jajkami. Dziś zapraszam Was na jedno z nich – lekki omlet z pieczarkami, jarmużem i szpinakiem. Szybko, pysznie i zdrowiej od tradycyjnego omletu
Słodkie okruszkiChrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami. Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację. Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami. Składniki na zapiekanki: 1 krótka, świeża bagietka 5 plastrów salami 4 średnie pieczarki duża garść tartego sera żółtego 1 cebula pół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorku sól
NiePieprz.plefektowna. Polubi ją każdy wielbiciel buraków. Rukola nadaje jej ostrości, a prażony słonecznik orzechowego aromatu. Wszystko doskonale się ze sobą łączy tworząc łatwą sałatkę, którą można podać znajomym na kolację, a także zabrać ze sobą do pracy. Czego potrzebujemy? 2 małe buraki, garść rukoli, pół kostki sera feta, pół szklanki łuskanych ziaren słonecznika, 2 ząbki czosnku (opcjonalnie) opcjonalnie ocet balsamiczny
two broke sistersniecały miesiąc niektórzy z nas będą obchodzić dzień zakochanych 💑 Jeśli chcemy przygotować dla swojego ukochanego lub ukochanej romantyczn ą kolacje to na przystawkę serdecznie polecam szparagi. Otóż jedzenie ma duży wpływ na nasze libido. Kształt szparagów, sam przywołuje seksualne skojarzenia, a smak pobudza zmysły....Do przystawki
kulinarne odsłony patiKolorowa, lekka, a zarazem treściwa tajska sałatka z wołowiną i obłędnym, pełnym smaków sosem. Idealna propozycja na zdrowy obiad lub kolację. Sałatka z wołowiną nie jest zbyt wymagającym daniem jeśli będziesz pamiętać o kilku prostych zasadach przy smażeniu steka: Nie smaż mięsa świeżo wyjętego z lodówki Smaż steka na mocno rozgrzanej patelni Nie smaż steka na maśle Stek dopraw solą
ale Pyszniesłodko – żadna tajemnica! Że mogłabym zjadać je codziennie – też! Dziś mam dla Was przepis na takie z serem i pomarańczami – idealne na słodki obiad albo np. kolację na ciepło czy imprezę. Śmiało można podlać je na patelni odrobiną rumu i podpalić – wtedy efekt będzie spektakularny i z całą pewnością zaskoczy wszystkich domowników. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI
Ostra na Słodkopodobną mieszankę z serii mrożonek " warzywa na patelnie ". Tak, czy inaczej przygotowuje się ją szybko i jest świetna na śniadanie lub lekki lunch. Chociaż ja lubię frittatę także na kolację. ;) Składniki na 2 porcje: 100 g fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 100 g brokułu , podzielonego na drobne różyczki 1 marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka oleju po szczypcie suszonego tymianku
Pełny talerzSzybka w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Warzywa do zupy upiec możecie dzień wcześniej. Proponuję podwoić proporcje, bo na pewno zechcecie zjeść nieco warzyw od razu. Do dobra propozycja na kolację. Podajcie takie warzywa z dipem jogurtowo-czosnkowym. Resztę zostawcie, by na drugi dzień móc przygotować pyszną zupę. Do przygotowania mojej zupy wykorzystałam: marchew, selera i pietruszkę. Śmiało możecie dodać też
kolorowotorcikowogorącej owsianki włożyć olej kokosowy, wymieszać, do smaku wlać stewię w płynie, wsypać szczyptę soli, wymieszać wlać mleko zimne, dobrze wymieszać, wsypać orzechy włoskie - sycąca owsianka śniadaniowa lub na kolację...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMięsne klopsiki pieczone w cieście francuskim to propozycja na efektowną przystawkę, ciepłą kolację lub obiad. Środek klopsika wypełnia mozzarella, która po upieczeniu jest płynna. 1 duże opakowanie ciasta francuskiego ok 150 g sera mozzarella KLOPSIKI: 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 bułka kajzerka mleko do namaczania 1 jajko 1 cebula bułka tarta sól pieprz czarny olej rzepakowy
https:KKuchniaMniamZ tej porcji ciasto wychodzi 6 małych pizz. Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć, obsypać mąką, szczyptą soli, cukrem. Wlać 1/4 szklanki letniego mleka. Wymieszać i
Kuchnia PokoleńJest to moja ulubiona potrawa na kolację z mojego rodzinnego domu. Moja mama zawsze musiała konkretną ilość tego paprykarza zrobić aby każdy się najadł. Zasmakowało również bardzo mojemu narzeczonemu i od czasu do czasu muszę mu je zrobić. Składniki 4 duże papryki 6 małych cebul 5 mniejszych kiełbas 140g przecieru pomidorowego Cebule obrać, drobno pokroić, wrzucić do garnka
Delusional TrineLekka, fajna w smaku sałatka nie tylko na kolację, ale też na imprezę. U mnie się sprawdziła, bo gościom przypadła do gustu:) Składniki: dwie średniej wielkości części z kurczaka (u mnie piersi) usmażone, grillowane lub upieczone; jedna mała lub pół dużej główki kapusty pekińskiej, drobno pokrojonej; pół puszki przepłukanej, czerwonej fasoli; trzy duże ogórki konserwowe; trzy jajka ugotowane na twardo
In my kitchen