kolacja - 33757 przepisów (strona:914/2251)

Kiszone pomidory. Przystawka w Łemkowskiej Karczmie w Krynicy 224

Poniżej kilka fotek z Kaarczmy Łemkowskiej. Miejsce bardzo klimatyczne. MG przed karczmą  Pomidory kiszone podano nam z krajanką twarogową posypaną ziołami. A piwo do przekąski smakowało wybornie! Na kolację zjedliśmy pierogi równie pyszne. Półmisek różnych pierogów z ziemniakami, kapustą i mięsem. Niestety zdjęcie wyszło tak ciemne, że nie warto je wklejać. W sumie pierogi jak pierogi - ważny smak

Gotuj Sam!
Gniazdka makaronowe z jarmużem 174

serowych,  Mogłabym tak pisać i pisać o zaletach makaronu, ale zapewne czekacie na przepis. Zacznę od przękaski z makaronem w roli głównej. Można podać ją na branch lub kolację. Będzie daniem wegetariańskim, jednak mięsożercy mogą pod jajem przemycić pokrojoną w paseczki  szynkę, kurczaka z rożna czy plasterki łososia wędzonego lub innej rybki. Możecie wykorzystać do niej makaron pozostały

Gotuj Sam!
Zakręcone serniczki pełnoziarniste 157

osobowości, 1000 pomysłów jedna Lubella   to konkurs dzięki któremu miałam okazję pokazać świetny makaron w trzech odsłonach.  I tak można jeść i jeść..... ...a zapomniałam - na kolację będzie niespodzianka! Fritatta z makaronem Lubella czyli Fritella  (fajnie to wymyśliłam?) Fritella z fenkułem i pomidorkami koktajlowymi. Ale o tym w następnym poście

Gotuj Sam!
Zakręcona Fritella z fenkułem i pomidorkami 152

Obiecałam kolację z resztek makaronu i oto ona. Błyskawiczna, zdrowa i smaczna Fritella! Co chcieć więcej? ... aa możecie  użyć innych chrupiacych warzyw (selera naciowego, kalarepki, groszku ... itp)  ale i możecie zjeść ją na śniadanie. Zakręcona Fritella  z fenkułem i pomidorkami  (1 porcja) 1 szklanka ugotowanego makaronu (świderki, kolanka, muszelki itp) 1 niewielki fenkuł (koper włoski

Gotuj Sam!
BEZGLUTENOWE CRÊPES SUZETTE- PŁONĄCE NALEŚNIKI Z SYROPEM POMARAŃCZOWYM 194

naleśniki w klasycznym, francuskim wydaniu mogłabym jeść codziennie :) najlepiej na śniadanie, ale na obiad i kolację też bym nie pogardziła :) Pierwszy raz jadłam je w malutkiej naleśnikarni na Manhattanie, matko z córką jaka ja byłam szczęśliwa kiedy znalazłam ten bezglutenowy przybytek, zamówiłam porcję, ale po jednym kęsie już wołałam kelnera żeby zamówić następną. Ta, wiem, że nie można się objadać

Kuchnia bezglutenowa Loli
"Zdrowe słodkości" na każdą porę dnia - Katarzyna Maciejko - Zielińska 132

cukru. Dzięki tym informacją od razu możemy sprawdzić, co czym zamienić, żeby odchudzić nasze słodkości.  Książka podzielona jest na rozdziały: śniadania drugie śniadania obiad podwieczorek  przekąski kolacja Przy każdym przepisie znajdziemy informację o tym ile czasu zajmie nam przygotowanie potrawy, czy przepis jest łatwy, średni, czy trudny, ile porcji wyjdzie z podanych składników, czy w przepisie znajdziemy, gluten

kruche babeczki
PIEROŻKI RYŻOWE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 181

słodko-ostro-kwaśnym sosie. Podae z odrobiną kiełków lucerny nabierają iście restauracyjnego charakteru i zachwycają nie tylko podniebienia, ale i oczy! Smakują genialnie! Są świetnym pomysłem na imprezę albo kolację we dwoje. Konieczni spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) * papier ryżowy – 6 szt * filet z kurczaka – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * pędy bambusa

Ostra na Słodko
Sałatka z kukurydzy, z papryką, zielonym ogórkiem i czarnuszką 140

Sałatka to danie uniwersalne. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjną kolację czy deser, dobrze smakuje także na śniadanie. Z warzyw gotowanych i surowych można zrobić również pyszny i zdrowy obiad. Sałatki chętnie przygotowuję, nie tylko na wyjątkowe okazje. Każda pora roku to bogactwo warzyw i owoców, równie kolorowych, soczystych i smacznych. W okresie jesienno-zimowym najbardziej smakują mi sałatki z chrupiącymi

Moja smaczna kuchnia
ŚWIĄTECZNY WIENIEC CAPRESE 175

wykonaniu, a zarazem niezwykle efektowna, jadalna ozdoba świątecznego stołu... Wieniec Caprese, na wzór słynnej sałatki, zrobicie dosłownie w 5 - 10 minut, a długo będzie cieszył oczy na świątecznej kolacji :)  Wystarczy poukładać według uznania pokrojone na pół oraz w plasterki pomidorki koktajlowe na przemian z kuleczkami mozzarelli i ziarenkami granatu. Całość ozdobić listkami bazylii i skropić oliwą z oliwek, doprawić

Słodko-Słony Świat Ilony
FASZEROWANE FILETY PAPRYKĄ I SEREM FETA 160

Pierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje.  Składniki: filet drobiowy 2 szt.  papryka czerwona 1 szt.  ser feta 4 plastry papryka słodka mielona 1  łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta szczypiorek do posypania oliwa 1 łyżeczka do posmarowania Sposób

Kuchnia Paulettes
PASTA JAJECZNO TUŃCZYKOWA 143

serii wiem co jem. Pasta jest kremowa a wręcz aksamitna i delikatna. Świetne smarowidło na kanapkę na śniadanko a nawet kolację.  Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo  tuńczyk w puszce 2 puszki majonez light 2 łyżki cebula 1 szt. sól, pieprz do smaku szczypior siekany 3-4 łyżki Sposób przygotowania: 1. Jaja pokroić na mniejsze części

Kuchnia Paulettes
ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ 104

zmielona biała kiełbasa sprawia, że rolada smakuje rewelacyjnie. Rolada sprawdzi się na imprezach i różnych spotkaniach pokrojona w plasterki i przyozdobiona zieleniną. Idealna również na poranne śniadanie a nawet kolację.  Składniki: boczek 0.5 kg. biała kiełbasa 3 pętka melisa cytrynowa 3 łyżki (posiekana) natka pietruszki 1 pęczek  sól, pieprz do oprószenia oliwa z oliwek do posmarowania Sposób przygotowania

Kuchnia Paulettes
Paprykarz z tuńczyka z dodatkiem melisy 142

przechowywać kilka dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Paprykarz jest zdrowszą wersją tego kupnego, ponieważ nie zawiera konserwantów ani chemii. Można go jeść i na śniadanie i na kolację. Polecam, bo jest naprawdę świetny. Mi smakuje na chrupkim chlebku np. wazie, bo lubię kiedy mi coś chrupie w buzi.  Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż

Kuchnia Paulettes
ZUPA KREM Z BROKUŁA I KALAFIORA 163

bardzo prosta, szybka i tania zupa. Jej zaletą jest to, że jest lekkostrawna, ale sycąca, więc można ją zjeść nie tylko na obiad, ale także na podwieczorek bądź kolacje. Zupa może być jednym z posiłków ludzi będących na diecie, ponieważ ma mało kalorii, a zawiera wszystko co jest potrzebne dla naszego organizmu, czyli same cenne witaminy, które są zawarte

Kuchnia Paulettes
CANNELLONI Z FARSZEM MIĘSNYM Z PRZEWAGĄ PAPRYKI I PIECZAREK POD BESZAMELEM 164

rozgrzewa.  Dodatek świeżej bazylii, natki pietruszki i czosnku nadaje aromatu, który unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację, chodź wiem, że nie powinno się jeść takich dań o tak późnych porach, ale jak raz czasem to przecież nic się nie stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania