przygotowaniu danie zrobiłam wg pomysłu Liski z Whiteplate (oczywiście z moimi modyfikacjami). Okazało się, ze świetnie nadaje się jako "coś na ząb" do pracy albo na kolację. Jeśli lubicie grzyby zróbcie, polecam! Pieczarki w sosie sojowym, z ryżem 250 g niewielkich pieczarek, większe powinny być przekrojone na pół 3 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekany ząbek czosnku
Dzieje kuchennej WiewióryDziś propozycja na śniadanie lub kolację. Jest to pasta z makreli z dodatkiem kaparów, papryki, cebulki i natki pietruszki. Pasta do zrobienia na szybko ale i szybko znikająca. Smacznie i kolorowo. W kapary możecie zaopatrzyć się między innymi w sklepie Kuchnie Świata Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSurówka szybka i smaczna do obiadu, a także do kolacji i fast food-ów. Nie podaję ilości składników, ponieważ robię taką ilość jaka mi w danej chwili potrzebna. Składniki: sałata lodowa pomidory szczypiorek rzodkiewki sok z cytryny oliwa sól pieprz Sałatę lodową pokroić lub porwać na małe kawałki. Pomidora i rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać
talerz przyjemnościPrzepis nie jest mój. Autorem jest mąż mojej siostry, ja jedynie postanowiłam podzielić się z wami daniem, które przyciąga zarówno wzrok jak i pobudza kubki smakowe. Sałatka idealna na kolację. Składniki: krewetki 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 pomidory mix sałat oliwa z oliwek sól do smaku Sałatę układamy na talerzach. Pomidory myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy
Słodki Zakątekwina, które świetnie podbija smak samych krewetek jak i całego sosu. Podane z czarnym makaronem i cząstkami cytryny do wyciśnięcia, mogą być świetnym pomysłem na lekką i wykwintną kolację. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 150 g czarnego makaronu (barwionego sepią) 50 g masła 3 ząbki czosnku 1 szalotka 1/3 papryczki chili / można dać mniej lub pominąć
cool and mintyWięcej czasu. Więcej cierpliwości. Więcej siły. Życzę sobie. Bo nikt nie jest niezniszczalny. Takie gruszki to świetna propozycja na niebanalną przystawkę czy kolację, jeśli wzbogacimy je dodatkowo o sałatkę czy kieliszek dobrego wina. Sezon na gruszki w pełni, może ktoś z Was się skusi na takie połączenie? Zapewniam, że jest wyborne :) Składniki na 2 porcje: 3 lekko twarde gruszki
My simple kitchenPomidorowa pasta z makreli – to moja kolejna propozycja na pyszna pastę kanapkową (zobacz również przepis: Pasta z makreli wędzonej i jajek ). Uwielbiam ją zwłaszcza ze
Kulinarne Przebojewrzucamy to, co mamy Plusem takich dań jest nie tylko wyczyszczenie lodówki, ale również kolorystyka dania a często i unikalny smak A sałatka jest bardzo chrupiąca i świetna na kolację czy jako dodatek do mięsnego dania. W sumie nie wiem czy tylko mięsnego, bo przecież do jarskiego też sałatkę można podać. Im bardziej nasza sałatka-surówka jest kolorowa, tym więcej
Mieszam w Garnkurazem z dodatkiem brokuła. Takie kotlety wykonuje się naprawdę szybko, smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Podczas ich przygotowywania miałam nadzieję, że zostaną jeszcze na kolację, ale okazało się, że wszystkie zostały pojedzone na obiad i ani jeden nie wytrwał do wieczora ;) A skoro wszystkie zjedzone za jednym razem to chyba o czymś świadczy ;) Pyyycha :) Składniki
Zrób to smacznieDawno już nie publikowałam zapiekanek, przynajmniej tak mi się wydaje. Na dzisiejszą kolację proponuję zapiekankę z cukinii, brokułu, pomidorów i makaronu w pysznym sosie. Dla mnie bomba. Myślę, że częściej będę do niej wracała. Mam nadzieję, że Was też skuszę. Składniki: 100 g makaronu ( przed ugotowaniem ) 1 brokuł 2 młode cukinie 250 ml mleka 2 jajka 2 pomidory ½ opakowania fety
Smaki Ewymozzarella, a do samego szpinaku dodałam kilka pomidorów suszonych, co jeszcze bardziej podkręciło smak całości. Tarta ze szpinakiem i pomidorami jest doskonałym pomysłem zarówno na obiad, jak i na kolację. Tarta w takiej odsłonie smakuje znakomicie na ciepło i... Tryb czytania Artykuł Tarta ze szpinakiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
kurkanielotka.plPlacki ziemniaczano – cukiniowe z kurczakiem Placki lubią wszyscy , chociaż znam kilka wyjątków Sama jako dziecko ich nie lubiłam , teraz nawet nie wiem czemu . Moje dzieci
Ogrodnik w podróżyPrzepis na cukinie faszerowane mięsem wołowym, pomidorami i pieczarkami w towarzystwie pieczonych pomidorów. Dobry pomysł na obiad lub kolację z niskim indeksem glikemicznym i ograniczoną ilością węglowodanów. Cukinia to po marchewce moje ulubione warzywo, a w moim domu często pojawiają się cukinie faszerowane czy to mięsem, czy rybą czy kaszą i orzechami. Dzisiaj wersja nie wymagająca szczególnych przygotowań i zajmująca
DietologKurki, królik rzekłabym doborowe towarzystwo. Oczywiście mam na myśli grzybki kurki które wyśmienicie odnalazły się w pasztecie. Może być na obiad, na kolację, do pracy jak kto woli. Pachnie grzybami, lasem czyli jesiennymi smakami
wesoła kuchniaKonkretna sałatka na jesień i nie tylko. Dodatek słonecznika nadaje tej sałatce orzechowy posmak. Myślę, że warto przygotować ją na dzisiejszą kolację. Polecam! Składniki : * 3 ugotowane ziemniaki * 100g boczku wędzonego parzonego * mała czerwona cebula * pestki słonecznika * 2 łyżki majonezu Przygotowanie : Ziemniaki pokroić w kostkę. Boczek przesmażyć i odsączyć. Cebulę pokroić w kostkę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Posolić
Magiczne Życie Marty