Tosty cukiniowo-łososiowe 182poszukiwaniu ciekawego pomysłu na kolację, zaczęłam poszukiwać inspiracji w lodówce. Stwierdziłam, że zjadłabym tosty, ale w jakieś kreatywnej wersji. I tako powstał ten przepis. Efekt końcowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i z pewnością będę wracać do tego przepisu. Zachęcam Was do tego samego. Składniki na 6 porcji: 6 kromek chleba tostowego 1/2 średniej cukini 1/2 średniej cebuli 100 g łososia
Pyszny Duet
Sałatka z kurczakiemi brzoskwiniami+ film 166Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami z dodatkiem pora i czerwonej fasoli na bazie majonezu to oryginalna przekąska idealna na każdą okazję, na imprezę, spotkanie ze znajomymi, na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzi się także jako posiłek do lunchboxa, który możemy zabrać do szkoły czy pracy. składniki na 4 porcje podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka
Smakowite Dania
Sałatka z pęczakiem, kurkami, bobem, kolendrą i kardamonem 150Użyłam oliwy cytrynowej, więc bardzo przyjemnie wzmocniła smak całej sałatki. 6. Sałatkę posypujemy natką. 7. Cieszcie się smakiem! Sałatkę można podać jako propozycję do obiadu mięsnego lub do letniej kolacji ze świeżym pieczywem. Artykuł Sałatka z pęczakiem, kurkami, bobem, kolendrą i kardamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia
Zdrowa kanapka na śniadanie 247Wszyscy wiemy, że każde śniadanie powinno być zdrowe i pożywne. To właśnie ten posiłek daje nam energię na dalszą część dnia. Zdrowa kanapka na śniadanie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym 181Chińczyk” domowej roboty. Do zrobienia na szybki obiad lub kolację w niecałe pół godziny. Czas : 25 minut Liczba porcji : 2 Kto nie zamawiał u „Chińczyka” kurczaka w sosie słodko-kwaśnym? Każdy. Aromatyczny sos na bazie cukru i octu ryżowego jest fundamentem azjatyckiej kuchni. W tym daniu zamiast cukru jest miód, a dla podkręcenia smaku występie sos sriracha – ostry
Niedzielny kucharz
„Pikle koktajlowe” z cukinią i ogórkiem 172cukinii , ogórków , chilli i pomidorków koktajlowych w słodkawej marynacie . Idealna przekąska na imprezę i nie tylko . Fajnie, komponuje się także na kanapkach, czy nawet jako dodatek do grilla , obiadu , kolacji. Mnóstwo zastosowań , niewiele pracy , łatwość wykonania , no i smak , zdecydowanie stawiają ten przepis, na początku listy , ” the best zimą ” Składniki : 9-10 ogórków gruntowych 6-7 papryczek chilli
Ogrodnik w podróży
Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką 184Upały dają nam w kość, a apetyt wzrasta na widok lekkiego, kolorowego jedzenia stąd dzisiaj pojawiła się u mnie pizza z figami i szynką szwarcwaldzką . Uwielbiam
Pieguskowa Kuchnia
Kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami i pomidorami – przepis krok po kroku 276przepisem na moją ulubioną wersję kaszotto z dodatkiem pieczarek, pomidorów i kukurydzy. Jest ono proste w przygotowaniu i oczywiście bezglutenowe Danie to świetnie nadaje się na obiad, na kolację lub na lunch. Można śmiało przygotować je dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy Kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami i pomidorami Do przygotowania kaszotto będziecie potrzebować: 300 g kaszy
Okiem Blondynki by McBlondi
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 180pomocy przeróżne, smaczne dania. A że sezon na cukinię trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj przychodzę do Was z propozycją dania, które idealnie sprawdzi się na letni obiad lub na kolację. Zapiekanki z cukinii stanowią świetną, letnią alternatywę dla tradycyjnych zapiekanek. Z podanych przeze mnie proporcji przygotujecie 4 smakowite zapiekanki z cukinii, które będą idealną porcją na obiad dla 2 osób
Okiem Blondynki by McBlondi
Gofry po włosku z pastą rybną 189gofry po włosku, z oliwkami, pomidorami suszonymi i fetą. Podałam je z pyszną pastą z wędzonej ryby maślanej. Gofry wyszły bombowe, można je jeść na śniadanie, lunch albo kolację. Mi smakują też same bez dodatków. Można się nimi najeść bo są syte.Gofry nie muszą być tylko na słodko, można je przygotować na wiele sposobów. #mpm #właczgoscinnosc Przepis
wesoła kuchnia
Sałatka ryżowa z jajkiem i rzodkiewką 157porze roku sałatki stanowią dla nas nieodłączny element menu. Gdy jest coraz cieplej lubimy przygotowywać je na kolację, do grilla, a nawet zastępować nimi główny posiłek. Spodziewajcie się więc kilku ciekawych przepisów na sałatki właśnie;) Tym razem prezentuję Wam sałatkę ryżową z jajkami, rzodkiewką, sałatą rzymską oraz dymką. Do sałatki dodajemy dressing z oliwy i musztardy. Ja co prawda jakoś
Smaki Na Talerzu
Smaki Pszczyny 163daniami z gęsiny. Pate z gęsi, tatar z gęsi – szkoda, że mięso zostało pozbawione tłuszczu, gęsi żoładek – dlaczego tylko jeden żoładek? :( pastrami z gęsi, czekolada/ rabarbar/ truskawka. Na kolację zostaliśmy zaproszeni do restauracji Wodna Wieża . Warto się do niej wybrać nie tylko, aby dobrze zjeść, ale również by podziwiać jej wystrój. Wnętrza są urządzone w stylu Steampunk – stylistyka nawiązująca
królestwo garów
Maślane bułeczki z dżemem 169Wspaniałe jako śniadanko, doskonałe jako kolacja. Ciepłe z mlekiem smakują obłędnie. Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 1 szkl ciepłego mleka 1 jajko 80 g roztopionego masła 60 g cukru pudru Dodatkowo: dżem lub marmolada roztrzepane jajko cukier puder do posypania bułeczek W dużej miseczce umieszczam drożdże, cukier i ciepłe mleko, mieszam
MojaQchnia.pl
żółta papryka pieczona z mięsem drobiowym z ryżem... 208następnie bez przykrycia na termoobiegu piec z 10 minut w 170C - pieczona papryka nadziewana mięsem mielonym drobiowym i ryżem jest bardzo smacznym, sycącym daniem i na obiad i na kolację, smakuje również na zimno, papryka żółta jest bardziej delikatna, słodsza.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka kajzerkowa 701upieczeniu zapiekankę super się kroi. Najlepiej smakuje podana od razu po upieczeniu. Do zapiekanki podałam surówkę z pora, która nadała ostrości i smaku. Idealne danie na obiad lub kolację. Smaczne, syte i szybkie do przygotowania. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Składniki 3 bułki kajzerki lekko czerstwe
O kuchni z uczuciem