oczywiście pysznej mozzarelli Galbani. A wiecie, że spaghetti, to takie "nasze" danie? Tzn moje i Pana Męża. Zrobiłam je na pierwszy wspólny obiad, później stało się stałym elementem rocznicowych kolacji ;) Za każdym razem inne, z innymi dodatkami, ale z długim makaronem koniecznie. Niedługo zbliża się nasza 5 rocznica ślubu, więc muszę pomyśleć o czymś nowym. A może sami
Kuchnia w czekoladziemoje ulubione i zdecydowanie najlepsze naleśniki z mięsem gotowanym , warzywami i kapustą kiszoną. Wbrew pozorom zrobienie tych naleśników jest niezwykle proste. Są super i na obiad i na kolację! Bardzo lubię podpiec je lekko na patelni z odrobiną oleju. Ciasto naleśnikowe robi się wtedy przyjemnie chrupiące. Do tego jeszcze odrobina cebulki podsmażonej na rumiano i mamy bardzo domowy, typowo
AniaGotuje.plweekend to zdecydowanie polecamy. Bo było to tak... Ania wyjechała na weekend, sam w domu byłem. Zastała mnie niedziela, wieczorem Ania wraca, wypadałoby przygotować dla niej jakąś ciepłą obiado-kolację. Akurat ostatnio sporo mięsa kupiliśmy więc wybór był w miarę prosty: sznycle z indyka. Tylko trzeba je jakoś zgrabnie przygotować. Może z pieczarkami w sosie śmietanowym? Rewelacja. Pieczarki
Marder&Marder Manufacturepojemnik w wodą i przez 10 minut nagrzewaj piekarnik. Zostaw wodę na cały czas pieczenia, dzięki temu ciasto nie pęka, równomiernie wyrasta i ma miękka skórkę. Bagietki piekłam na kolację, więc do porannej sesji zdjęciowej została tylko jedna Smacznego Artykuł Tradycyjne pszenne bagietki pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfdobrej jakości oliwę. Nieodłącznym również elementem będą listki świeżej bazylii nadające wyjątkową lekkość tej potrawy :) Bruschetty z pomidorami możecie wykorzystać jako szybką przystawkę na spotkanie ze znajomymi, albo lekką kolację. Nie będę ukrywał, że idealnie do nich będzie pasowało wytrawne, albo półwytrawne czerwone wino. Poniżej znajdziecie listę składników oraz przepis… Składniki bagietka 2 dojrzałe pomidory garść świeżej bazylii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się wiele różnych talerzyków, umożliwiających wspólne próbowanie i dzielenie się jedzeniem. Petiscos nie muszą być również podane przed posiłkiem lub wyłącznie do alkoholu, a mogą być pełnoprawną formą kolacji. Czyż to nie genialne? Queijos curados i presunto, czyli portugalskie dobro narodowe. Najpopularniejsze petiscos Petiscos może stać się każde danie, o czym wspominałem w 10 rzeczy
Food SquareLekka przystawka np. na kolację. Fajnie wygląda, dość prosta w przygotowaniu, syta i smaczna. Doskonale smakuje z keczupem z cukinii:http://gotuj-ze-mna.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/. Składniki 2 bakłażany 1 puszka czerwonej fasoli 1 szklanka ryżu lub kaszy kuskus ugotowanej 2 ząbki czosnku kilka suszonych namoczonych pomidorów 1/2 pęczka natki pietruszki lub łyżka bazylii 1/2 papryczki chili cebula sólo,pieprz, słodka … Czytaj
gotuj ze mnąposiłek np. do pracy. Jest on zresztą bardzo sycący, więc trudno go też zjeść całego za jednym razem (choć oczywiście można i tak ;) Polecam na śniadanie, deser lub kolację. Składniki: 2 jajka 1/3 szklanki mleka roślinnego 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki kakao 3 łyżki ksylitolu szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki
Healthy food explorersmakach. Część kawałków była ze słodką kukurydzą, kolejne z szynką, inne z pieczarkami, a na samym końcu z owocami morza. Zamówiliśmy największą tzw. jumbo do meczu bardziej w ramach kolacji. Na cztery osoby jest idealna. Zwarci i gotowi kibice. Chorwacja wygrała, była feta! :) W drugiej pizzerii Mamma Mia byliśmy w dniu meczu Chorwacja: Anglia. Co prawda o wcześniejszej porze (obiadowej
Karola gotujepodstaw w naszej rodzinie są jajka. Uwielbiamy je z Misią pod każdą postacią. Dlatego omlety czy jajecznice są u nas na porządku dziennym. Czasami jako śniadanie, a czasami jako kolacja. Jednak różnimy się tym, że ja uwielbiam z dodatkami, a Misia czystą. Jak już można się domyśleć ta wersja jest moja. Pomidorki obrodziły to i w omlecie się znalazły. Pamiętajmy
Gotowanie z pasjąSerniczki na śniadanie, podwieczorek lub kolację? Tak! Te są wyjątkowo pyszne. Wiem, wiem - piszę tak przy każdych i to prawda, że są pyszne. I myślałam, że smaczniejsze już być nie mogą, zanim nie usmażyłam te. Są delikatne, bardzo serowe, o kremowej konsystencji i z chrupiącą skórką. Serniczki z mascarpone bija wszystkie pozostałe na głowę:) Zajadałam je ze śliwkami, ale każdy
Obiad gotowybędę dodawał są pastami białkowo - tłuszczowymi, i jako dodatek do prawdziwego zdrowego chleba stworzą idealny pełnowartościowy posiłek. Ja czasem nie potrzebuje nawet chleba i wcinam pasty łyżką jako samodzielną kolację. Przetestujcie ten przepis bo naprawdę warto. Składniki: - 150g obranej wędzonej makreli - 4 jajka ugotowane na twardo - 50 g sera białego - łyżka majonezu - 2 łyżki śmietany 18% - garść świeżej pietruszka
Smacznie Pysznie KalorycznieZapraszam na smaczną i prostą w przygotowaniu pizzę na tortilli. Szybko się ją robi i super smakuje. Możemy zrobić taką pizzę na ciepłą kolacje lub na obiad. Moja pizza na tortilli powstała z tego co zostało mi w lodówce-taka resztkowa pizza. Polecam. Składniki: 1 placek tortilli 50 g mozarelli tartej pół małej cebulki kawałek czerwonej papryki pół puszki
słodkie i nie tylko historie kulinarnezapraszam na pyszną Tartę z ciasta francuskiego, z pieczarkami i szpinakiem. Robi się ją bardzo szybko , wystarczy kilka składników. Smakuje rewelacyjnie . Polecam każdemu nie tylko na obiad czy kolację ale również spotkania w gronie rodzinnym czy imprezy z przyjaciółmi.Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia
Gotowanie Patkipostawić na bardziej wytrawny smak. I okazało się to strzałem w dziesiątkę. Wytrawne placuszki z cukinii to bardzo smaczny pomysł na pełnowartościowy, bezmięsny obiad. Sprawdzą się również jako ciapła kolacja lub lunch do pracy, bowiem świetnie smakują na ciepło jak i na zimno. Błyskawiczne i proste w przygotowaniu. Zdrowie, pyszne i całkiem fit. Po mimo niewielkiej porcji naprawdę syte. Polecam
Wędrówki po kuchni