kolacja - 33757 przepisów (strona:785/2251)

Młode ziemniaczki zasmażane z bobem 123

Świetny sposób na wykorzystanie ziemniaczków pozostałych z obiadu. Danie można przygotować na kolację lub zabrać do pracy. ok 10 ugotowanych młodych ziemniaczków 2 szkl ugotowanego bobu 10 plasterków kiełbasy salami czerwona cebula 1/3 op. fety ząbek czosnku łyżka oliwy sól, świeżo zmielony pieprz gałązka rozmarynu 1/3 łyżeczki oregano i bazylii szczypiorek do posypania Ugotowane ziemniaki przekroić na pół

Smakołyki Asi
Pieczone bakłażany z pomidorami i mozzarellą 161

Uwielbiamy to danie. Wykonanie jego jest proste a smak jest rewelacyjny. Najbardziej nam smakuje z malinowymi pomidorami i świeżo zerwaną bazylią. Jest to idealne danie na kolację lub spotkanie ze znajomymi. Składniki: - 2 średniej wielkości bakłażany -  2 - 3 pomidory - 2 mozzarelle - świeża bazylia - sól - ser długo dojrzewający np. bursztyn Sposób przygotowania: Bakłażany myjemy i kroimy na plastry. (około

Pan i Pani Smith w kuchni
Pyszna tarta z kolorowymi warzywami 148

Tarta warzywna to świetny pomysł na pyszny obiad albo kolację. Żeby było smacznie wcale nie potrzeba do niej mięsa. Różnorodna mieszanka kolorowych warzyw ucieszy nie tylko oczy, ale też podniebienie. Dziś przedstawiam Wam przepis na kolorową tartę , do zrobienia której wykorzystałam właśnie mrożone warzywa. Przepis jest jak zwykle dokładnie spisany i dodatkowo w postaci filmu przedstawiającego proces przygotowania tego pysznego

Smaczna Pyza
Sałatka z fetą, warzywami i jogurtem naturalnym 226

znajomej. Nie wiem czy sama wpadłabym na pomysł, aby połączyć ser feta z jogurtem naturalnym, a okazuje się, że warto. Genialna propozycja. Polecam jako dodatek do obiadu lub kolację. Składniki na sałatkę z fetą, warzywami i jogurtem naturalnym (4-5 porcji): kilka liści sałaty lodowej (dałam koło 5-6) trzy duże rzodkiewki garść lub dwie pomidorków koktajlowych dwa duże ogórki

Karola gotuje
SAŁATKA CAPRESE (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 218

Sałatka caprese , czyli pomidory, mozzarella i bazylia to jeden najpopularniejszych włoskich smakołyków. Idealna w upalne dni jako lekkie śniadanie, lunch czy kolacja. Nie tylko świetnie smakuje, ale i znakomicie wygląda więc sprawdza się także jako przystawka na wszelkiego rodzaju imprezach okolicznościowych. W zależności od ilości i rodzaju użytych dodatków w postaci sosu czy oliwek można znakomicie podbić makro o tłuszcz

Ola la LCHF
Ciabatta z mortadellą i cukinią 114

lubicie kanapki? Co powiecie na włoską kolację? Bazą jest ciabatta posmarowaną fetą, z mortadellą prosto z Italii, paskami cukinii i listkami bazylii. Niebo w gębie! Wypasiona kanapka w sam raz na meczowe emocje, których nie brakuje.  Ciabatta z mortadellą i cukinią / 1 porcja Składniki: 1/3 chleba ciabatta lub 1 bułka ciabatta 2 plastry włoskiej mortadelli 1 plaster

Moja smaczna kuchnia
SAŁATKA Z WĘDZONYCH UDEK KURCZAKA + FILMIK 212

Bardzo smaczna i szybka sałatka z wędzonych udek kurczaka, świetnie sprawdza się na większych imprezach, urodzinach i nie tylko. Można ją przygotować zwyczajnie na kolację dla kilku osób i cieszyć swoje podniebienie.  SKŁADNIKI :   2 duże wędzone udka kurczaka lub ( 4 kęski piwne)  100 g sera żółtego 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek selera

Kulinarne Fantazje Marioli
Mięsne klopsiki z mozzarellą 166

Kolejna propozycja dla Was na podania mięska mielonego nie koniecznie w formie oklepanych mielonych (chodź są przepyszne warto czasem urozmaicić). U nas poszło jako lekka kolacja z dodatkiem domowego leczo oraz gotowanych szparagów. Ale można śmiało dodać węgle i mamy pełnowartościowy obiad. Żona zjadła ze smakiem mi również bardzo smakowało - oznacza to że na pewno będzie więcej takich propozycji

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pulled pork – szarpana wieprzowina , kuchnia Tex-Mex 199

Pulled pork – szarpana wieprzowina , kuchnia Tex-Mex Pulled pork , jest to bardzo popularny w ostatnim czasie , street food. Potrawa swe korzenie ma w USA , dokładniej

Ogrodnik w podróży
Wtorek: Linguini z sosem cytrynowym 116

takie dania określenie „comfort food” – jedzenie szybkie w przygotowaniu, do którego trzeba minimum składników i czasu, w sam raz do zrobienia w zabieganym tygodniu lub na szybką kolację. Cytrynowe linguini idealnie wpisuje się w tę definicję: jest proste jak ugotowanie makaronu i równie szybkie w wykonaniu. A przy tym pysznie smakuje. To niewiarygodne, że z kilku dość trywialnych składników

Niedzielny kucharz
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów 89

pastakanapkowa #czerwonafasola #suszonepomidory #pieczywo #śniadanie #kolacja #przekąska #roślinystrączkowe #czarnuszka #bazylia Pasta idealna. Nie raz, nie dwa robiłam ją na warsztatach z dziećmi, które są konsumentami wybrednymi. Wszystkie talerze były po warsztatach puste, zwłaszcza, że pasta jest tak prosta, że dzieci robiły ją same. Składniki na słoiczek o wielkości 250 ml: 1 puszka fasoli czerwonej 7 plastrów suszonych pomidorów zioła prowansalskie

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Wegański "smalec" 86

smalec #wegańskie #fasolabiała #śliwkasuszona #majeranek #cebula #pastakanapkowa #śniadanie #kolacja #przekąska Kolejny przepis z nasionami roślin strączkowych. Dla tych co chcą urozmaicić dietę i dla miłośników tłustszych smakołyków, którzy jednak powinni je ograniczyć. "Prawie identyczny" jak smalec - chociaż dla niektórych prawie robi wielką różnicę. Ten charakterystyczny smak przypominający smalec nadaje tutaj śliwka i jałowiec. Składniki na 500 ml słoiczek: 1 puszka

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Szakszuka ze szparagami 204

szparagi #szakszuka #pomidory #jajka #bazylia #śniadanie #kolacja #obiad #chilli #czosnek Szakszuka to chyba najbardziej fotogeniczna potrawa świata. Pochodzi z Tunezji i chętnie zagościła na europejskich stołach w różnych wersjach, dzięki swojemu wyglądowi i smakowi. U mnie dzisiaj ze szparagami. Chyba nie ma większego smakosza szparagów ode mnie. Sezon na nie jest krótki w związku z czym wykorzystuję go ile tylko

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Hummus 119

hummus #ciecierzyca #sezam #pastakanapkowa #pieczywo #śniadanie #kolacja #kumin #tahini #oliwazoliwek #sokzcytryny Klasyczny hummus z ciecierzycy. Można go robić z różnymi dodatkami, które pewnie jeszcze pokaże na blogu, ale jednak nic nie wygra z tym klasycznym <3 Świetny zamiennik masła lub jako przegryzka do warzyw na imprezę. Składniki na 500 ml słoik: 1 puszka ciecierzycy lub 1 szklanka ugotowanej 2 łyżki

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Sałatka ze szpinakiem, bekonem, serem blue i sezamem 126

pleśniowy blue i pomidory. Wyjątkowego smaku sałatce nadają aromatyczne pestki prażonego słonecznika oraz sezam biały i czarny.   Sałatkę ze szpinakiem i bekonem możecie przygotować na lunch lub kolację. Może być również świetnym dodatkiem do dań z grilla.   Do przygotowania sałatki ze szpiankiem skorzystałem z produktów sklepu ze zdrową żywnością  BIOINDYGO.PL . Zachęcam Was do odwiedzenia internetowego

kulinarnyJa