zrobić proste zdjęcie. Były świetne konkursy, cudowne warsztaty kulinarne i wspaniali ludzie z którymi mogłam bez końca rozmawiać o jedzeniu. Były wspólne śniadania, wspólne obiady i wspólne kolacje. Bywały momenty kiedy gotowałam po północy i wstawałam robić zdjęcia o 5:00. Były przepisy pisane na kolanie i były te przemyślane. Nawet były momenty, takie jak dziś, kiedy pisałam
Mango Papajabył bardzo kaloryczny. Po zjedzeniu muszę przyznać, że sosy nie są mu wcale do niczego potrzebne. Polecam wszystkim, którzy mają ochotę na lekki obiad, drugie śniadanie czy nawet kolację. Składniki 1 bułka grahamka lub inna 1 plaster mozzarelli 1 plaster pomidora 2 liście sałaty lodowej 10 g kiełków (np. z rzodkiewki) Pierś z kurczaka 50 ml oliwy z oliwek
Programista w kuchniznajdziesz w niej rukolę, pomidorki koktajlowe, ser cheddar oraz orzechy nerkowca. Dzięki takim składnikom sałatka może śmiało zastąpić lekki obiad białkowo-tłuszczowy, sprawdzi się także jako drugie śniadanie lub kolacja. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garści rukoli 6 pomidorków koktajlowych 50 g orzechów nerkowca 20 g sera cheddar Sól, pieprz, papryka mielona Tłuszcz do smażenia np. olej kokosowy
Programista w kuchniTym razem danie typowo śniadaniowe – jajecznica z mlekiem. Część z Was zdziwi dodatek mleka, ale to właśnie ono sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!uzależnienie... :-) Ja używam do tych chlebów opakowanie (1kg) mąki orkiszowej typ1050 (z Rossmanna, ale można również pokombinować ze swoimi typami mąk). Pyszny orkiszowy graham, poleca się na śniadania i kolacje. Z podanych ilości piekę dwa chleby w silikonowych formach, o wym.:24x8cm Składniki: - 1kg mąki orkiszowej typ1050 - 26g soli, daję himalajską - 250g zakwasu (może być sam orkiszowy , może być
Smaczne Zdroweinne ryby w puszce, jeśli damy szprotki razem z olejem to bez jogurtu przygotować - pasta z twarogiem, szprotkami w oleju, z papryką, jogurtem jest pysznym dodatkiem do kanapek na kolację.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępyszny pomysł na śledzie wigilijne , ale nie tylko :) Równie świetnie sprawdzą się na Sylwestra, czy jako zakąska z okazji innej imprezy. Czasami lubię je sobie zjeść na zwykła kolację, tak bez okazji, z kawałkiem świeżego pieczywa z masełkiem. Wedle uznania takie śledzie w śmietanie i majonezie można również zaserwować na obiad wraz z ziemniakami w mundurkach. Śledzie z majonezem
Kulinarne Przebojepomarańczy, przypraw do piernika, grzanego wina i słodycze. Świąteczne spotkania to ciepło w środku zimy i światłem choinki wśród mroku. Kiedy wreszcie wracamy do domu i siadamy nad ciepłą kolacją nie mamy już ochoty wychodzić znowu na ziąb. Najlepiej aż do wiosny. Wolimy posiedzieć sobie w fotelu z książką Jak się nie dać zimie? Chyba najprościej zjeść coś super pożywnego
Ugotowane pozamiataneOkres Świąt Bożego Narodzenia to czas sprawiania sobie i bliskim nam osobom wielu przyjemności. Jedną z nich jest wspólna wigilijna kolacja, składająca się z przepysznych tradycyjnych zazwyczaj dań, które wyjątkowo
Na moim stoleNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przepyszna rolada serowa z pieczarkami oraz soczystym kurczakiem. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Idealna na kolację jako dodatek obiadowy, przekąska a nawet na kanapki. Składniki: 350g sera żółtego u mnie ulubiony Havarti 5 jajek 300-350g pieczarek 300-350g fileta z piersi kurczaka
W garach u GosiOdkąd spróbowałam szakszukę oszalałam na jej punkcie. Idealna na śniadanie lub kolację. Pyszna i sycąca, a przy tym kolorowa i zdrowa. Tym razem wymyśliłam sobie jako dodatki brokuł i szynkę parmeńską. Kolejna będzie jeszcze bardziej ekstremalna. Sajgonki chwilowo odpuszczam, ponieważ ostatnia próba popsuła moje nastawienie do nich. Składniki na Szakszukę z brokułami i szynką parmeńską (2 porcje): pomidory krojone
Karola gotujemojej rodzinie śledź, to chyba najczęściej spożywana ryba na co dzień. U moich dziadków nie odbywa się bez niego żadna kolacja, nawet przy grillu ;) Pokaźny słój lub półmisek (przy bardziej uroczystych okazjach) zajmuje na stole jedno z głównych miejsc. W święta, takie jak Boże Narodzenie tej ryby nie może u nas zabraknąć! Przeważnie występuje na wigilijnym stole w co najmniej
Kuchnia w Słońcu SkąpanaMoże też być po prostu przekąską na spotkaniu z przyjaciółmi, bo przyjemnie urwać sobie nadziany grzybami kawałek ciasta i zjeść go ze smakiem. Moja rodzina to tradycjonaliści więc kolacja wigilijna co roku składa się właściwie z tych samych potraw. Karp, barszcz z uszkami , pierogi z grzybami, grzybowe placuszki... Ale ja lubię zaskoczyć ich jakimś nowym daniem. Dlatego co roku
Smaczna Pyzaodchodzi do lamusa. Coraz częściej traktujemy ten czas jako kilka dodatkowych dni wolnych, które warto poświęcić na popijanie drinków z palemkami na tropikalnych plażach. Rośnie też popularność bankietów, eleganckich kolacji, czy wigilii firmowych. Na tego typu imprezach spotkać się można z zastawą stołową, która wielu nas wyda się zagadkowa i tajemnicza. Jak poruszać się w świecie tych wymyślnych narzędzi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata